INTERVENCIJE 2015
77. Sreda, 30.12.2015, ob 12:36: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Ob glavni cesti pred odcepom za Hotično je zagorela suha trava in kup starega sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 150 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.


76. Torek, 29.12.2015, ob 13:05: POŽAR V NARAVI - SKADANŠČINA

Pod glavno cesto pri odcepu za Skadanščino je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 400 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.


75. Petek, 25.12.2015, ob 19:18: POŽAR ZABOJNIKA - POVŽANE

V Povžanah je zagorela vsebina dveh zabojnikov za smeti.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. En zabojnik je zgorel v celoti drugi pa delno.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z enim vozilom in policisti PP Kozina.


74. Sreda, 23.12.2015, ob 22:55: PROMETNA NESREČA - OBROV

Na glavni cesti v Obrovu je voznik terenskega vozila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Podgradu zapeljal desno iz vozišča na odbojno ograjo, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in na strehi obstalo pod cesto. Pri tem sta se dve mlajši osebi in en otrok telesno poškodovali.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, ponesrečencem nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalna vozila, na vozilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče, nevtralizirali razlite tekočine ter pomagali pri nalaganju vozila. Poškodovane potnike v vozilu so reševalci NMP ZD Sežana in Ilirska Bistrica odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta dalj časa zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana in Ilirska Bistrica, zdravnik ZP Hrpelje, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci cestnega podjetja.


73. Sobota, 19.12.2015, ob 12:04: POŽAR V NARAVI - PREŠNICA

Ob železniški progi nad Prešnico je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 150 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


72. Petek, 11.12.2015, ob 11:30: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti med Materijo in Markovščino sta trčili dve osebni in tovorno vozilo. Voznika osebnih avtomobilov in sopotnik v enem izmed njih so bili telesno poškodovani.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, ponesrečencem nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije ter pomagali pri odstranitvi vozil iz vozišča. Poškodovane osebe so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom, pet ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja.

 


71. Ponedeljek, 07.12.2015, ob 17:41: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Na glavni cesti nad Materijo sta trčila voznica in voznik osebnih avtomobilov. Voznica in njena sopotnica sta bili telesno poškodovani.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, ponesrečenkama nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče ter pomagali pri odstranitvi vozil iz vozišča. Poškodovani so v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje ter policisti PP Kozina.


70. Ponedeljek, 30.11.2015, ob 13:58: STAVBNI POŽAR - KOZINA

Na Kozini je zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Ogenj se je hitro širil in že ogrožal zgornje prostore.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so s tehničnim posegom vstopili v pritlični del stanovanjske hiše ter pričeli z gašenjem. Čez približno 20 minut je bil požar lokaliziran, v nadaljevanju pa tudi dokončno pogašen. Objekt je bil za tem prezračen in pregledan s termovizijsko kamero, pogorelo pohištvo in drugi predmeti pa odneseni iz garaže.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija s tremi vozili, pet ZGRS Sežana z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Požarišče si je ogledal tudi poveljnik občinske civilne zaščite.


69. Četrtek, 19.11.2015, ob 17:51: NUDENJE PRVE POMOČI - JAVORJE

V gozdu ob cesti Javorje - Pregarje se je oseba zgrudila in nezavestna obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da oseba več ne diha, zato so takoj pričeli z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja. Po prihodu zdravstvenega osebja so pomagali pri nadaljnji reanimaciji in razsvetljevali kraj dogodka. Kljub trudu zdravstvenega osebja in gasilcev je oseba podlegla.  

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija s tremi vozili, dežurna zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje ter reševalci NMP iz Sežane.


68. Sreda, 18.11.2015, ob 14:31: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na lokalni cesti Rodik - Kozina na Kozini je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Rodika zapeljala iz vozišča in čelno trčila v obcestno drevo. Pri tem se je telesno poškodovala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, ponesrečenki nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo in na vozilu izklopili vire energije. Poškodovano voznico so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje ter policisti PP Kozina.

 


67. Ponedeljek, 09.11.2015, ob 15:47: POŽAR V NARAVI - SKADANŠČINA

Med Povžanami in Skadanščino je zagrel travnik.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 150 m² trave in grmičevja.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom.

