INTERVENCIJE 2016
95. Petek, 30.12.2016, ob 19:38: POŽAR DIMNIKA - BAČ PRI MATERIJI

V stanovanjski hiši na Baču pri Materiji so zagorele saje v dimniku.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, očistili dimno tuljavo ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. 

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili in tri ZGRS Sežana z dvema voziloma.

 


94. Četrtek, 29.12.2016, ob 14:34: POŽAR V NARAVI - SLIVJE

ReCO Postojna je gasilce obvestil o zaznanem požaru v naravi (opažen dim) pod vasjo Mrše.

Po pozivu so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da gre za nadzorovan požig podrasti pod vasjo Slivje. Posredovanje ni bilo potrebno.

Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.


93. Sobota, 24.12.2016, ob 12:14: POŽAR ODLAGALIŠČA - POVŽANE

Nad vasjo Povžane je na divjem odlagališču zagorel odpadni material. Obstajala je nevarnost, da bi se požar razširil v naravo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili in pogorišče zalili z večjo količino vode.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s termi vozili in policisti PP Kozina.


92. Četrtek, 22.12.2016, ob 14:13: VEČJI POŽAR V NARAVI - PREŠNICA

Ob železniški progi v Prešnici je zagorel mešan gozd in grmičevje. Zaradi burje se je požar zelo hitro širil v smeri Podgorja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na kraju ugotovili, da gre za večji požar na težko dostopnem terenu, zato so takoj aktivirali še druge gasilske enote Kraške gasilske zveze. Gašenje je potekalo vse do 19.45, nato pa so gasilci PGD Materija do 01.00 naslednjega dne izvajali požarno stražo. V požaru je pogorelo približno 5 ha mešanega gozda in grmičevja.

Na intervenciji je sodelovalo skupno 51 gasilcev (od tega jih je pet izvajalo požarno stražo) z 18 vozili, iz PGD Materija, Povir, Lokev, Divača, Senožeče, ZGRS Sežana in GB Koper. Zaradi razsežnosti požara je bila aktivirana tudi občinska civilna zaščita, ki je poskrbela za logistično podporo gasilcev.


91. Četrtek, 15.12.2016, ob 09:25: TEHNIČNA POMOČ - PREŠNICA

Ob glavni cesti pri odcepu za Prešnico je policistu, ki je obravnaval prometno nesrečo zdrsnilo v večji jašek meteorne vode. Policist se je uspel rešiti, radijska zveza pa se je potopila v mulj in vodo. 

Po obvestilu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so iz jaška izčrpali vodo in ga ob pomoči domačinov očistili ter ob tem našli izgubljeno policijsko opremo.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom in policisti PP Kozina.


90. Torek, 06.12.2016, ob 16:59: POŽAR DESK - TATRE

Ob lokalni cesti med Orehkom in Tatrami je zagorel kup starih desk in tramov.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili in požarišče zalili z večjo količino vode. 

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


89. Ponedeljek, 05.12.2016, ob 09:01: POŽAR V NARAVI - PREŠNICA

ReCO Postojna je gasilce obvestil o zaznanem požaru v naravi ob železniški progi med Prešnico in zaselkom Brgod. 

Po pozivu so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da gre za kontroliran požig podrasti ob železniški progi. Posredovanje ni bilo potrebno.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija s tremi vozili in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.

 


88. Nedelja, 04.12.2016, ob 17:34: POŽAR V KOPALNICI - OCIZLA

V kopalnici stanovanjske hiše v Ocizli je zagorela stropna električna peč, od tam pa se je požar razširil na okvir vrat. Požar so pravočasno opazili stanovalci in pričeli z gašenjem.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na kraju ugotovili, da so stanovalci požar uspešno pogasili, zato so objekt le prezračili ter pregledali s termovizijsko kamero in iz kopalnice iznesli pogorelo pečico. Na kraj je bil poklican tudi uslužbenec Elektra Primorske, ki je pregledal pogorelo električno inštalacijo.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še eno vozilo je bilo med potjo preklicano), tri ZGRS Sežana z enim vozilom (še eno vozilo je bilo med potjo preklicano) in uslužbenec Elektra Primorske.


87. Sobota, 03.12.2016, ob 18:31: POŽAR VOZILA - KOZINA

Na Petrolovem avtocestnem bencinskem servisu na Kozini je zagorel osebni avtomobil. Požar je z gasilnim aparatom takoj pričel gasiti delavec bencinskega servisa in ga uspešno omejil.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar dokončno pogasili, zavarovali kraj dogodka, na vozilu izklopili vire energije ter motorni del vozila zalili z večjo količino vode. Zahvaljujoč prisebnosti delavca bencinskega servisa in hitri intervenciji gasilcev večja škoda ni nastala. 

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.


86. Nedelja, 20.11.2016, ob 09:28: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti v Markovščini je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Materiji zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno drevo. Ob trčenju se je telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri oskrbi in transportu v reševalno vozilo, preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin na vozilu in te odstranili iz vozišča, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije ter pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. 

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter delavci cestnega podjetja.


85. Ponedeljek, 14.11.2016, ob 18:04: DIMNIŠKI POŽAR - ROŽICE

V Rožicah so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, očistili dimno tuljavo ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. 
Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom. 


84. Ponedeljek, 14.11.2016, ob 03:20: POŽAR SENENIH BAL - POVŽANE

Pod vasjo Povžane je zagorelo 33 velikih bal sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so najprej omejili širitev požara v naravo, zatem pa tega pogasili in pogorelo seno zalili z večjo količino vode. Pri odvozu sena jim je na pomoč priskočil voznik delovnega stroja.

Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, voznik delovnega stroja, poveljnik občinske civilne zaščite in policisti PP Kozina.


83. Sobota, 29.10.2016, ob 08:51: TEHNIČNA POMOČ - KRVAVI POTOK

ReCO Postojna je obvestil gasilce PGD Materija, da bo na nogometnem igrišču v Krvavem Potoku pristal policijski helikopter, ki bo odpeljal obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

Gasilci, ki so po obvestilu izvozili na intervencijo so v Krvavem Potoku določili primerno mesto in zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v helikopter. 

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policijski helikopter s posadko ter zdravniško ekipo.

 


82. Petek, 28.10.2016, ob 13:49: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Na glavni cesti izven naselja Materija je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Obrova proti Kozini zapeljala iz vozišča in trčila v obcestno drevo. Ob trčenju sta se voznica in sopotnik telesno poškodovala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanima nudili prvo pomoč ter pomagali pri oskrbi in transportu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije in preprečili iztekanje nevarnih tekočin iz vozila. Oba poškodovana so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. 

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.


81. Petek, 28.10.2016, ob 03:25: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Na glavni cesti v Materiji je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini zapeljal iz vozišča, pri tem pa se je kolo prikolice vkopalo v vodomerni jašek, tako da vozilo ni moglo speljati. 

ReCO Postojna je o nesreči obvestil poveljnika PGD Materija z namenom ogleda in morebitne pomoči pri odstranitvi vozila. Po prihodu na lokacijo je bilo ugotovljeno, da tovornjaka, ki je bil polno naložen ne bo možno izvleči, zato je bilo na kraj poslano posebno tovorno dvigalo. Posredovanje gasilcev ni bilo potrebno.

Na intervenciji je sodeloval en gasilec PGD Materija z enim vozilom in policisti PP Kozina.


80. Četrtek, 20.10.2016, ob 17:44: PROMETNA NESREČA - SLOPE

Na lokalni cesti v Slopah je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Slop proti Tubljam trčil v garažo ob stanovanjski hiši. Ob trčenju se je voznik hudo telesno poškodoval in ostal v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč in pomagali pri zdravstveni oskrbi, s tehničnim posegom omogočili iznos voznika, na vozilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče ter z vpojnim sredstvom nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.

 


79. Petek, 07.10.2016, ob 05:50: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na glavni cesti v Hrpeljah sta trčila voznik in voznica osebnih avtomobilov, ki sta vozila iz smeri Hrpelj proti Kozini. Voznica enega od osebnih avtomobilov je bila telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in na osebnih avtomobilih izklopili vire energije. Poškodovano voznico so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina.

 


78. Ponedeljek, 03.10.2016, ob 16:41: UHAJANJE PLINA - HRPELJE

Stanovalci Prečne ulice v Hrpeljah so zaznali močan vonj po plinu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na kraju ugotovili, da plin pod močnim pritiskom uhaja iz poškodovane zunanje plinske cevi ob stanovanjski hiši, posledično pa se je že nasičil tudi v kletnih prostorih. Obstajala je nevarnost eksplozije. Zaradi opisanega so gasilci takoj zavarovali širše območje, iz hiše evakuirali stanovalce in zaprli glavni dovodni ventil centralnega plinohrama. V nadaljevanju so bili prostori stanovanjske hiše prezračeni in objekt pregledan z detektorjem plina. Pri zavarovanju območja nesreče so sodelovali tudi policisti.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, pet ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina, aktiviran pa je bil tudi in poveljnik občinske civilne zaščite.


77. Nedelja, 25.09.2016, ob 16:32: PROMETNA NESREČA - OBROV

Na glavni cesti med Gradiščem pri Materiji in Obrovom je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu, v ovinku zapeljal iz vozišča ter trčil v obcestno brežino od tam pa ga je odbilo v drevesa in grmičevje. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri zdravstveni oskrbi in prenosu v reševalno vozilo, na motornem kolesu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče ter pomagali pri usmerjanju prometa in odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bili en vozni pas glavne ceste približno eno uro zaprt za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.


76. Sreda, 21.09.2016, ob 15:19: NESREČA Z NEVARNO SNOVJO - KOZINA

Na avtocestnem bencinskem servisu na Kozini je tovorno vozilo poškodovalo cev točilne pipe goriva, zaradi česar je po tleh nenadzorovano izteklo približno 900 l dizelskega goriva.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, z absorbenciskim sredstvom posuli izteklo gorivo in le-to odstranili.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z enim vozilom in štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, policisti PP Kozina ter vzdrževalci avtocest.

 


75. Sobota, 17.09.2016, ob 19:38: NUDENJE PRVE POMOČI - KOZINA

V avtobusu s tujimi turisti, ki je vozil po avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani se je potnik zgrudil in nezavesten obležal. Takoj za tem je voznik avtobusa zapeljal na bencinski servis na Kozini in od tam poklical pomoč.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, istočasno pa je na kraj odhitel tudi član PGD Materija, ki se je nahajal v neposredni bližini in prejel obvestilo ReCO. Ta je ob hitrem pregledu ugotovil, da oseba ne diha, zato jo je s pomočjo uslužbenca bencinskega servisa izvlekel iz avtobusa, v tem času pa sta na kraj že prispeli zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje ter ostali gasilci PGD Materija, ki so takoj pričeli z reanimacijo ob uporabi defibrilatorja. V zelo kratkem času so na kraj prispeli tudi reševalci NMP Sežana, vendar pa je oseba kljub trudu zdravstvenega osebja in gasilcev preminula.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP ZD Sežana, policisti PP Kozina ter uslužbenci pogrebne službe.


