INTERVENCIJE 2013
59. Torek, 31.12.2013, ob 18:13: POŽAR NADSTREŠKA - HRPELJE

V Hrpeljah je zagorel plastičen koš za smeti in del nadstreška avtobusne čakalnice.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija, vendar je bila intervencija naknadno preklicana, saj so manjši požar pogasili policisti Policijske postaje Kozina.


58. Petek, 27.12.2013, ob 20:06: PROMETNA NESREČA - RODIK

Na lokalni cesti Rodik - Kačiče je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kačič proti Rodiku zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno drevo. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in tri ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči, na vozilu izklopili vire energije ter razsvetlili kraj nesreče. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in dežurni zdravnik ZD Hrpelje. 

 


57. Sreda, 18.12.2013, ob 18:54: PROMETNA NESREČA - RODIK

Na lokalni cesti Kozina - Rodik je voznik osebnega avtomobila zapeljal v obcestno brežino zaradi česar se je vozilo prevrnilo in ostalo na strehi. Poškodovani voznik je ostal ujet v vozilu.

 

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč, ga s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo ter nudili pomoč pri nakladanju osebnega vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in dežurni zdravnik ZD Hrpelje.


56. Nedelja, 01.12.2013, ob 16:09: DIMNIŠKI POŽAR - MARKOVŠČINA

Na stanovanjski hiši v Markovščini so zagorele saje v dimniku.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so pogasili požar, očistili dimnik ter objekt pregledali s termovizijsko kamero.


55. Petek, 15.11.2013, ob 06:00: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti pred Markovščino je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu trčil v obcestno drevo. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije ter sprali vozišče. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in zdravstveno osebje ZD Hrpelje. 


54. Četrtek, 14.11.2013, ob 22:45: PROMETNA NESREČA - RODIK

Na lokalni cesti Kozina - Rodik je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine zapeljal v obcestno brežino zaradi česar se je vozilo prevrnilo in ostalo na strehi. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije ter pomagali pri nakladanju osebnega vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in dežurni zdravnik ZD Hrpelje.


53. Ponedeljek, 11.11.2013, ob 14:58: TEHNIČNO POSREDOVANJE - RODIK

Na lokalni cesti Kozina - Rodik je burja izruvala dve drevesi, ki sta padli na vozišče in zaprli cesto za ves promet.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki drevesa razžagali in odstranili iz vozišča. 


52. Ponedeljek, 11.11.2013, ob 14:24: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na glavni cesti med Tubljami in Hrpeljami sta trčila voznika osebnega avtomobila, ki sta vozila iz smeri Obrova proti Kozini. V nesreči je bil en voznik telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije ter zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči in pri prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in dežurni zdravnik ZD Hrpelje. 


51. Sreda, 30.10.2013, ob 13:01: PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini bočno trčil v obcestno drevo. Zaradi silovitega trka je poškodovani voznik ostal ujet v zveriženi pločevini.

 

Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč, ga s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine in pomagali pri prenosu v reševalno vozilo. Hudo poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana ter dežurna ekipa ZD Hrpelje. Kljub trudu vseh reševalnih ekip je voznik v večernih urah, v Bolnišnici Izola podlegel poškodbam.


50. Sobota, 12.10.2013, ob 14:35: ODSTRANJEVANJE KAČE - KOZINA

Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini je pri počivališču Ravne na Kozini opazil, da je iz predela motorja vozila prilezla kača.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so kačo izvlekli izpod pokrova vozila in jo varno odstranili.


49. Sreda, 02.10.2013, ob 16:15: ODSTRANJEVANJE OS - TUBLJE

Na podstrešju stanovanjske hiše v Tubljah so ose postavile roj in ogrožale stanovalce.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so roj varno odstranili.

48. Torek, 01.10.2013, ob 19:57: POŽAR VOZILA - RAVNE

Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Kopra proti Kozini je pred počivališčem Ravne opazil, da se kadi iz predela motorja vozila in o tem obvestil ReCO.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so ugotovili, da je do dima prišlo zaradi okvare motorja. Zaradi opisanega so na vozilu le izklopili vire energije in do prihoda delavcev DARS-a zavarovali kraj. 