 


66. Sobota, 07.11.2015, ob 11:59: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na glavni cesti na Kozini je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Kozine proti Petrinjam trčil v osebni avtomobil in se pri tem telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči ter prenosu poškodovanega v reševalno vozilo, preprečili iztekanje goriva po vozišču in na motornem kolesu izklopili vire energije. Poškodovanega motorista so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, policisti PP Kozina ter delavci cestnega podjetja.


65. Sobota, 31.10.2015, ob 12:34: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

V Povžanah je zagrel travnik.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 250 m² trave in grmičevja.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.


64. Nedelja, 25.10.2015, ob 16:15: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV – MIHELE

V cerkvi sv. Elije v Mihelah so sršeni postavili roj in ogrožali obiskovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


63. Nedelja, 25.10.2015, ob 01:00: POŽAR V KURILNICI – OBROV

V Obrovu je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Pred prihodom gasilcev je stanovalec pričel z gašenjem in požar uspešno omejil.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar dokončno pogasili, iz hiše pospremili starejšo osebo, ki je kljub dimu ostala v sobi, pregledali in prezračili vse prostore, iz kurilnice iznesli pogorele predmete ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. V požaru je delno pogorela instalacija in nekaj manjših predmetov.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in policisti PP Kozina. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki pa so bili po prvih ugotovitvah iz kraja intervencije, med potjo preklicani.


62. Četrtek, 22.10.2015, ob 15:41: POŽAR V NARAVI - ROŽICE

Nad vasjo Rožice je zagrel travnik.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 0,1 ha trave in grmičevja.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


61. Petek, 16.10.2015, ob 17:10: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - RITOMEČE

Na podstrešju stanovanjske hiše v Ritomečah so sršeni postavili roj in ogrožali stanovalce. 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


60. Sreda, 30.09.2015, ob 09:12: NUDENJE PRVE POMOČI - MRŠE

V gozdu pri vasi Mrše se je oseba pri padcu poškodovala in negibna obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so poškodovani osebi nudili prvo pomoč in jo prenesli do ceste, zatem pa zdravstvenemu osebju pomagali pri oskrbi ter transportu v reševalno vozilo. Reševalci so osebo odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom, zdravstveno osebje ZP Hrpelje in reševalci NMP ZD Sežana.


59. Torek, 29.09.2015, ob 17:11: POŽAR V NARAVI - ROŽICE

Nad vasjo Rožice je zagrel travnik.
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 0,5 ha trave in grmičevja.
Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


58. Četrtek, 24.09.2015, ob 20:09: TEHNIČNA POMOČ - HRPELJE

V stanovanju na Slavniški cesti v Hrpeljah je iz stanovanja iztekala voda.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na kraju ugotovili, da je zaradi napake na vodovodni napeljavi pričela nenadzorovano iztekati voda iz zaklenjenega stanovanja, vendar so ostali stanovalci bloka že pred prihodom gasilcev zaprli ventil ter preprečili nadaljnje iztekanje. Po prihodu lastnika stanovanja so gasilci pregledali objekt.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.


57. Torek, 22.09.2015, ob 17:08: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - ROŽICE

V zidu in na podstrešju gospodarskega poslopja v Rožicah so sršeni postavili tri roje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenje roje varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


56. Nedelja, 20.09.2015, ob 17:00: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - OBROV

Na podstrešju stanovanjske hiše v Obrovu so sršeni postavili tri roje in ogrožali stanovalce. 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenje roje varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


55. Petek, 18.09.2015, ob 16:58: POŽAR AVTOMOBILA - KOZINA

ReCO Postojna je posredoval obvestilo, da na avtocesti na Kozini gori osebni avtomobil.

Na intervencijo so izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da je na osebnem avtomobilu prišlo le do okvare turbine motorja, kar je povzročilo močan dim. Gašenje ni bilo potrebno.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili in štiri ZGRS Sežana z enim vozilom.


54. Sobota, 12.09.2015, ob 17:19: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - ROŽICE

V dimniku stanovanjske hiše v Rožicah so sršeni postavili roj in ogrožali stanovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


53. Sreda, 09.09.2015, ob 18:19: PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - PETRINJE

Na glavni cesti med odcepom za Prešnico in Petrinjami je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Kozine, v levem ovinku zapeljal izven vozišča, trčil v kovinsko varnostno ograjo ter hudo poškodovan obležal na cesti. Za njim vozeči voznik motornega kolesa je padlega motorista oplazil, nato pa tudi sam padel po vozišču in se telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči ter prenosu poškodovanega v reševalno vozilo, razsvetljevali kraj nesreče in na motornih kolesih izklopili vire energije. Hudo poškodovanega voznika prvega motornega kolesa so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, kjer pa je poškodbam podlegel. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno dve uri zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravstveno osebje ZD Hrpelje, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci cestnega podjetja.


