INTERVENCIJE 2012
88. Sobota, 22.12.2012, ob 16:03: POŽAR V NARAVI V PREŠNICI

Ob železniški progi v Prešnici je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so manjši požar pogasili. Škoda ni nastala.


87. Četrtek, 22.11.2012, ob 18:07: PROMETNA NESREČA PRI TUBLJAH

Na glavni cesti Tubljami in Hrpeljami je prišlo do trčenja dveh osebnih in enega tovornega vozila. Zaradi silovitega trka, je eno osebno vozilo več metrov drselo po vozišču in se na koncu še prevrnilo na streho. Ob nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče, pomagali pri nudenju prve pomoči ponesrečencem, razsvetljevali kraj nesreče in na vozilih izklopili vire energije. Poškodovance so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnici ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana.

 

 


86. Nedelja, 18.11.2012, ob 12:18: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

Na Kolodvorski ulici na Kozini je padel voznik motornega kolesa. Pri padcu se je telesno poškodoval. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče in pomagali pri nudenju prve pomoči. Poškodovanca je v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje.

 
85. Sobota, 27.10.2012, ob 21:25: POPLAVE V NOVI GORICI

Zaradi velikih poplav na območju Nove Gorice so tamkajšnji gasilci zaprosili za pomoč pri odstranjevanju posledic. Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so skupaj z ostalimi gasilci Kraške gasilske zveze in ZGRS Sežana do jutra črpali vodo iz poplavljenih objektov v Novi Gorici.


84. Sobota, 27.10.2012, ob 14:02: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA HOTIČNO

Na glavni cesti pred odcepom za Hotično je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Materije proti Obrovu trčil v obcestno drevo. Zaradi trka je iz poškodovanega vozila iztekalo gorivo. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče, izklopili vire energije ter izteklo gorivo posuli z vpojnim sredstvom.


83. Sobota, 22.09.2012, ob 14:33: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA PREŠNICO

Na glavni cesti pri odcepu za Prešnico sta trčila voznika osebnega avtomobila in motornega kolesa. Zaradi silovitega trka je voznika motornega kolesa odbilo pod cesto v grmičevje. V nesreči je bil slednji telesno poškodovan. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so očistili vejevje okoli ponesrečenca, zdravstvenemu osebju nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo, izklopili vire energije na vozilih, preprečili iztekanje goriva iz poškodovanih vozil in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanca so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli dežurni zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP iz Sežane.

 
82. Ponedeljek, 10.09.2012, ob 10:27: POŽAR AVTOMOBILA NA AVTOCESTI

Na avtocesti pri cestninski postaji Videž je zagrel motor osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Ljubljani. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so izklopili le vire energije na vozilu in požarno zavarovali kraj dogodka, saj je bil ogenj že ugasnjen.


81. Ponedeljek, 10.09.2012, ob 07:34: OBVESTILO O STAVBNEM POŽARU NA KOZINI

ReCO Postojna je prejel obvestilo, da gori streha ene izmed stanovanjskih hiš na Kozini. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, vendar so bili med potjo preklicani. Ugotovljeno je bilo, da so gradbeni delavci pri obnovi strehe stanovanjske hiše lepili folijo, kar je povzročilo manjši požar, katerega pa so takoj pogasili. Intervencija ni bila potrebna.


80. Sobota, 08.09.2012, ob 11:16: PROMETNA NESREČA NA KOVČICAH

Na Kovčicah je padel voznik motornega kolesa in se telesno poškodoval. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, vendar so bili med potjo preklicani, saj je bil poškodovani motorist že pripeljan do najbližje hiše in nato predan v nadaljnjo zdravstveno oskrbo reševalcem NMP Sežana.


79. Sobota, 08.09.2012, ob 07:34: POŽAR OSEBNEGA AVTOMOBILA NA AVTOCESTI

Na avtocesti pred viaduktom Smelavec je zagrel motor osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini. Prisebni voznik je takoj pričel z gašenjem in preprečil razširitev požara. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so izklopili vire energije in požarno zavarovali kraj dogodka.


78. Petek, 31.08.2012, ob 23:16: PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM V MARKOVŠČINI

Na glavni cesti v Markovščini je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Markovščine proti Materiji bočno trčil v obcestno drevo. Zaradi silovitega trka je poškodovani voznik ostal ujet v zveriženi pločevini. Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja, skupaj z reševalcem, ki je naključno naletel na nesrečo, ponesrečenemu nudili prvo pomoč, požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz zverižene pločevine in pomagali pri sanaciji vozišča. Na kraju je bil prisoten tudi zdravnik ZD Hrpelje in reševalci NMP Sežana, vendar pa je ponesrečeni voznik kljub takojšnji pomoči na kraju poškodbam podlegel. Zaradi nesreče je bila glavna cesta Obrov – Kozina do približno 03.30 zaprta za ves promet.