47. Četrtek, 12.09.2013, ob 09:25: TEHNIČNA POMOČ – BREZOVICA

V Brezovici je oseba padla v strugo hudourniškega potoka in se pri tem poškodovala. Zdravnica ZD Hrpelje in ekipa NMP Sežana, ki je prispela na kraj je zaradi oteženega dostopa za pomoč zaprosila gasilce.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, vendar pa je zdravstveno osebje ob pomoči domačinov poškodovano osebo že pred njihovim prihodom preneslo v reševalno vozilo. 


46. Sobota, 31.08.2013, ob 05:26: PROMETNA NESREČA – KOZINA

V križišču glavne ceste pri Casinoju Admiral na Kozini sta trčila voznika osebnih avtomobilov. V nesreči sta bila sopotnica in sopotnik telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija inštirje ZGRS Sežana, ki so zdravstvenemu osebju pomagali pri nudenju prve pomoči, protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije ter pomagali pri prenosu poškodovancev v reševalno vozilo. Oba poškodovana so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana in dežurno zdravstveno osebje ZD Hrpelje.


45. Sobota, 24.08.2013, ob 14:47: POŽAR V NARAVI – OCIZLA

V vasi Ocizla je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 15 gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 300 m² pravočasno pogasili. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen je bila o dogodku obveščena tudi policija. 


44. Sobota, 24.08.2013, ob 07:04: PROMETNA NESREČA – KOZINA

Na glavni na Kozini sta trčili voznici osebnega avtomobila in motornega kolesa. Slednja je bila telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, pomagali pri prenosu poškodovanke v reševalno vozilo in očistili vozišče. Poškodovano voznico motornega kolesa so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Koper.


43. Četrtek, 22.08.2013, ob 15:16: POŽAR V NARAVI – KLANEC PRI KOZINI

V vasi Klanec pri Kozini je zagorela suha trava in grmičevje. Požar se je širil proti stanovanjskim hišam.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 16 gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 300 m² pravočasno pogasili. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen je bila o dogodku obveščena policija. 


42. Sreda, 21.08.2013, ob 13:58: POŽAR V NARAVI – GOJAKI

Med zaselkom Zagrad in Gojaki so zagorele silirane bale sena, požar pa se je razširil še na suho travo in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 19 gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, zaradi obsega požarišča in vetra pa je v nadaljevanju na pomoč priskočilo še sedem članov PGD Podgrad. Gasilci so najprej omejili širitev požara proti borovemu gozdu, zatem pa več ur gasili bale sena. Pri gašenju in odvozu slednjih so jim na pomoč priskočili tudi domačini. Skupaj je zgorelo 45 silažnih bal in približno 2,2 ha travnate površine ter grmičevja. Intervencija je bila zaključena ob 21. uri. Za logistično podporo gasilcev je bila aktivirana tudi občinska civilna zaščita.


41. Nedelja, 18.08.2013, ob 15:11: POŽAR V NARAVI – OBROV

Ob lokalni cesti Obrov – Javorje je zagorel borov gozd.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 14 gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so s hitro intervencijo požar uspeli lokalizirati še preden se je razširil v notranjost borovega gozda. Ogenj je zajel približno 300 m² površine.


40. Nedelja, 18.08.2013, ob 09:38: POŽAR V NARAVI – OCIZLA

V vasi Ocizla je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 11 gasilcev PGD Materija in osem ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 1 ha pravočasno pogasili. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen je bila o dogodku obveščena tudi policija.


39. Sobota, 17.08.2013, ob 12:25: PROMETNA NESREČA – GRADIŠČE PRI MATERIJI

Na glavni cesti pred naseljem Gradišče pri Materiji se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, ki so vozila iz smeri Obrova proti Kozini. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe, sopotnica v enem izmed osebnih avtomobilov pa je ostala ukleščena v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, poškodovancem nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, na vozilih izklopili vire energije ter zdravstvenemu osebju pomagali pri transportu poškodovancev v reševalna vozila. Slednje so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana ter dežurno zdravstveno osebje ZD Hrpelje. Zaradi nesreče je bila glavna cesta krajši čas zaprta za ves promet.

