USPOSABLJANJA 2015
10.12.2015: ALEX ŠIŠKOVIČ IN MARKO FABJANČIČ - ZAKLJUČILA TEČAJ IDA

V petek, 11. decembra 2015, sta člana operativne enote PGD Materija Alex Šiškovič in Marko Fabjančič uspešno zaključila tečaj za nosilce dihalnih aparatov (IDA), ki je dva dni potekal na Igu pri Ljubljani. Alexu in Marku iskreno čestitamo!


04.12.2015: BOŠTJAN RENKO - VODJA SKUPINE

V soboto, 5. decembra 2015, je člani PGD Materija Boštjan Renko uspešno zaključili tečaj za vodjo skupine. Boštjanu iskreno čestitamo.


26.11.2015: VAJA »BREZOVICA 2015«

V petek, 27. novembra 2015, je PGD Materija v Brezovici izvedlo nenapovedano operativno vajo stavbnega požara. Predpostavka vaje je bila, da je v vaškem domu v Brezovici v kuhinji zagorelo pozabljeno olje, kar je povzročilo požar, ki se je hitro razširil na pretežni del objekta in ostrešje. Ob zaznavi požara je domačin poizkušal požar pogasiti, vendar je zaradi močnega dima izgubil zavest in nezavesten ostal v gorečem objektu. 

Vajo sta si ogledala poveljnik občinske civilne zaščite Robert Kastelic in županja Saša Likavec Svetelšek, kateri je ob zaključku poveljnik David Fabjančič, predal raport.


20.11.2015: ALEN HRVATIN - ZAKLJUČIL OBNOVITVENI TEČAJ THRE

V soboto, 21. novembra 2015, je pomočnik poveljnika PGD Materija Alen Hrvatin uspešno zaključil obnovitveni tečaj za tehničnega reševalca, ki je tri dni potekal na Igu pri Ljubljani. Alenu iskreno čestitamo.


13.11.2015: DOMINIK DEKLEVA - ZAKLJUČIL TEČAJ ZA NEVARNE SNOVI

V soboto, 14. novembra 2015, je član operativne enote PGD Materija Dominik Dekleva uspešno zaključil tečaj za reševalca ob nesrečah z nevarnimi snovi, ki je tri dni potekal na Igu pri Ljubljani. Dominiku iskreno čestitamo.


13.11.2015: USPOSABLJANJE V ZGRS SEŽANA

Šest članov operativne enote PGD Materija se je v soboto, 14. novembra 2015, v Zavodu za gasilno in reševalno službo v Sežani, udeležilo rednega letnega usposabljanja s področja tehničnega reševanja. Pod vodstvom inštruktorja Alana Paleta so udeleženci izvedli vajo reševanja ukleščene osebe v prevrnjenem vozilu in se seznanili z možnimi načini tovrstnega reševanja. ZGRS Sežana, še zlasti pa Alanu Paletu, se za usposabljanje iskreno zahvaljujemo. 


05.11.2015: SANDI BENČIČ IN ANDREJ KLJUN - ZAKLJUČILA TEČAJ GNPA

V petek, 6. novembra 2015, sta člana operativne enote PGD Materija Sandi Benčič in Andrej Kljun uspešno zaključila dvodnevni tečaj za gašenje notranjih požarov (modul A), ki je potekal v izobraževalnem centru v Sežani. Sandiju in Andreju iskreno čestitamo!


19.10.2015: OPERATIVNA VAJA »EVAKUACIJA ŠOLSKE ZGRADBE 2015«

V torek, 20. oktobra 2015, so člani operativne enote PGD Materija, skupaj z uslužbenci Osnovne šole Dragomirja Benčiča Brkina, občinsko civilno zaščito, Policijsko postajo Kozina, Zavodom za gasilno in reševalno službo Sežana ter izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna, v osnovni šoli izvedli operativno vajo »EVAKUACIJA ŠOLSKE ZGRADBE 2015«. Scenarij vaje je bil, da je zaradi napake na električni instalaciji zagorelo v kurilnici šole, nato pa se je požar razširil po objektu. Zaradi opisanega so uslužbenci šole izvedli evakuacijo in učence pospremili na zbirno mesto izven šole, gasilci PGD Materija pa so z notranjim napadom požar lokalizirali ter ga uspešno pogasili. Vajo je vodil poveljnik Civilne zaščite Občine Hrpelje - Kozina Robert Kastelic.