52. Sreda, 09.09.2015, ob 14:14: POŽAR SENA - SKADANŠČINA

Na travniku med Povžanami in Skadanščino je ponovno zagorelo seno požganih bal.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so najprej omejili širitev požara, zatem seno zalili z vodo. Pri prekopavanju kupa sena jim je na pomoč priskočil tudi voznik delovnega stroja.  

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija s štirimi vozili in voznik delovnega stroja.


51. Ponedeljek, 07.09.2015, ob 07:11: POŽAR SENA - SKADANŠČINA

Na travniku med Povžanami in Skadanščino je zagorel ostanek sena siliranih bal sena, ki so prejšnji dan pogorele.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so najprej omejili širitev požara, zatem pa skupaj z lastnikom prekopali zgorelo seno in ga izdatno zalili z vodo. Zaradi nevarnosti ponovitve požara so gasilci v večernem času območje še enkrat zalili z vodo.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili in voznik delovnega stroja.


50. Nedelja, 06.09.2015, ob 08:47: POŽAR VEČJEGA ŠTEVILA BAL SENA - SKADANŠČINA

Na travniku med Povžanami in Skadanščino je zagorelo 49 velikih siliranih bal sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so najprej omejili širitev požara, zatem pa več ur gasili bale sena. Pri odvozu slednjih sta jima na pomoč priskočila tudi dva voznika delovnih strojev. Zaradi večje razsežnosti intervencije je bila aktivirana tudi občinska civilna zaščita, ki je poskrbela za logistično podporo. Intervencija je bila zaključena ob 16.30, v večernem času pa so gasilci PGD Materija zaradi nevarnosti ponovnega vžiga še enkrat temeljito zalili zažgano seno.

Na intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev PGD Materija s petimi vozili in štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, občinska civilna zaščita, dva voznika delovnih strojev ter policisti PP Kozina.

 


49. Ponedeljek, 31.08.2015, ob 14:25: TEHNIČNA POMOČ - MATERIJA

Na obcestnem drevesu v Materiji se je odlomila večja veja in visela neposredno nad voziščem glavne ceste. Zaradi velike višine drevesa so delavci cestnega podjetja zaprosili za pomoč gasilce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so s pomočjo lestve in vrvne tehnike splezali na vrh drevesa in odstranili visečo vejo.

Na intervencijo so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom in delavci družbe CPK d.d.


48. Nedelja, 30.08.2015, ob 11:46: PROMETNA NESREČA - KOZINA

ReCO Postojna je posredoval obvestilo, da se je na Kozini zgodila prometna nesreča, v kateri je motorist telesno poškodovan.

Na intervencijo so izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki pa so bili med potjo preklicani, saj je ReCO sporočil, da posredovanje gasilcev ne bo potrebno.


47. Sobota, 22.08.2015, ob 15:39: NUDENJE PRVE POMOČI - ARTVIŽE

Na Artvižah je se je oseba onesvestila in nezavestna obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili tudi gasilci PGD Materija, ki so do prihoda zdravstvenega osebja osebi nudili prvo pomoč, zatem pa zdravniku in reševalcem pomagali pri oskrbi ter transportu v reševalno vozilo. Reševalci so osebo odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik ZD Hrpelje, reševalci NMP ZD Sežana in policisti PP Kozina.


46. Petek, 14.08.2015, ob 12:24: POŽAR V NARAVI - SKADANŠČINA

Med opravljanjem požarne straže so gasilci PGD Materija v bližini Skadanščine opazili manjši dim.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da gori podrast in grmičevje na površini približno 60 m². Požar so takoj pogasili in okolico zalili z vodo.   

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom.


45. Četrtek, 13.08.2015, ob 12:17: NUDENJE PRVE POMOČI - TUBLJE PRI HRPELJAH

Na glavni cesti v Tubljah pri Hrpeljah se je na prehodu za pešce oseba iz neznanega vzroka zgrudila in nezavestna obležala.