 

77. Sreda, 29.08.2012, ob 18:22: STAVBNI POŽAR V TUBLJAH PRI HRPELJAH

V kleti gostinskega objekta v Tubljah pri Hrpeljah ja prišlo do požara. Obstajala je velika nevarnost razširitve požara na leseno stopnišče in preostali del objekta. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 20 gasilcev PGD Materija in osem ZGRS Sežana, ki so s hitrim notranjim napadom in uporabo termovizijske kamere locirali požar ter ga pravočasno pogasili. Gostinski objekt je bil po končani intervenciji prezračen, naslednjega dne pa so gasilci pomagali še pri sanaciji pogorišča. Zahvaljujoč hitri intervenciji je požar zajel le klet, kjer je zgorela klimatska naprava in električna inštalacija.

 

76. Sobota, 25.08.2012, ob 20:01: PROMETNA NESREČA NA AVTOCESTI

Na avtocesti pred, počivališčem Ravne na Kozini je prišlo do trčenja štirih osebnih avtomobilov, ki so vozili iz smeri Kopra proti Kozini. Po trčenju je eno vozilo obstalo na strehi. V nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane. Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in šest ZGRS Sežana, ki so požarno zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili vire energije na poškodovanih vozilih in pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči ponesrečenim. Poškodovane osebe so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana. Zaradi nesreče je bila avtocesta iz smeri Kopra proti Kozini poldrugo uro zaprta.

 75. Sobota, 25.08.2012, ob 08:46: POŽAR V NARAVI PRI MARKOVŠČINI

Ob lokalni cesti Markovščina - Velike Loče je zagorela suha trava in grmičevje. Zaradi velike suše se je požar hitro širil in že zajel tudi borov gozd. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija, ki so s hitrem posredovanjem uspeli požar pravočasno lokaliziratiin ga v eni uri dokončno pogasiti. Ogenj je zajel približno 500 m2 površine.


 
74. Četrtek, 23.08.2012, ob 14:30: POŽAR BOROVEGA GOZDA NA KOZINI

Ob železniški progi na Kozini je na dveh mestih zagorel borov gozd. Požar se je izredno hitro razširil v smeri proti Rodiku in že ogrožal stanovanjske hiše v bližini železniške proge. Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo 14 gasilcev PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj takoj zahtevali dodatno pomoč gasilcev PGD Divača, Lokev, Senožeč in ZGRS Sežana. Po poldrugi uri intenzivnega gašenja je 42-im gasilcem požar uspelo lokalizirati in ob 20.20 dokončno pogasiti. Gasilci PGD Materija so preko noči in vse do popoldanskih ur naslednjega dne izvajali še požarno stražo in sproti gasili posamezna manjša žarišča. Pri gašenju so gasilcem pomagali tudi domačini Kozine, na kraju pa je bil prisoten tudi poveljnik občinske civilne zaščite. Ogenj je zajel približno 5 ha gozda.

 

73. Sreda, 22.08.2012, ob 10:11: POŽAR OSEBNEGA AVTOMOBILA NA AVTOCESTI

Na avtocesti pri viaduktu Smelavec je zaradi okvare zagrel motor osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini. Prisebni voznik je z gasilnikom takoj pričel z gašenjem in preprečil razširitev požara. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so izklopili vire energije in požarno zavarovali kraj dogodka.


72. Torek, 21.08.2012, ob 15:30: POŽAR V NARAVI V OBROVU

Na obrobju požarišča velikega požara v Obrovu se je ponovno vnel podtalni požar.

Po pozivu ReCO Koper so na intervencijo izvozili trije gasilci PGD Materija, ki so požar pravočasno pogasili. Zgorelo je približno 50 m² grmičevja.

 


71. Nedelja, 19.08.2012, ob 17:55: POŽAR V NARAVI V OBROVU

Na obrobju požarišča velikega požarav Obrovu (v dolini pod opuščenim smetiščem) se je ponovno vnel podtalni požar. Po pozivu ReCO Koper je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar pravočasno pogasili. Zgoreloje približno 100 m2 trave in grmičevja.


70. Torek, 14.08.2012, ob 21:23: POŽAR V NARAVI MED MRŠAMI IN SLIVJEM

Med Mršami in Slivjem je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Koper so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar na površini 50 m2 pravočasno pogasili. Škoda ni nastala.