74. Sobota, 17.09.2016, ob 09:23: ZAMAKANJE OBJEKTA - HRPELJE

V večstanovanjski hiši v Hrpeljah je zaradi napake na strešnih obrobah, voda zamakala prostore.  

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so pregledali streho, obvestili pristojne in starejši osebi nudili psihosocialno pomoč. V intervencijo se je vključil tudi poveljnik občinske civilne zaščite.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma.


73. Petek, 16.09.2016, ob 19:04: POPLAVA – KOZINA

V hotelu Admiral na Kozini je poplavilo jašek dvigala.  

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so iz jaška izčrpali manjšo količino vode.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.

 

 


72. Petek, 16.09.2016, ob 13:15: POPLAVA - OIC HRPELJE

V eni izmed proizvodni hali v Obrtno industrijski coni Hrpelje je zaradi močnega deževja prišlo do zamašitve jaškov meteorne vode in posledično poplave strojnice podjetja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so iz strojnice izčrpali vodo. Zaradi poplavljenih strojev in inštalacije je nastala večja materialna škoda.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


71. Petek, 16.09.2016, ob 12:30: POPLAVA – KOZINA

Zaradi močnega deževja je prišlo do zamašitve strešnih žlebov knjižnice na Kozini in posledično do vdiranja vode v notranjost objekta.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so očistili žlebove in preprečili nadaljnje vdiranje vode.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


70. Petek, 16.09.2016, ob 12:12: POPLAVA – OŠ HRPELJE

Zaradi močnega deževja je prišlo do zalitja oz. poplave kurilnice osnovne šole v Hrpeljah.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so skupaj z zaposlenimi v šoli odmašili jašek ter pomagali pri sanaciji poplavljenega prostora.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom in štiri ZGRS Sežana z enim vozilom.


69. Petek, 16.09.2016, ob 11:58: POPLAVA - OIC HRPELJE

V eni izmed proizvodni hali v Obrtno industrijski coni Hrpelje je zaradi močnega deževja prišlo do zamašitve jaškov meteorne vode in posledično poplave pritličja hale ter poslovnih prostorov.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so skupaj z zaposlenimi v podjetju odmašili jaške in očistili poplavljene prostore.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


68. Sreda, 14.09.2016, ob 13:20: POŽAR V NARAVI - ROŽICE

Nad vasjo Rožice je zagorela trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 1.000 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.​​

 


67. Sreda, 14.09.2016, ob 10:36: STAVBNI POŽAR - KLANEC PRI KOZINI

V vasi Klanec pri Kozini je zagorela lesena baraka, od tam pa se je požar razširil še na mešan gozd.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar omejili ter ga čez približno 30 minut dokončno pogasili. Lesena baraka, v kateri sta bila dva vozova in drugo kmetijsko orodje je v celoti pogorela. Poleg objekta je ogenj zajel še približno 50 m² gozda. Zaradi suma požiga je policija opravila kriminalistično-tehnični ogled kraja dogodka.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija s tremi vozili, štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, policisti PP Kozina in kriminalisti SKP PU Koper.


66. Torek, 13.09.2016, ob 14:57: POŽAR VOZILA - KOZINA

Pod cestno bazo na Kozini je zagorel osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Divače proti Kozini. Požar so z gasilnimi aparati uspešno omejili delavci Darsa in voznik mimo vozečega vozila.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki požar dokončno pogasili, na vozilu izklopili vire energije ter motor zalili z vodo in penilom.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.


65. Nedelja, 04.09.2016, ob 02:01: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti med odcepom za Skadanščino in Markovščino je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Materije proti Obrovu zapeljala iz vozišča in trčila v obcestno drevo. Po nesreči je vozilo obstalo na boku, voznica pa je bila telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovani nudili prvo pomoč ter pomagali pri oskrbi, preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin in te odstranili iz vozišča, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovano voznico so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter delavci cestnega podjetja.

 


64. Torek, 30.08.2016, ob 19:12: POŽAR DRVARNICE - POVŽANE

V Povžanah so zagorele bale sena in zajčnik ob drvarnici, od tam pa se je požar razširil na nadstrešek drvarnice ter zložena drva. Zaradi velike intenzivnosti gorenja je obstajala velika nevarnost razširitve požara na sosednje gospodarsko poslopje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, odstranili pogorela drva ter druge predmete in objekt pregledali s termovizijsko kamero. Zahvaljujoč prisebnosti domačinov, ki so takoj pričeli z gašenjem in hitremu posredovanju gasilcev, se požar ni razširil na gospodarsko poslopje. Zaradi suma požiga je policija opravila kriminalistično-tehnični ogled kraja dogodka.

Na intervenciji je sodelovalo 20 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, policisti PP Kozina in kriminalisti SKP PU Koper.


63. Nedelja, 28.08.2016, ob 14:17: PADEC MOTORISTA - KOVČICE

Na neurejeni motokros progi med Ritomečami in Kovčicami je pri kros vožnji padel motorist in se telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri njegovem prenosu v reševalno vozilo. Ponesrečenca so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. 

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.


62. Torek, 23.08.2016, ob 15:20: POŽAR BAL SENA - ROŽICE

Pri vasi Rožice sta zagoreli dve bali sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki požar pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija s tremi vozili in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.

 


61. Nedelja, 21.08.2016, ob 06:04: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti pred Markovščino je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Materije proti Obrovu zapeljal iz vozišča in silovito trčil v obcestno drevo. Voznik in sopotnica sta bila telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanima nudili prvo pomoč in pomagali pri oskrbi ter na osebnem avtomobilu izklopili vire energije.  

Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje ter policisti PP Kozina.


60. Četrtek, 18.08.2016, ob 08:51: POŽAR AVTOMOBILA - HOTIČNA

ReCO je prejel obvestilo, da je na glavni cesti pri odcepu za Hotično zagorel osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so na kraju ugotovili, da je prišlo le do tehnične okvare motorja vozila ta pa je povzročila dim. Gasilci so vozilo pregledali in na njem izklopili vire energije.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


59. Sreda, 17.08.2016, ob 18:08: POŽAR SKLADOVNICE DESK - HRPELJE

V industrijski coni v Hrpeljah je pred eno izmed proizvodnih hal zagorela skladovnica desk in komunalni zabojniki. Obstajala je nevarnost razširitve požara na okolico in objekt.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, razžagali pogorele deske in požarišče zalili z večjo količino vode. Pri sanaciji pogorišča jim je pomagal tudi delovni stroj.  

Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, šest ZGRS Sežana s tremi vozili, voznik delovnega stroja in policisti PP Kozina.

 


58. Sobota, 13.08.2016, ob 11:04: POŽAR V NARAVI - ODOLINA

Ob cesti pred Odolino zagorela trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 100 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


57. Petek, 12.08.2016, ob 13:09: PROMETNA NESREČA – PREŠNICA

Na glavni cesti pri odcepu za Prešnico je sta čelno trčila voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Petrinj proti Kozini in nasproti vozeči voznik motornega kolesa. Oba voznika sta bila v nesreči telesno poškodovana, vozili pa je odbilo v jarek izven vozišča.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravstvenemu osebju pomagali pri oskrbi poškodovanih ter transportu v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije, požagali grmičevje okrog vozil in pomagali pri odstranitvi le-teh. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno ura zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja.


56. Četrtek, 11.08.2016, ob 15:29: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

 

Na glavni cesti v Materiji je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu trčil v obcestno drevo na njegovi levi strani. Od tam je vozilo odbilo desno izven vozišča, pri tem pa je trčilo še v kovinsko ograjo stanovanjske hiše. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan. 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri njegovi oskrbi in na osebnem avtomobilu izklopili vire energije. 
Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina. Poleg opisanih je na intervencijo izvozilo še eno vozilo ZGRS Sežana, ki pa je bilo med potjo preklicano. 

 


55. Četrtek, 11.08.2016, ob 05:40: ISKANJE POGREŠANE OSEBE – TATRE

Policija je zaprosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na širšem območju vasi Tatre. 

V iskalni akciji, kjer so poleg policije sodelovali še vodniki reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije Notranjske in Ljubljanske regije, Zveza reševalnih psov Slovenije Notranjska, gorski reševalci GRS Ljubljana, gasilci PGD Materija, Ilirska Bistrica, Vrbovo, Jelšane, Knežak, Koritnice, taborniki, skavti, lovci, člani OŠCZ Občina Ilirska Bistrica in domačini, je bilo pregledano območje od Tater do Rjavč, vendar pogrešana oseba ni bila najdena.

Iz PGD Materija je na intervenciji sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom.

 


54. Torek, 09.08.2016, ob 05:35: REŠEVANJE ŽIVALI - PREŠNICA

V Prešnici je na vrh visokega drevesa zlezel maček in tam obstal.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so se s pomočjo stikalne lestve povzpeli na drevo in mačka varno odstranili ter ga predali lastnici.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom.

 


53. Nedelja, 07.08.2016, ob 10:42: VELIK POŽAR V NARAVI - KRAŠKI ROB

Ob železniški progi v smeri od planote nad Prešnico proti Črnotičam (Mestna občina Koper) se je vnelo več požarov v naravi. Zaradi močne burje so ti zelo hitro širili in že ogrožali stanovanjske ter kmetijske objekte.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, istočasno pa so bila aktivirana tudi obalna gasilska društva in GB Koper. V nadaljevanju je bilo aktiviranih še večina ostalih gasilskih društev Kraške gasilske zveze in Obalno kraške regije. Zaradi velike razsežnosti požara je bil aktiviran državni načrt za gašenje požarov v naravi. Cesta za Podgorje je bila v času začetne intervencije zaprta, do naslednjega dne pa je bila zaprta tudi železniška proga. Vse enote so se z ognjenimi zublji borile do 22. ure, zatem pa so jih na požarišču zamenjali gasilci iz notranjosti Slovenije. Do noči je pri gašenju sodelovalo skupno 225 gasilcev z 77 vozili, čez noč pa je na požarišču ostalo še 80 gasilcev z 18 vozili. Gašenje je potekalo tudi naslednje dni, vse do popoldanskih ur 9. 8. 2016, ko je bil požar dokončno pogašen, nato pa so gasilci do naslednjega dne (10. 8. 2016) izvajali požarno stražo. Skupno se je na požarišču vse dni zvrstilo 1.125 gasilcev iz 111 prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot (GB Koper in ZGRS Sežana) s 331 vozili. Vse dni so gasilcem pri gašenju pomagali tudi helikopterji in letala Slovenske vojske. V požaru je pogorelo 452 ha površine, za gašenje pa je bilo porabljeno več kot 2,5 milijona litrov vode. Nastala je velika premoženjska škoda. Po razsežnosti je bil to največji požar na Primorskem v zadnjem desetletju.