Pešcu so takoj priskočili na pomoč domačini in člana PGD Materija, ki sta se naključno nahajala v neposredni bližini. Po pozivu ReCO Postojna so na kraj odšli še tri gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči.  

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZD Hrpelje, reševalci NMP ZD Sežana ter policisti PP Kozina.


44. Sreda, 12.08.2015, ob 19:00: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - KOVČICE

V votlem deblu drevesa v vasi Kovčice so sršeni postavili roj in ogrožali vaščane.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


43. Sreda, 12.08.2015, ob 11:34: PROMETNA NESREČA - KRVAVI POTOK

Na glavni cesti v Krvavem Potoku sta trčila voznik motornega kolesa in kamperja. Voznik motornega kolesa in njegova sopotnica sta bila telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče ter zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči.   

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZD Hrpelje, reševalci NMP ZD Sežana ter policisti PP Kozina.


42. Torek, 11.08.2015, ob 18:30: ODSTRANJEVANJE OS - ARTVIŽE

Na podstrešju stanovanjske hiše na Artvižah so ose postavile roj in ogrožale stanovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so osji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


41. Ponedeljek, 10.08.2015, ob 19:14: POŽAR ZABOJNIKA - KRVAVI POTOK

Na parkirišču trgovine Kompas shop v Krvavem potoku je zagorela vsebina zabojnika za smeti.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki požar pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.

 


40. Sreda, 29.07.2015, ob 17:15: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - BREZOVO BRDO

Na podstrešju stanovanjske hiše na Brezovem Brdu so sršeni postavili roj in ogrožali stanovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenji roj varno odstranili.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


39. Četrtek, 23.07.2015, ob 19:31: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Pred vasjo Hotična je zagorelo v opuščenem divjem odlagališču odpadkov. Zaradi zelo visokih temperatur je obstajala nevarnost razširitve požara v naravo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so pogasili odložen odpadni material ter pogorišče in okolico preventivno zalili z vodo.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.


38. Četrtek, 23.07.2015, ob 15:05: POŽAR AVTOMOBILA - KASTELEC

Na avtocesti pri tunelu Kastelec je zagorel osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ZGRS Sežana in GB Koper, ki so zavarovali kraj dogodka in požar pogasili.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri GB Koper s tremi vozili, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, delavci DARS d.d. in policisti PP Kozina.


37. Nedelja, 19.07.2015, ob 07:05: TEHNIČNA POMOČ - GRADIŠICA

Zaradi napake na lokalnem vodovodnem sistemu Artviže - Gradišica so vaščani Gradišice ostali brez pitne vode.

 

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki s pomočjo črpalke prekinili zračni žep, ki je onemogočal pretok vode in vodovod usposobili za normalno delovanje.

 

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z dvema voziloma.


36. Sreda, 15.07.2015, ob 08:40: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Pred vasjo Hotična je zagorelo v opuščenem divjem odlagališču odpadkov. Obstajala je nevarnost razširitve požara v naravo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so pogasili staro goreče seno, vejevje in drug odložen odpadni material ter pogorišče in okolico preventivno zalili z vodo.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


35. Nedelja, 05.07.2015, ob 19:07: PROMETNA NESREČA - PREŠNICA

Na glavni cesti pri odcepu za Prešnico sta trčila voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Petrinjam in nasproti vozeči voznik kamperja. Voznik osebnega avtomobila in otrok v kamperju sta bila telesno poškodovana. 
Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči ter transportu poškodovanih v reševalno vozilo, nevtralizirali iztekajoče tekočine iz vozil in razsvetljevali kraj nesreče. Reševalci NMP Sežana so poškodovani osebi odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi ceste je bila glavna cesta Kozina - Koper približno dve uri zaprta za ves promet.   
Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, pet ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, zdravnica in medicinska sestra ZD Hrpelje, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja. 


34. Nedelja, 05.07.2015, ob 16:43: POŽAR TRAKTORJA - POVŽANE

Na polju pod vasjo Povžane je pri spravilu sena zagorel traktor.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da je požar že uspel pogasiti voznik traktorja. Gašenje ni bilo potrebno, traktor pa je bil preventivno pregledan.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili.