 


38. Petek, 16.08.2013, ob 13:34: POŽAR V NARAVI – OCIZLA

Med vasjo Klanec pri Kozini in Ocizlo je v opuščenem sadovnjaku zagorela suha trava ter grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 13 gasilcev PGD Materija in sedem ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 2.500 m² pravočasno pogasili. Ker je obstajal sum, da je bil požar podtaknjen je bila o dogodku obveščena policija. 


37. Četrtek, 15.08.2013, ob 16:32: POŽAR V NARAVI – RODIK

Ob železniški progi med Kozino in Rodikom je zagorela suha trava in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija in osem ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 900 m² pravočasno pogasili. 


36. Ponedeljek, 12.08.2013, ob 10:37: POŽAR V NARAVI – KLANEC PRI KOZINI

V vasi Klanec pri Kozini je zagorel listnat gozd in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 20 gasilcev PGD Materija in šest ZGRS Sežana, zaradi hitre širitve požara ter nedostopnega terena pa jim je v nadaljevanju na pomoč priskočilo še 11 gasilcev PGD Povir, šest PGD Lokev in tri PGD Divača. Požar je zajel približno 2,2 ha gozda in podrasti. Intervencija je bila zaključena ob 21. uri, gasilci PGD Materija pa so naslednji dan izvajali še požarno stražo. Za logistično podporo 46 gasilcev je bila aktivirana občinska civilna zaščita. Ker je obstajal sum, da je bil tudi ta požar podtaknjen so bili na kraju prisotni tudi policisti Policijske postaje Kozina. 


35. Sobota, 10.08.2013, ob 14:30: POŽAR V NARAVI – KLANEC PRI KOZINI

Nad vasjo Klanec pri Kozini je na dveh mestih zagorel borov gozd in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in 12 ZGRS Sežana, zaradi razsežnosti požara ter nevarnosti razširitve pa je v nadaljevanju na pomoč priskočilo še sedem gasilcev PGD Lokev in dva PGD Divača. Požar je zajel približno 3 ha gozda in podrasti, delno pa je pogorela tudi lovska opazovalnica. Plameni so bili dokončno pogašeni ob 20. uri, gasilci PGD Materija po so do jutra izvajali še požarno stražo. Ker je obstajal sum, da je bil požar namerno podtaknjen so bili na kraju tudi policisti Policijske postaje Kozina, ki so opravili ogled kraja. 


34. Petek, 09.08.2013, ob 00:03: POŽAR V NARAVI - KOZINA

Nad čistilno napravo na Kozini je ponovno zagorela podrast in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija in šest ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 200 m² pogasili. 


33. Četrtek, 08.08.2013, ob 17:24: POŽAR V NARAVI - KOZINA

Nad čistilno napravo na Kozini je zagorela podrast in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 14 gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 200 m² pravočasno pogasili. 


32. Sreda, 07.08.2013, ob 15:40: PROMETNA NESREČA - TUBLJE

Na glavni cesti v naselju Tublje se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili, kombinirano vozilo in osebni avtomobil. Voznik kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo, ki je vozilo v nasprotni smeri, od tam pa ga je odbilo še v drugo tovorno vozilo, ki je ravno tako vozilo v njegovi nasprotni smeri. Ob tem je prišlo do silovitega čelnega trčenja. Za drugim tovornim vozilom je vozil še voznik osebnega avtomobila, ki se je zaradi predhodnega trčenja zaletel v zadnji del le-tega. V nesreči je bil voznik kombiniranega vozila telesno poškodovan in je ostal ukleščen v vozilu. Prvo udeleženo tovorno vozilo je prevažalo nevarne snovi, zato je obstajala tudi nevarnost vžiga.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, poškodovancu nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, na vozilih izklopili vire energije ter nevtralizirali iztekajoče tekočine. Poškodovanca so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana ter dežurno zdravstveno osebje ZD Hrpelje. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno dve uri zaprta za ves promet.