69. Sobota, 11.08.2012, ob 18:14: OPAŽEN DIM PRI MRŠAH

ReCO Koper je prejel obvestilo, da je pri Mršah občan opazil dim. Zaradi razglašene velike požarne ogroženosti so bili takoj obveščeni gasilci PGD Materija, ki so na intervencijo izvozili s tremi gasilci. Pregledana je bila relacija med Artvižami in Orehkom, vendar požar ni bil opažen.


68. Petek, 10.08.2012, ob 12:13: VELIK POŽAR V NARAVI PRI OBROVU

Nad Malimi Ločami se je v petek, 10. avgusta 2012, v dopoldanskem času razplamtel požar, ki je zajel borov gozd. Ker je pričelo goreti na območju Občine Ilirska Bistrica so najprej intervenirali gasilci Gasilske zveze Ilirska Bistrica ter skušali le-tega pogasiti,vendar se je požar zaradi izredno suhega terena in burje bliskovito razširil na območje Občine Hrpelje – Kozina ter na Finidi preskočil glavno cesto.Tu je ogenj že ogrožal gostinske objekte, saj se je le-tem približal zgolj na nekaj deset metrov, vendar je gasilcem uspelo plamene na tem delu pravočasno zaustaviti.

Zaradi opisanega je ReCO Postojna aktiviral gasilce PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ob prihodu na kraj takoj zahtevali dodatno pomoč gasilskih društev Kraške gasilske zveze in Gasilske zveze Postojna. Kljub trudu približno 200-ih gasilcev je ogenj zelo hitro napredoval in do večera zajel že območje v smeri proti vasi Poljane. Zaradi težko dostopnega terena sta pozno popoldne gasilcem priskočila na pomoč še helikopterja Slovenske vojske in s skupnimi močmi je bil požar ob 21.00 omejen. Gašenje je potekalo tudi preko noči, ko je intenzivnost gorenja v notranjosti požarišča nekoliko pojenjala, vendar pa so se plameni ob zori zopet razširili. Zjutraj so domačim gasilcem priskočili na pomoč gasilci iz notranjosti Slovenije ter helikopterja Slovenske vojske in italijanske civilne zaščite. Vsi so do večera požar intenzivno gasili in ga pred nočjo dokončno lokalizirali. Na terenu je ostala požarna straža, v nedeljo zjutraj pa so bili zaradi pojava podtalnih požarov ponovno aktivirani gasilci Kraške gasilske zveze in Gasilske zveze Ilirska Bistrica, ki so pozno popoldne požar dokončno pogasili. Zaradi nevarnosti ponovnega vžigain tlečih odpadkov na opuščenem smetišču v bližini Obrova so nato gasilci PGD Materija in Podgrad neprekinjeno vse do četrtka, 16. 8. 2012 do 20.00, izvajali požarno stražo in sproti gasili posamezna manjša žarišča.

Ogenj je zajel približno 108 ha borovega gozda in podrasti, kar je povzročilo veliko premoženjsko škodo. Na intervenciji(prvi dan) sta se dva gasilca lahko telesno poškodovala (izpah gležnjain poškodba kolena), zaradi česar so jim člani ekipe prve pomoči PGD Materija na kraju nudili prvo pomoč, nato pa sta bila odpeljana v Zdravstveni dom Hrpelje in v nadaljnjo oskrbo predana tamkajšnjemu zdravstvenemu osebju.V sedmih dneh, kolikor je trajala intervencija se je na požarišču izmenjalo skupno 694 gasilcev iz PGD Materija, Senožeče, Lokev, Sežana, Divača,Povir, Podgrad, Ilirska Bistrica, Vrbovo, Jelšane, Koritnice, Podgora-Podgraje,Knežak, Postojna, Košana, Razdrto, Zadobrova, Barje, Črnuče, Kozarje,Podgorica, Podutik, Prežganje, Rašica, Stožice, Tacen, Zgornja Šiška,Slavina, Studenec, Vrhpolje pri Vipavi, Rut Grant, Podbrdo, Dolnja Trebuša,Turjak, Velike Lašče, Dvorska vas, Škrlovica, Dolnje Retje, Horjul,Žažar, Bukovica, Gosteče, Škofja Loka in ZGRS Sežana ter PIGD Plama,ki so opravili približno 6.000 delovnih ur, od tega samo člani PGD Materija 869 prostovoljnih delovnih ur. Sicer pa so bili poleg gasilcev na intervenciji prisotni tudi župan Občine Hrpelje - Kozina Zvone Benčič - Midre, poveljnik občinske civilne zaščite Robert Kastelic, vodja URSZR Izpostava Postojna Franc Šajn, predstavniki Zavoda za gozdove ter policisti PP Kozina in Ilirska Bistrica, z logistično oskrbo pa so gasilcem priskočili na pomoč tudi domačini Obrova, Hrušice in Malih Loč. Prav tako so se na požarišču v času intervencije zglasil tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, minister za obrambo Aleš Hojs, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan ter predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren in mag. Matjaž Klarič. Glede na obsežnost požara, nastalo škodo in čas trajanja intervencije je bil to največji požar v naravi na območju Občine Hrpelje – Kozina v zadnjih desetih letih.67. Četrtek, 09.08.2012, ob 10:52: POŽAR V NARAVI NAD MALIMI LOČAMI