Iz PGD Materija je prvi dan (7. 8. 2016) od začetka intervencije do 00.00 na intervenciji sodelovalo 20 gasilcev s petimi vozili, štiri gasilci pa so bili v pripravljenosti v gasilskem domu za morebitne druge intervencije. Za logistično oskrbo gasilcev, ki so prvi dan sodelovali pri gašenju požara na območju med planoto nad Prešnico in cesto za Podgorje je bila aktivirana tudi Civilna zaščita Občine Hrpelje - Kozina. Dne 9. 8. 2016 je bilo pet gasilcev iz PGD Materija z enim vozilom ponovno aktiviranih, naloge pa so opravljali od 07.00 do 20.00.

 


52. Nedelja, 07.08.2016, ob 10:03: POŽAR V NARAVI - RODIK

Občanka je ob železniški progi med Kozino in Rodikom opazila dim.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki pregledali območje vendar požar ni bil opažen.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija s tremi vozili in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


51. Četrtek, 04.08.2016, ob 07:06: POŽAR KUHINJSKE NAPE – BAČ PRI MATERIJI

V gostinskem lokalu v Baču pri Materiji je zagorel motor kuhinjske nape.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so pogasili tlečo kuhinjsko napo in območje pregledali s termo kamero.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


50. Torek, 02.08.2016, ob 07:50: POŽAR ELEKTRO OMARICE - NASIREC

V Nasircu je zagorelo v elektro omarici stanovanjske hiše.

 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ob prisotnosti uslužbencev elektro podjetja tlenje v omarici pogasili ter območje pregledali s termo kamero.
 

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom,uslužbenci elektro podjetja in policisti PP Kozina.


49. Ponedeljek, 01.08.2016, ob 10:22: NUDENJE PRVE POMOČI - KRVAVI POTOK

V stanovanjski hiši v Krvavem Potoku se je oseba zgrudila in nezavestna obležala.

 

 

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da oseba ne več diha, zato so takoj pričeli z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja. Po prihodu zdravstvenega osebja so pomagali pri nadaljnji reanimaciji. Kljub trudu zdravstvenega osebja in gasilcev je oseba preminula.

 

 

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje ter reševalci NMP iz Sežane.


48. Nedelja, 31.07.2016, ob 21:16: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem pri Materiji je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Materije proti Obrovu zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno drevo. Po nesreči je  vozilo obstalo na boku, voznik pa je bil telesno poškodovan.

 

 

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, z vodo zalili motor vozila, iz katerega se je močno kadilo, opravil pregled okolice nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri njegovem prenosu v reševalno vozilo, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali pri odstranitvi vozila. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

 

 

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina ter PPP Koper.


47. Nedelja, 31.07.2016, ob 12:24: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

Na opuščenem odlagališču v Povžanah je prišlo do vžiga odpadnega sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili in območje zalili z večjo količino vode.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija s tremi vozili in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


46. Torek, 26.07.2016, ob 06:21: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na glavni cesti pred Hrpeljami je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Materije proti Kozini, trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je opravljalo dela na cesti (košnja trave). Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije, pomagali pri oskrbi ter prenosu poškodovanega v reševalno vozilo in pomagali pri odstranitvi vozila iz vozišča. Promet je v času intervencije potekal po enem vozem pasu.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravstveno osebje ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, delavci cestnega podjetja in policisti PP Kozina.


45. Sobota, 23.07.2016, ob 16:13: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na pločniku v Hrpeljah je padel kolesar in se poškodoval.

 

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj nesreče in zdravstvenemu osebju nudili pomoč pri oskrbi ter transportu poškodovanega v reševalno vozilo.

 

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravstveno osebje ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina.


44. Petek, 15.07.2016, ob 20:51: TEHNIČNA POMOČ - HOTIČNA

Na glavni cesti pri Odcepu za Hotično je tovorno vozilo zaradi okvare zapeljalo iz vozišča in se vkopalo v obcestni jarek. Obstajala je nevarnost iztekanja goriva iz rezervoarja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj in skupaj z vzdrževalci cest tovorno vozilo izvlekli na vozišče.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom in delavci cestnega podjetja.


43. Torek, 12.07.2016, ob 17:25: PROMETNA NESREČA - GRADIŠČE PRI MATERIJI

Na glavni cesti v Gradišču pri Materiji sta trčila voznik tovornega vozila in osebnega avtomobila, ki sta vozila iz smeri Kozine proti Obrovu. Otrok v osebnem avtomobilu je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije ter zaustavili iztekanje nevarnih tekočin. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno 30 minut zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravstveno osebje ZP Hrpelje in policisti PP Kozina.


42. Torek, 05.07.2016, ob 13:43: POŽAR V NARAVI – SLIVJE

Ob cesti pred Slivjem je zagorela trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 50 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o požaru obveščena tudi policija.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s tremi vozili in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


41. Ponedeljek, 04.07.2016, ob 13:48: POŽAR V NARAVI – MATERIJA

Na travniku pod vasjo Materija je zagorela trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 500 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o požaru obveščena tudi policija in poveljnik občinske civilne zaščite.

Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.

 


40. Ponedeljek, 04.07.2016, ob 11:41: POŽAR V NARAVI – TUBLJE PRI HRPELJAH

V borovem gozdu nad vasjo Tublje pri Hrpeljah je zagorel kup suhega vejevja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 50 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o požaru obveščena tudi policija.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


39. Sobota, 02.07.2016, ob 07:17: POŽAR V NARAVI – POVŽANE

Gasilci PGD Materija so med izvajanjem požarne straže pod vasjo Povžane opazili dim. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je zagorel kup vejevja in lesnih odpadkov.

Gasilci so začetni požar takoj pogasili. Zaradi suma požiga je bila o požaru obveščena tudi policija.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom in policisti PP Kozina.