 


33. Četrtek, 02.07.2015, ob 08:12: POŽAR V NARAVI - BAČ PRI MATERIJI

Nad vasjo Bač pri Materiji je zagorelo v opuščenem odlagališču odpadkov. Obstajala je nevarnost razširitve požara v naravo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki požar na površini približno 600 m² pogasili ter smeti preventivno prekopali in zalili z vodo.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma.


32. Sobota, 27.06.2015, ob 18:10: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

Nad vasjo Povžane je nenadzorovano gorela bala sena.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili in okolico zalili z vodo.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom


31. Torek, 23.06.2015, ob 16:00: TEHNIČNA POMOČ - POVŽANE

V vasi Povžane se je zaradi močnih padavin in razmočenega terena kombinirano vozilo vkopalo v zemljo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so vozilo izvlekli na vozišče.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z enim vozilom.


30. Petek, 12.06.2015, ob 12:14: POŽAR V NARAVI - DIVAČA

Ob železniški progi med železniškima postajama Divača in Rodik (Občina Divača) je zagorelo na več lokacijah.

Zaradi hitre širitve požara je ReCO Postojna aktiviral tudi gasilce PGD Materija, ki so odhiteli na pomoč ostalim gasilcem Kraške gasilske zveze in ZGRS Sežana. Po približno dveh urah je bil požar uspešno pogašen, pogorelo pa je približno 3,5 ha gozda in grmičevja.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili in večje število gasilcev ter vozil PGD Sežana, Lokev, Divača, Senožeče in ZGRS Sežana.


29. Četrtek, 04.06.2015, ob 06:59: NUDENJE PRVE POMOČI - HRPELJE

V eni izmed proizvodnih hal v Obrtno industrijski coni Hrpelje se je iz neznanega vzroka oseba zgrudila in nezavestna obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, istočasno pa je na kraj odhitel tudi član PGD Materija, ki se je nahajal v neposredni bližini. Ker oseba ni več dihala je ob pomoči zaposlenih v hali takoj pričel z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja in bil pri tem uspešen, saj je oseba po približno eni minuti oživljanja ponovno pričela dihati. Po prihodu zdravstvenega osebja in ostalih gasilcev je bila nezavestna oseba oskrbljena ter odpeljana na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci PHE iz Postojne.


28. Torek, 26.05.2015, ob 16:05: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na avtocesti pred bezinsko črpalko na Kozini je voznik, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Kopru zapeljal iz vozišča. Pri tem je vozilo prebilo varovalno ograjo in se prevrnilo, zatem pa obstalo v obcestnem jarku. Voznik je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in na vozu izklopili vire energije. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci in dežurni zdravnik ZD Hrpelje.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP ZD Sežana, dežurni zdravnik ZD Hrpelje, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci DARS.


27. Sobota, 25.04.2015, ob 11:37: PROMETNA NESREČA - TUBLJE

Na glavni cesti v Tubljah pri Hrpeljah so verižno trčila tri osebna vozila, ki so vozila iz smeri Kozine proti Obrovu. En voznik je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu vozniku nudili prvo pomoč ter pomagali pri transportu v reševalno vozilo in pomagali pri odstranjevanju vozil iz vozišča.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, dežurni zdravnik ZD Hrpelje, policisti PP Kozina in delavec cestnega podjetja.


26. Četrtek, 23.04.2015, ob 06:25: NUDENJE PRVE POMOČI - JAVORJE

V gozdu nad vasjo Javorje se je pri spravilu lesa poškodoval občan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri transportu v reševalno vozilo. Po oskrbi je ekipa NMP Sežana ponesrečenega občana odpeljala na zdravljene v Splošno bolnišnico Izola.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z enim vozilom, dežurni zdravnik ZD Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.

 


25. Nedelja, 19.04.2015, ob 14:28: PROMETNA NESREČA - OBROV

V križišču za Golac v Obrovu sta trčila voznik kamperja in motornega kolesa. Slednji je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu vozniku motornega kolesa nudili prvo pomoč ter pomagali pri transportu v reševalno vozilo.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, pet ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, dežurni zdravnik ZD Hrpelje in policisti PP Kozina.


24. Ponedeljek, 13.04.2015, ob 18:13: POŽAR V NARAVI - MARKOVŠČINA

Občanka je obvestila ReCO Postojna, da je med Markovščino in Gradiščem pri Materiji opazila požar v naravi.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so pregledali območje vendar požara niso opazili.