Gasilci PGD Materija, ki so zaradi razglašene velike požarne ogroženosti izvajali požarno stražo, so nad Malimi Ločami opazili dim. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je ogenj zajel borov gozd. Po obvestilu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so takoj pričeli z gašenjem, v nadaljevanju pa so se jim pridružili še gasilci PGD Podgrad. S skupnimi močmi so čez poldrugo uro požar uspeli pogasiti. Zgorelo je približno 1 ha borovega gozda.

66. Nedelja, 05.08.2012, ob 06:20: OPAŽEN DIM V HRPELJAH

ReCO Postojna je prejel obvestilo, da je v Hrpeljah opažen dim. Zaradi razglašene velike požarne ogroženosti so bili takoj obveščeni gasilci PGD Materija, ki so na intervencijo izvozili z 11-imi gasilci. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je domačin na svojem dvorišču, v zavarovanem kurišču, zakuril odpadlo vejevje. Intervencija ni bila potrebna.


65. Sobota, 28.07.2012, ob 18:14: ODPIRANJE VRAT STANOVANJSKE HIŠE NA KOZINI

Občanki iz Kozine se je zataknila ključavnica vhodnih vrat stanovanjske hiše. Ker je imela ob sebi dojenčka, v hišo pa ni morala je za pomoč zaprosila ReCO Postojna. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in materi z otrokom omogočili vstop.


64. Sobota, 28.07.2012, ob 08:03: PROMETNA NESREČA PRED OBROVOM

Na glavni cesti pred Obrovom je prišlo do verižnega trčenja šestih osebnih avtomobilov, ki so vozili iz smeri Kozine proti Obrovu. V nesreči so bile tri osebe telesno poškodovane. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja nudili prvo pomoč ponesrečenim, odklopili vire energije na poškodovanih vozilih in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovane osebe so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

63. Ponedeljek, 23.07.2012, ob 07:32: BURJA POŠKODOVALA STREHO BENCINSKEGA SERVISA NA KOZINI

Zaradi močnih sunkov burje je pričelo odkrivati streho objekta bencinskega servisa MOL na Kozini. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so streho obtežili z vrečami peska in preprečili nadaljnjo škodo.

62. Nedelja, 15.07.2012, ob 13:14: POŽAR V NARAVI NA BAČU PRI MATERIJI

Na Baču pri Materiji je zagorela suha trava in grmičevje. Zaradi močnega vetra je obstajala je nevarnost razširitve požara v borov gozd. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili. Škoda ni nastala.

61. Sobota, 14.07.2012, ob 06:35: POŽAR V NARAVI PRED VASJO BRGOD

Ob železniški progi pred vasjo Brgod je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno 100 m2 površine.

60. Četrtek, 12.07.2012, ob 12:58: POŽAR V NARAVI NAD VASJO BRGOD

Ob železniški progi nad vasjo Brgod je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so požar pogasili še pred razširitvijo. Zgorelo je približno 2,5 ha površine.


59. Nedelja, 01.07.2012, ob 16:51: POŽAR V NARAVI PRI ŽABNIKU

Na obmejnem območju med vasjo Vodice in Mune se je vnel večji požar v naravi, ki je zajel borov gozd. Požar se je hitro širil proti slovenski meji, zaradi česar so gasilci iz sosednje hrvaške zaprosili za pomoč slovenske kolege. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so pri hribu Žabnik postavili požarno stražo. Posredovanje ni bilo potrebno saj je hrvaškim gasilcem požar uspelo pravočasno omejiti.