31. Torek, 06.08.2013, ob 15:23: POŽAR V NARAVI – OCIZLA

Med Ocizlo in Socerbom je zagorel borov gozd in grmičevje.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 14 gasilcev PGD Materija, ki so požar na površini približno 500 m²pravočasno pogasili. 


30. Nedelja, 04.08.2013, ob 15:17: POŽAR V NARAVI – KLANEC PRI KOZINI

V vasi Klanec pri Kozini je zagorelo grmičevje in suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 500 m² pravočasno pogasili. 


29. Petek, 02.08.2013, ob 13:54: POŽAR V NARAVI – KLANEC PRI KOZINI

Nad vasjo Klanec pri Kozini je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija in tri ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 100 m² pravočasno pogasili. 


28. Sreda, 31.07.2013, ob 13:50: POŽAR V NARAVI - BRGOD

V zaselku Brgod je zagorela suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 13 gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 100 m² pravočasno pogasili. 


27. Torek, 30.07.2013, ob 16:17: POŽAR V NARAVI - KOZINA

Pri čistilni napravi na Kozini je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija, ki so požar na površini približno 1,2 ha pravočasno pogasili. 


26. Ponedeljek, 29.07.2013, ob 12:12: PROMETNA NESREČA – PREŠNICA

Na glavni cesti pri odcepu za Prešnico je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Petrinj proti Kozini zapeljal iz vozišča in trčil v obcestna drevesa. Voznik in sopotnica sta bila telesno poškodovana, sopotnica pa je zaradi silovitega trka ostala ukleščena v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, zdravnici ter reševalcem pomagali pri nudenju prve pomoči, s tehničnim posegom rešili ukleščeno sopotnico, na vozilih izklopili vire energije in pomagali pri prenosu poškodovancev v reševalno vozilo. Oba poškodovana so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana ter dežurna zdravnica ZD Hrpelje.


25. Sobota, 27.07.2013, ob 12:12: PROMETNA NESREČA – KAČIŠKI KLANEC

Na glavni cesti med Divačo in Kozino je voznica osebnega avtomobila zapeljala iz vozišča, zaradi česar se je vozilo prevrnilo ter obstalo na boku. V nesreči je bila voznica telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije in nevtralizirali iztekajoče gorivo. Poškodovano voznico so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.


24. Sreda, 24.07.2013, ob 13:07: POŽAR V NARAVI – KOZINA

Ob železniški progi med Rodikom in Kozino je zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija, ki so požar na površini približno 50 m² pravočasno pogasili. 


23. Ponedeljek, 22.07.2013, ob 15:33: POŽAR V NARAVI – RODIK

Ob železniški progi med Rodikom in Kozino je na štirih mestih zagorela suha trava in podrast.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo takoj izvozilo 15 gasilcev PGD Materija, ker pa se je požar zaradi izredno visokih temperatur zelo hitro širil jim je na pomoč priskočilo še 28 gasilcev iz PGD Divača, Sežana, Senožeče in Lokev ter ZGRS Sežana. S skupnimi močmi so požar ob 22.00 uspeli pogasiti, gasilci PGD Materija pa so nato do jutranjih ur izvajali požarno stražo in gasili manjša žarišča. Za logistično podporo sodelujočim gasilcem je bila aktivirana tudi Civilna zaščita Občine Hrpelje - Kozina. Požar je zajel približno 3,5 ha površine. 


22. Torek, 16.07.2013, ob 14:22: PROMETNA NESREČA -TUBLJE

Na lokalni cesti v naselju Tublje sta trčila voznica in voznik osebnih avtomobilov. V nesreči sta bila oba telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija inštirje ZGRS Sežana, ki so zdravnici ZD Hrpelje pomagali pri nudenju prve pomoči, protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije in pomagali pri prenosu poškodovancev v reševalno vozilo. Poškodovana voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.


21. Četrtek, 04.07.2013, ob 10:39: POŽAR V NARAVI – RODIK

Ob železniški progi med Rodikom in Kačičami je zagorela suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so požar na površini približno 100 m² pravočasno pogasili. 