38. Petek, 01.07.2016, ob 22:38: POŽAR ČEBELNJAKA - GRADIŠICA

V Gradišici je zagorel čebelnjak z več čebeljimi panji.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Ogenj je zajel večino panjev. Zaradi suma požiga je bila o požaru obveščena tudi policija.

 

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


37. Nedelja, 26.06.2016, ob 20:04: POŽAR V NARAVI – POVŽANE

Pod vasjo Povžane je zagorel kup vejevja in odvrženega sena.
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili.
Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


36. Ponedeljek, 20.06.2016, ob 20:16: POŽAR ZABOJNIKOV - GRADIŠICA

V Gradišici je zagorela vsebina dveh zabojnikov za smeti.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Zabojnika sta v celoti zgorela.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


35. Sobota, 28.05.2016, ob 05:46: PROMETNA NESREČA - GRADIŠČE PRI MATERIJI

Na glavni cesti med Gradiščem in Markovščino je v obcestni štor trčil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini. Po trčenju je vozilo odbilo pod cesto. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in na vozilu izklopili vire energije.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina.


34. Četrtek, 26.05.2016, ob 15:10: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Nad vasjo Hotična je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 100 m² površine. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen, je bila na kraju tudi policija.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, policisti PP Kozina in kriminalisti SKP PU Koper. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.

 


33. Torek, 24.05.2016, ob 08:13: STAVBNI POŽAR - POVŽANE

V vasi Povžane je zagorelo gospodarsko poslopje (senik) ob opuščeni stanovanjski hiši. Požar so opazili domačini in gradbeni delavci, ki so takoj pričeli z gašenjem.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar dokončno pogasili ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. Zahvaljujoč prisebnosti domačinov in gradbenih delavcev ter hitri intervenciji gasilcev, večja škoda ni nastala. Pogorel je le del lesenega poda senika. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen, je policija opravila kriminalistično-tehnični ogled.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z štirimi vozili, pet ZGRS Sežana z dvema voziloma, poveljnik občinske civilne zaščite, policisti PP Kozina ter kriminalisti SKP PU Koper.

 


32. Nedelja, 22.05.2016, ob 09:48: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

Občan je obvestil ReCO Postojna, da je pod vasjo Povžane opazil dim.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki pregledali območje ter ugotovili, da je manjši požar vejevja na odlagališču ugasnil že pred njihovim prihodom. Intervencija ni bila potrebna.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


31. Četrtek, 19.05.2016, ob 09:36: POŽAR V NARAVI - SLAVNIK

ReCO Postojna je obvestil gasilce, da je preko video nadzornega sistema, pod vrhom Slavnika opazil dim.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki pregledali območje od Skadanščine do Slavnika, vendar dim ni bil opažen.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom.


30. Sreda, 11.05.2016, ob 13:17: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti v Markovščini je v obcestno drevo silovito trčil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu. V nesreči sta bila voznik in sopotnik telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanim nudili prvo pomoč ter pomagali pri njuni oskrbi in transportu v reševalni vozili in zaradi iztekajočih tekočin sprali vozišče. Ponesrečena so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravstveno osebje ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci cestnega podjetja.


29. Sreda, 11.05.2016, ob 12:19: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na glavni cesti, pred semaforiziranim križiščem na Kozini sta trčila voznik avtobusa in tovornega vozila, ki sta vozila iz smeri Hrpelj proti Krvavemu Potoku. V avtobusu so bile tri osebe telesno poškodovane.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanim nudili prvo pomoč ter pomagali pri njihovi zdravstveni oskrbi in transportu v reševalno vozilo. Poškodovane osebe so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, šest ZGRS Sežana z dvema voziloma, zdravstveno osebje ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina.


28. Sreda, 04.05.2016, ob 15:39: POŽAR V NARAVI - ROŽICE

V Rožicah je zagorel kup odžaganih borovih vej.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija s tremi vozili. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


27. Ponedeljek, 02.05.2016, ob 11:58: PROMETNA NESREČA - ROŽICE

 

Na glavni cesti med odcepom za Rožice in Materijo je prišlo do prometne nesreče. Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Obrovu je zapeljala iz vozišča in trčila v obcestno drevo. V nesreči je bila telesno poškodovana.

 

Po pozivu ReCO Postojna izvozili na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije ter pomagali pri odstranitvi poškodovanega vozila.

 

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravstveno osebje ZD Hrpelje, policisti PP Kozina in delavci cestnega podjetja.

 

 


26. Sreda, 13.04.2016, ob 09:52: NESREČA Z NEVARNO SNOVJO - KOZINA

Pred vstopom na avtocesto na Kozini je tovornemu vozilu odpadel rezervoar z gorivom, iz katerega je po cesti pričelo iztekati gorivo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so prometno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, z absorbenciskim sredstvom posuli gorivo, ki je izteklo po vozišču ter nudili pomoč delavcem cestnega podjetja in DARS pri čiščenju cestišča.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, policisti PP Kozina in delavci cestnega podjetja ter DARS.


25. Petek, 08.04.2016, ob 14:24: POŽAR PROIZVODNE HALE - POVŽANE

V Povžanah je zagorela proizvodna hala podjetja PurPlaTex d.o.o., ki je predelavalo poliuretansko peno. Zaradi izredno gorljive snovi je požar v trenutku zajel celo proizvodno halo v površini 700 m². Strupen dim je ogrožal stanovalce bližnjih stanovanjskih hiš.  