Na intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


23. Četrtek, 09.04.2015, ob 15:31: POMOČ REŠEVALCEM NMP - ROŽICE

V Rožicah so reševalci NMP ZD Sežana potrebovali pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so reševalcem pomagali pri prenosu poškodovane osebe iz stanovanjske hiše v reševalno vozilo.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in ekipa NMP ZD Sežana.


22. Četrtek, 09.04.2015, ob 12:06: POŽAR V NARAVI - KOZINA

Na divjem odlagališču na Kozini je ponovno zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 50 m² površine.

Na intervenciji so sodelovali tri gasilci PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


21. Četrtek, 09.04.2015, ob 08:34: POŽAR V NARAVI - KOZINA

Na divjem odlagališču na Kozini so zagorele smeti, požar pa se je razširil na podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 100 m² površine.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


20. Sreda, 08.04.2015, ob 12:31: POŽAR V NARAVI - POVŽANE

V Povžanah je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 500 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom.


19. Torek, 24.03.2015, ob 10:28: NUDENJE PRVE POMOČI - KOZJANE

V vasi Kozjane (Občina Divača) je v zaklenjeni stanovanjski hiši padla starejša oseba in negibna obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ZGRS Sežana in PGD Senožeče, ki so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ter prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, dva PGD Senožeče z enim vozilom in ekipa NMP ZD Sežana.

 


18. Petek, 20.03.2015, ob 14:40: POŽAR V NARAVI - PREŠNICA

Ob železniški progi med Črnotičami in Prešnico je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ZGRS Sežana in GB Koper, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 600 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in dva iz GB Koper z enim vozilom.


17. Četrtek, 19.03.2015, ob 18:02: POŽAR V NARAVI - HOTIČNA

Ob lokalni cesti pri športnem igrišču v Hotični je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 200 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


16. Sreda, 11.03.2015, ob 19:56: POŽAR V NARAVI - MATERIJA

Pod vasjo Materija je ob odlagališču smeti zagorela trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 10 m² površine.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z enim vozilom.


15. Sreda, 11.03.2015, ob 16:04: STAVBNI POŽAR - SKADANŠČINA

V Skadanščini je zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Ogenj se je zelo hitro širil in že ogrožal zgornje prostore.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so takoj pričeli z gašenjem ter varovanjem zgornje etaže stanovanjske hiše. Zahvaljujoč hitri intervenciji je bil požar čez približno 40 minut lokaliziran, v nadaljevanju pa tudi dokončno pogašen. Objekt je bil nato pregledan s termovizijsko kamero, pogoreli gospodinjski aparati in drugi predmeti pa odneseni iz garaže.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Kozina. Požarišče sta si ogledala tudi županja in direktor Občine Hrpelje - Kozina in poveljnik občinske civilne zaščite


14. Sreda, 11.03.2015, ob 13:04: POŽAR V NARAVI - JAVORJE

Nad vasjo Javorje je zagorela suha in grmičevje, požar pa se je razširil na obrobje gozda.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 0,5 ha površine.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.


13. Torek, 10.03.2015, ob 13:07: POŽAR V NARAVI - HRPELJE

V Hrpeljah je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili. Pogorelo je približno 100 m² površine.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.


12. Ponedeljek, 09.03.2015, ob 08:18: POŽAR VOZILA - PREŠNICA

V Prešnici je zagorelo terensko vozilo.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj dogodka in vozilo pogasili. V požaru je bil uničen prednji del vozila.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.


11. Sreda, 04.03.2015, ob 16:15: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV - OBROV

Na podstrešju stanovanjske hiše v Obrovu so sršeni postavili dva roja in ogrožali stanovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so sršenja roja varno odstranili.

 

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom


10. Sreda, 11.02.2015, ob 08:56: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na avtocesti, pred cestninsko postajo Videž na Kozini je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil proti Kopru trčil v zadnji del tovornega vozila. V nesreči je bil voznik osebnega avtomobila telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in na vozilu izklopili vire energije. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Sežana in ga nato odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina in DARS-ovi vzdrževalci cest.