20. Četrtek, 27.06.2013, ob 10:29: PROMETNA NESREČA - TUBJE

Na glavni cesti med Tubljami in Hrpeljami sta trčila voznik osebnega avtomobila in motornega kolesa. Ob silovitem trčenju je voznika motornega kolesa odbilo izven vozišča. Slednji je bil telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencu nudili prvo pomoč, protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije in pomagali pri prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.

 


19. Torek, 25.06.2013, ob 12:05: POŽAR V NARAVI - RODIK

Ob železniški progi med Rodikom in Kačičami je zagorela suha trava.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija, ki so manjši požar pravočasno pogasili. 


18. Sreda, 19.06.2013, ob 12:04: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po glavni cesti iz smeri Obrova proti Kozini, je v Materiji zapeljala iz vozišča pod cesto in trčila v tri parkirana osebna vozila. Sopotnik v osebnem avtomobilu je bil telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencu nudili prvo pomoč, protipožarno zavarovali kraj nesreče, posuli iztekajoče tekočine ter na vozilih izklopili vire energije.


17. Petek, 14.06.2013, ob 18:13: POŽAR VOZILA - KOZINA

Na glavni cesti med Kozino in Divačo, pri odcepu za cestno bazo Kozina, je zagorel motor osebnega vozila.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so s hitro intervencijo uspeli požar pogasiti še preden je zajel celotno vozilo. Prednji del vozila je bil v požaru popolnoma uničen.


16. Četrtek, 30.05.2013, ob 15:21: REŠEVANJE ŽIVALI - HRPELJE

V Hrpeljah je na drevo splezala mačka in se negibno zadrževala na eni izmed vej.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so se s pomočjo lestve povzpeli na drevo in mačko varno prinesli na tla.


15. Sreda, 08.05.2013, ob 17:20: PROMETNA NESREČA - OBROV

Na glavni cesti pri gostišču Finida v Obrovu sta trčila voznik osebnega avtomobila in motornega kolesa. Voznik motornega kolesa je bil ob nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencu nudili prvo pomoč, protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije in pomagali pri prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.


14. Sreda, 01.05.2013, ob 10:30: POŽAR V NARAVI - RITOMEČE

Ob cesti med Ritomečami in Kovčicami je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija, ki so požar na površini približno 300 m² uspešno pogasili. Škoda ni nastala.


13. Torek, 30.04.2013, ob 10:05: POŽAR V NARAVI - NASIREC

Pod vasjo Nasirec je domačinka opazila ogenj in o tem obvestila ReCO Postojna. Ta je aktiviral gasilce PGD Materija, ki so pregledali območje in ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje prvomajskega kresa. Posredovanje ni bilo potrebno.


12. Ponedeljek, 01.04.2013, ob 13:10: IZTEKANJE GORIVA - KLANEC

V Klancu pri Kozini je iz podzemnega rezervoarja stanovanjske hiše iztekalo kurilno olje in se razlilo po travniku.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so kraj požarno zavarovali, zatem pa v drugo cisterno prečrpali približno 12 m3 vsebine rezervoarja ter tako preprečili nadaljnje iztekanje.

 


11. Sobota, 16.03.2013, ob 12:25: IZTEKANJE GORIVA–KRVAVI POTOK

Na parkirišču Kompas shopa v Krvavem potoku je iz rezervoarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Obstajala je nevarnost vžiga in onesnaženja okolja.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so najprej kraj požarno zavarovali in preprečili nadaljnje iztekanje, zatem pa gorivo varno prečrpali. Do onesnaženja okolja ni prišlo.


10. Četrtek, 14.03.2013, ob 09:52: PROMETNA NESREČA - KOZINA

Na avtocesti pred cestninsko postajo Videž na Kozini je voznik, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Kopru, zaradi slabosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtocestno signalizacijo. V nesreči je bil telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili trije gasilci PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije ter zdravstvenemu osebju nudili pomoč pri prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo. V nadaljnjo zdravstveno oskrbo so ponesrečenca prevzeli reševalci NMP Sežana.