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo najprej izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zaradi razsežnosti požara takoj zaprosili za pomoč še druge enote gasilcev. Intenzivno gašenje je potekalo vse do poznih večerih ur, zatem pa so gasilci zalivali požarišče in gasili posamezna žarišča. Ker v objekt zaradi visokih temperatur in uničenega ostrešja ni bilo mogoče varno vstopiti je bil del objekta z gradbenima strojema porušen. Intervencija je bila zaključena šele naslednji dan ob 12.30. Zaradi razsežnosti intervencije je bila aktivirana tudi občinska civilna zaščita in reševalci NMP ZD Sežana. Proizvodni objekt v velikosti 15 x 50 metrov je zgorel v celoti, v njem pa je zgorela tudi vsa oprema, stroji in material (poliuretanska pena). Nastala je velika materialna škoda. Ob intervenciji je prišlo tudi do poškodbe oz. obolenja gasilca PGD Senožeče, ki je bil odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Na intervenciji je sodelovalo skupno 84 gasilcev, in sicer 48 iz PGD Materija s šestimi vozili, osem ZGRS Sežana s petimi vozili, 17 PGD Senožeče s tremi vozili, sedem PGD Divača z dvema voziloma, dva PIGD Plama z enim vozilom in dva iz GB Koper z enim vozilom. Poleg omenjenih sta na intervenciji sodelovala dva voznika delovnih strojev, policisti PP Kozina in kriminalisti SKP PU Koper, reševalci NMP ZD Sežana, občinska civilna zaščita, županja občine Hrpelje - Kozina Saša Likavec Svetelšek ter poveljnik občinske civilne zaščite Robert Kastelic in delavci Elektra. Pri logistični oskrbi gasilcev so pomagali tudi domačini.

 


24. Sreda, 06.04.2016, ob 16:13: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Nad Hotično je na dveh mestih zagorelo grmičevje in mešan gozd. Požar se je zelo hitro širil.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 1,5 ha površine.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, dva ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.


23. Ponedeljek, 04.04.2016, ob 16:49: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Med Bačem pri Materiji in Hotično je na dveh mestih zagorelo grmičevje ter mešan gozd.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili. Pogorelo je približno 800 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o dogodku obveščena policija.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


22. Nedelja, 03.04.2016, ob 10:54: POŽAR LESENIH ODPADKOV – KRVAVI POTOK

V Krvavem Potoku je občan opazil gost dim.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da občan nadzorovano kuri lesene odpadke. Posredovanje ni bilo potrebno.

Na intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


21. Petek, 01.04.2016, ob 16:13: POŽAR TOVORNEGA VOZILA - HRPELJE

Na glavni cesti med Tubljami in Hrpeljami je zagorelo tovorno vozilo. Požar je z gasilnim aparatom takoj pričel gasiti mimoidoči voznik in ga uspešno omejil.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj dogodka, požar dokončno pogasili in na vozilu izklopili vire energije. Zaradi hitrega posredovanja voznika je bila škoda na vozilu minimalna.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, šest ZGRS Sežana z dvema voziloma in policisti PP Kozina.


20. Sreda, 23.03.2016, ob 15:56: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Pri vasi Hotična je zagorela suha trava in grmičevje. Zaradi močne burje se je požar zelo hitro širil.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 1.000 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o dogodku obveščena tudi policija.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.

 


19. Torek, 22.03.2016, ob 17:22: POŽAR V NARAVI - BAČ PRI MATERIJI

Nad vasjo Bač pri Materiji je zagorela suha trava in grmičevje.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 800 m² površine. Zaradi suma požiga je bila o dogodku obveščena policija.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.


18. Ponedeljek, 21.03.2016, ob 16:14: POŽAR BARAKE - POVŽANE

Pod vasjo Povžane je zagorela poljska baraka namenjena za shranjevanje orodja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili in barako zalili z vodo. Zaradi suma požiga je bila o dogodku obveščena policija.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija s tremi vozili in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani.

 


17. Nedelja, 20.03.2016, ob 10:15: ONEMOGLA OSEBA - BEKA

Starejša oseba, ki se je udeležila pohoda v okviru javne prireditve »Odprta meja Beka - Botač« je v dolini Glinščice onemogla in poti nazaj ni več zmogla.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so osebo s terenskim vozilom varno prepeljali na Beko.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


16. Petek, 18.03.2016, ob 15:55: POŽAR V NARAVI - SKADANŠČINA

Med Povžanami in Skadanščino je zagorelo grmičevje in podrast.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno  120 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija s tremi vozili, dva ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina.


15. Četrtek, 17.03.2016, ob 16:11: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

Pod vasjo Povžane je zagorelo grmičevje in podrast.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno  6.000 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija s tremi vozili in ZGRS Sežana z enim vozilom.

 


14. Sreda, 16.03.2016, ob 19:58: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Na glavni cesti med Materijo in Markovščino je prišlo do prometne nesreče. Neznani voznik osebnega avtomobila je zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno drevo. Voznik, ki je naletel na nesrečo je o dogodku obvestil gasilce PGD Materija, ki so bili v gasilskem domu.

Ti so po obveščanju ReCO Postojna izvozili na intervencijo in protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije ter pregledali okolico. Udeleženci nesreče na kraju niso bili najdeni.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom in policisti PP Kozina.


13. Sreda, 16.03.2016, ob 09:14: ONESNAŽENJE VODNEGA IZVIRA – KLANEC PRI KOZINI

V Klancu pri Kozini je prišlo do onesnaženja vodnega izvira.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so nudili pomoč komunalnemu podjetju pri prečrpavanju onesnažene vode ter sanaciji vodnega izvira. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, poveljnik občinske civilne zaščite, MIR Sežana in policisti PP Kozina.