9. Sobota, 07.02.2015, ob 23:37: TEHNIČNA POMOČ – RODIK

Voznik osebnega avtomobila je na gozdni cesti med Rodikom in Kozino, zaradi zdrsa vozila, ostal ujet v snegu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so vozilo izvlekli na cesto ter vozniku omogočili nadaljnjo vožnjo.

Na intervenciji je sodeloval en gasilec PGD Materija z enim vozilom in dva ZGRS Sežana z enim vozilom.


8. Petek, 06.02.2015, ob 13:16: VETROLOM – KOZINA

Na strehi stanovanjskega bloka na Rodiški cesti na Kozini je močna burja odtrgala večji betonski vrh dimnika.  

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so dimniški blok stabilizirali in preprečili morebiten zdrs na tla.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma.


7. Torek, 03.02.2015, ob 12:15: NUDENJE PRVE POMOČI – SLAVNIK

ReCO Postojna je obvestil gasilce, da je v pastirski koči pod Slavnikom (planina Jegno) obolela oseba, ki nujno potrebuje zdravniško pomoč, zaradi močnega sneženja pa reševalno vozilo ne more do osebe.

Po pozivu so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so se prebili do pastirske koče in oboleli osebi nudili prvo pomoč, zatem pa jo z gasilskim vozilom pripeljali do Materije ter jo predali v oskrbo zdravstveni ekipi NMP iz Sežane. Slednja je obolelo osebo odpeljala na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom in reševalci NMP Sežana z reševalnim vozilom.

 


6. Torek, 03.02.2015, ob 11:48: TEHNIČNA POMOČ – SLAVNIK

Voznik osebnega avtomobila je na poti iz Slavnika zaradi močnega sneženja ostal ujeti v snegu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so voznika varno pripeljali do Materije.

Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Materija z enim vozilom.


5. Sobota, 31.01.2015, ob 02:45: TEHNIČNA POMOČ – HRPELJE

Voznik in dva sopotnika v osebnem avtomobilu so na poti za Slavnik, zaradi zdrsa vozila ostali ujeti v snegu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so vozilo izvlekli na cesto in vozniku omogočili nadaljnjo vožnjo.

Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Materija z enim vozilom.

 


4. Torek, 27.01.2015, ob 04:43: POŽAR DIMNIKA – TUBLJE PRI HRPELJAH

Na stanovanjski hiši v Tubljah pri Hrpeljah so zagorele saje v dimniku.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, očistili dimnik ter objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in tri ZGRS Sežana z enim vozilom.

 

 


3. Ponedeljek, 26.01.2015, ob 02:41: STAVBNI POŽAR – KRVAVI POTOK

V Krvavem Potoku je zagorelo ostrešje gostinskega objekta.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so s tehničnim posegom vstopili v objekt in takoj pričeli z notranjim in zunanjim gašenjem. Ker je zaradi močne burje obstajala nevarnost razširitve požara so bili naknadno aktivirani tudi gasilci PGD Divača. Zahvaljujoč hitri intervenciji je bil požar čez približno 40 minut lokaliziran, v nadaljevanju pa tudi dokončno pogašen. V požaru je zgorelo približno 50 m² ostrešja in različni predmeti na podstrešju objekta.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, šest ZGRS Sežana z dvema voziloma, štiri PGD Divača z dvema voziloma in policisti PP Kozina.


2. Torek, 20.01.2015, ob 13:17: PROMETNA NESREČA - ROŽICE

Na glavni cesti pri odcepu za Rožice se je vozniku tovornega avtomobila (polpriklopnika), ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu odpela cisterna, v kateri je prevažal 30.000 l nafte. Zaradi teže se je poškodovalo podvozje priklopnika, zadnji del cisterne pa se je dvignil v zrak. Obstajala je nevarnost iztekanja goriva.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, stabilizirali cisterno z gorivom, pomagali pri dvigu in očistili vozišče.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z dvema voziloma, policisti PP Kozina, specializirano podjetje za dvig težkih bremen in vzdrževalci cest.  


1. Ponedeljek, 12.01.2015, ob 20:29: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti v Markovščini je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil proti Kozini v levem ovinku zapeljal iz vozišča, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in obstalo na boku. Po trčenju je poškodovan voznik ostal ujet v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu vozniku nudili prvo pomoč ter ga s tehničnim posegom rešili vozila, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, dežurni zdravnik ZD Hrpelje in policisti PP Kozina.