9. Četrtek, 14.03.2013, ob 07:03: STAVBNI POŽAR - MARKOVŠČINA

Na stanovanjski hiši v Markovščini so zagorele saje v dimniku. Zaradi visokih temperatur je kamnit dimnik počil, kar je zanetilo požar v prvem nadstropju, kjer je zagorel lesen pod in strešni tram. Obstajala je velika nevarnost razširitve požara na celotno ostrešje in objekt.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija inštiri ZGRS Sežana, ki so s hitrim posredovanjem uspeli požar pogasiti, še preden se je ta razširil. Da bi preprečili širitev tlenja je bilo potrebno leseni pod tudi delno odstraniti. Zaradi nevarnosti ponovitve požara so nato gasilci do večernih ur izvajali požarno varovanje. Na kraju je bil prisoten tudi poveljnik občinske civilne zaščite.


8. Sreda, 06.03.2013, ob 16:38: PROMETNA NESREČA - GOLAC

Na lokalni cesti pred vasjo Golac je voznik kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Golca proti Obrovu zapeljal iz vozišča. Zaradi izredno strmega terena je obstajala nevarnost prevrnitve vozila.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in vozilo varno izvlekli na cesto. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.


7. Sreda, 13.02.2013, ob 20:11: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na glavni cesti med Tubljami in Hrpeljami je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini, na zasneženem vozišču, trčil v obcestno drevo. Voznik je bil ob nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija inštirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče ter pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.


6. Sreda, 13.02.2013, ob 13:54: TEHNIČNA POMOČ - BEKA

Ekipa NMP Sežana in dežurni zdravnik ZD Hrpelje, ki so odšli nuditi prvo pomoč ponesrečencu na Beko so na lokalni cesti Beka - Klanec ostali z reševalnim vozilom ujeti v snežnem zametu.

Po pozivu ReCO Postojna sta na intervencijo izvozila dva gasilca PGD Materija, ki sta s terenskim vozilom zdravstveno osebje uspela pripeljati do ponesrečenca. Reševalci in zdravnik so ponesrečenca oskrbeli, zatem pa so bili vsi odpeljani do zaustavljenega reševalnega vozila. Od tem so reševalci NMP Sežana ponesrečenca odpeljali v bolnišnico.


5. Petek, 08.02.2013, ob 08:58: PROMETNA NESREČA – KRVAVI POTOK

Na glavni cesti v Krvavem potoku je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Krvavem potoku trčil v obcestni zid. Voznik in sopotnica sta bila ob nesreči telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče ter na vozilu izklopili vire energije. Oba poškodovana so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.


4. Sreda, 30.01.2013, ob 16:16: PROMETNA NESREČA - OBROV

V križišču glavne ceste v Obrovu (pri odcepu za Javorje) sta trčila voznika osebnih avtomobilov. Ob nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane.

Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencem nudili prvo pomoč, na vozilih izklopili vire energije in razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovane osebe so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.


3. Sobota, 26.01.2013, ob 22:32: PROMETNA NESREČA - MATERIJA

Na glavni cesti nad Materijo je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu trčil v obcestno drevo. Po trčenju je vozilo odbilo pod cesto na nasprotno stran vozišča. Voznik je bil ob nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencu nudili prvo pomoč, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije, razsvetljevali kraj nesreče in očistili vozišče. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.


2. Četrtek, 24.01.2013, ob 12:13: PROMETNA NESREČA - HRPELJE

Na glavni cesti med Tubljami in Hrpeljami je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini trčil v obcestno drevo. Voznik je bil ob nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije in pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje inreševalci NMP Sežana.

 


1. Nedelja, 13.01.2013, ob 14:39: PROMETNA NESREČA - TUBLJE

Na glavni cesti pred Tubljami je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini trčil v obcestno drevo, od tem pa je vozilo odbilo v obcestno brežino. Po trku se je vozilo prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Voznik je bil ob nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije, z vpojnim sredstvom nevtralizirali iztekajoče gorivo in pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.