12. Ponedeljek, 14.03.2016, ob 15:54: POŽAR V NARAVI - MARKOVŠČINA

Ob lokalni cesti med Markovščino in Velikimi Ločami je v borovem gozdu zagorela podrast.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 200 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.

 


11. Petek, 04.03.2016, ob 19:52: DIMNIŠKI POŽAR - GRADIŠČE PRI MATERIJI

V stanovanjski hiši v Gradišču pri Materiji so zagorele saje v dimniku.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, prezračili kurilnico, očistili dimno tuljavo, objekt pregledali s termovizijsko kamero ter stanovalcem prepovedali nadaljnje kurjene. 

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.

 


10. Sreda, 02.03.2016, ob 19:12: POŽAR ZABOJNIKA - TUBLJE PRI HRPELJAH

V Tubljah pri Hrpeljah je zagorela vsebina dveh zabojnikov za smeti.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


9. Četrtek, 25.02.2016, ob 17:26: POŽAR BAL SENA – BAČ PRI MATERIJI

Ob lokalni cesti za Artviže, na Baču pri Materiji, je zagorelo 24 velikih bal sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so najprej omejili širitev požara, zatem pa več ur gasili bale sena. S hitro intervencijo so preprečili, da se požar ni razširil še na dva večja kupa bal, ki sta bila v neposredni bližini. Pri odvozu pogorelega sena jim je na pomoč priskočil tudi voznik delovnega stroja.

Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili in šest ZGRS Sežana z dvema voziloma, voznik delovnega stroja ter policisti PP Kozina.


8. Torek, 16.02.2016, ob 19:03: DIMNIŠKI POŽAR - KOZINA

V bloku na Rodiški cesti na Kozini so zagorele saje v dimniku enega izmed stanovanj. Požar in visoka temperatura je poškodovala dimniške tuljave še v dveh drugih stanovanjih, zaradi česar je v prostore uhajal dim.   

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, prezračili prostore, očistili dimno tuljavo, objekt pregledali s termovizijsko kamero ter stanovalcem prepovedali nadaljnje kurjene. 

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.


7. Četrtek, 11.02.2016, ob 15:51: POŽAR V NARAVI - SLIVJE

Ob lokalni cesti med Hotično in Slivjem je zagorela suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 100 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.


6. Petek, 05.02.2016, ob 14:00: STAVBNI POŽAR - RODIK

Zaradi predhodnega požara se je v silosu mizarske proizvodne hale v Rodiku vnel lesni prah in pričel tleti.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so skupaj z zaposlenimi iz silosa odstranili tleči lesni prah. Zaradi velike količine slednjega in ročnega odstranjevanja je intervencija potekala vse do 23.50.

Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z dvema voziloma in delavci podjetja.


5. Petek, 05.02.2016, ob 09:07: STAVBNI POŽAR - RODIK

V mizarski proizvodni hali v Rodiku je prišlo do eksplozije dimnih plinov in požara v enem izmed prostorov. Slednjega so pričeli gasiti zaposleni, ki pa so se morali zaradi gostega dima in visokih temperatur umakniti na varno.  

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so z dihalnimi aparati vstopili notranje prostore delavnice in pričeli z gašenjem. Požar je bil takoj lokaliziran, v nadaljevanju pa tudi dokončno pogašen. Nato je bil objekt prezračen in pregledan s termovizijsko kamero, pogorela ter poškodovana oprema pa odnesena iz proizvodne hale. Zahvaljujoč hitremu posredovanju gasilcev, požar ostalih proizvodnih prostorov ni zajel.  

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija s tremi vozili in šest ZGRS Sežana z dvema voziloma ter policisti PP Kozina. Požarišče si je ogledala tudi županja Občine Hrpelje - Kozina.

 


4. Ponedeljek, 01.02.2016, ob 19:34: POŽAR TOVORNEGA VOZILA – BAČ PRI MATERIJI

Na parkirišču na Baču pri Materiji je zagorelo parkirano tovorno vozilo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so takoj pričeli z gašenjem in s hitro intervencijo preprečili razširitev požara na celotno vozilo. V požaru je zgorel notranji del kabine.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija z enim vozilom.


3. Petek, 29.01.2016, ob 12:12: POŽAR V NARAVI - ARTVIŽE

Na Artvižah je zagorela suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 300 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


2. Četrtek, 21.01.2016, ob 12:01: POŽAR V NARAVI - DIVAČA

Ob železniški progi med Rodikom in Divačo (v Občini Divača) je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, Senožeče in Divača ter ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 1000 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s termi vozili in gasilci ZGRS Sežana PGD Senožeče ter Divača.


1. Ponedeljek, 18.01.2016, ob 19:38: PROMETNA NESREČA - KRVAVI POTOK

Na glavni cesti pred Krvavim Potokom so trčili dve osebni in tovorno vozilo, ki je prevažalo devet osebnih avtomobilov. Slednje je ob trčenju zagorelo, iz rezervoarja pa je iztekalo pogonsko gorivo. Voznik tovornega vozila je bil telesno poškodovan. Policisti PP Kozina, ki so bili prvi na kraju so z gasilnim aparatom takoj pričeli z gašenjem.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, dokončno pogasili goreče tovorno vozilo, preprečili nadaljnje iztekanje goriva po vozišču, prečrpali gorivo ki je ostalo v enem rezervoarju, na vozilih izklopili vire energije ter razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana. Zaradi nesreče je bila glavna cesta več ur zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, pet ZGRS Sežana z dvema voziloma, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja ter vlečne službe.