18.09.2015: PGD MATERIJA SODELOVALO NA MEDNARODNI VAJI

V soboto, 19. septembra 2015, so tri člani operativne enote PGD Materija sodelovali na celodnevni meddržavni vaji »HERKULES 2015«, ki je potekala na območju Slovenije in Hrvaške. Vajo, katere so se udeležili številni slovenski in hrvaški gasilci ter druge enote zaščite in reševanja, je organizirala Uprava RS za zaščito in reševanje, Državna uprava za zaštitu i spašivanje R Hrvatske, Gasilska zveza Slovenije, Obalno-kraška regija in Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije. Predpostavka vaje pa je bila, da je pred naseljem Vele Mune (H Rrvaška) prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil, kjer se je vnel tudi požar, ki se je nato zelo hitro razširil v naravno okolje. Vaja se je odvijala na območju naselij Žejane, Vele Mune, Šapjane in Starod. 


25.08.2015: USPOSABLJANJE OPERATIVNE ENOTE

V sredo, 26. avgusta 2015, so operativci PGD Materija izvedli redno mesečno usposabljanje, in sicer s področja tehničnega reševanja ob prometni nesreči.


29.05.2015: POSVET ČLANIC OBALNO - KRAŠKE REGIJE

V soboto, 30. 5. 2015 je potekal letni posvet članic Obalno - kraške regije, ki sta se ga udeležili tudi članici PGD Materija Marinka Fabjančič in Sabrina Boštjančič. Zbor je bil ob 13.30 v prostorih PGD Sečovlje. Pozdravnim nagovorom je sledilo predavanje o IPS in CTIF sistemih. Po kratkem odmoru je bila na vrsti operativna vaja stavbnega požara, tej pa so sledile še delavnice z ustvarjanjem spominkov na posvet. Ob koncu so se članice pomerile še v skupinskih družabnih igrah, nato pa je sledila večerja in prijetno druženje.


22.05.2015: TILEN GRK IN MATEJ FABJANČIČ - ZAKLJUČILA TEČAJ THRE

V soboto, 23. maja 2015, sta člana operativne enote PGD Materija Tilen Grk in Matej Fabjančič uspešno zaključila tečaj tehničnega reševanja (THRE), ki je tri dni potekal na Igu pri Ljubljani. Tilnu in Mateju iskreno čestitamo!


17.04.2015: USPOSABLJANJE EKIPE RKS OZ GROSUPLJE

V soboto, 18. aprila 2015, smo v Materiji gostili aktualno ekipo državnih prvakov v prvi pomoči iz RKS OZ Grosuplje. Slednji so pod vodstvom priznanega inštruktorja Zlatka Kvržića, v gasilskem domu opravili celodnevni trening, ekipa prve pomoči PGD Materija pa jim je ob tem nudila logistično podporo. Septembra se bo ekipa iz Grosuplja v Romuniji udeležila evropskega tekmovanja v prvi pomoči, za kar jim že sedaj želimo obilo sreče.


16.02.2015: ANALIZA MNOŽIČNE PROMETNE NESREČE

V torek, 17. februarja 2015, sta se člana operativne enote PGD Materija Alen Hrvatin in Matej Zobec udeležila analize množične prometne nesreče, ki se je konec lanskega leta zgodila na avtocesti pri Postojni. Analiza je potekala v prostorih URSZR v Sežani.


26.01.2015: POSVET ZA PORTALNE GASILCE

V torek, 27. januarja 2015, se je poveljnik PGD Materija David Fabjančič udeležil enodnevnega posveta za posredovanje v predorih, ki je potekal na Igu pri Ljubljani.


16.01.2015: ANDREJ KLJUN, NEJC POLES IN SANDI BENČIČ - ZAKLJUČIL TEČAJ IDA

V soboto, 17. januarja 2015, so člani operativne enote PGD Materija: Andrej Kljun, Nejc Poles in Sandi Benčič uspešno zaključil tečaj za nosilce izolirnih dihalnih aparatov (IDA), ki je dva dni potekal na Igu pri Ljubljani. Andreju, Nejcu in Sandiju iskreno čestitamo!