58. Nedelja, 01.07.2012, ob 00:11: STAVBNI POŽAR V OBRTNO INDUSTRIJSKI CONI V HRPELJAH

V eni izmed hal v obrtno industrijski coni v Hrpeljah je zagorel stroj za obdelovanje lesa. Obstajala je velika nevarnost razširitve požara na celotno proizvodno halo. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požar pogasili, objekt pregledali s termovizijsko kamero, prezračili halo in izvedli požarno varovanje. Zahvaljujoč hitri in učinkoviti intervenciji je v požaru delno zgorel le stroj za obdelovanje lesa, proizvodna miza in leseni izdelki.

57. Sreda, 06.06.2012, ob 11:47: POŽAR AVTOMOBILA NA AC MED KOZINO IN DIVAČO

Na avtocesti med Kozino in Divačo je zagrel osebni avtomobil, ki je prevažal kamp prikolico. Požar so opazili delavci DARS-a, ki so takoj pričeli z gašenjem motorja vozila in tako preprečili razširitev požara na celotno vozilo. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so vozilo dokončno pogasili, izklopili vire energije in požarno zavarovali kraj dogodka.

56. Četrtek, 24.05.2012, ob 16:57: PROMETNA NESREČA V GRADIŠČU PRI MATERIJI

Na glavni cesti v Gradišču pri Materiji je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Obrova proti Kozini,trčila v obcestno drevo. V nesreči sta bili voznica in sopotnica telesno poškodovani. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja nudili prvo pomoč ponesrečenkama, izklopili vire energije na vozilu in požarno zavarovali kraj nesreče. Obe poškodovanki so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

55. Nedelja, 20.05.2012, ob 13:36: POŽAR V NARAVI MED POVŽANAMI IN SKADANŠČINO

V gozdu med vasjo Povžane in Skadanščino je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar manjšega obsega pogasili.Škoda ni nastala.


54. Ponedeljek, 14.05.2012, ob 04:57: POŽAR LESENIH ODPADKOV V INDUSTRIJSKI CONI V HRPELJAH

Pred eno izmed hal v industrijski coni v Hrpeljah so zagoreli leseni odpadki. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in odstranili tleče odpadke.

53. Sreda, 18.04.2012, ob 21:57: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA HOTIČNO

Na glavni cesti pri odcepu za Hotično je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini trčil v obcestno drevo. Po trku je vozilo odbilo pod cesto, kjer se je prevrnilo in obstalo na strehi. V nesreči sta bili sopotnici hudo telesno poškodovani,ena izmed njiju pa je ostala ukleščena v vozilu. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja nudili prvo pomoč ponesrečenkama, s tehničnim posegom rešili poškodovanko iz zverižene pločevine, pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu v reševalno vozilo, požarno zavarovali kraj nesreče in nudili razsvetljavo. Obe poškodovanki so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

52. Nedelja, 15.04.2012, ob 11:51: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

Na glavni cesti pri bencinski črpalki MOL na Kozini sta trčila voznika osebnih avtomobilov. V nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozil gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na vozilu izklopili vire energije in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovance so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli zdravstveni delavci ZD Hrpelje.

51. Petek, 13.04.2012, ob 13:58: POŽAR V NARAVI PRI GOLCU

Nad vasjo Golac je občanu, ki je kuril na svoji parceli požar ušel izpod nadzora. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so samo pregledali požarišče, saj je občanu požar uspelo pogasiti še pred njihovim prihodom. Škoda ni nastala.


50. Sobota, 07.04.2012, ob 13:33: POŽAR V NARAVI POD VASJO POVŽANE

Pod vasjo Povžane je občanu, ki je čistil svojo parcelo požar ušel izpod nadzora. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija, ki so pogasili približno 200 m2 suhe trave. Škoda ni nastala.


49. Četrtek, 05.04.2012, ob 17:40: PROMETNA NESREČA MED OBROVOM IN GRADIŠČEM

Na glavni cesti v med Obrovom in Gradiščem sta trčila voznika osebnih avtomobilov. Zaradi silovitega trka je voznik, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini po trčenju še približno 150 metrov drsel po vozišču in obcestni brežini, zatem pa trčil še v obcestna drevesa, kjer je vozilo tudi obstalo. V nesreči sta bila voznik in sopotnica telesno poškodovana. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozil gasilci PGD Materija, ki so na vozilu izklopili vire energije, pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči ponesrečencem in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanca so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

48. Torek, 03.04.2012, ob 19:02: UHAJANJE PLINA V OBRTNO INDUSTRIJSKI CONI V HRPELJAH

V obrtno industrijski coni v Hrpeljah je zaradi napake na plinskem sistemu uhajal plin iz nadzemnega rezervoarja. Obstajala je nevarnost eksplozije. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zaprli varnostne ventile rezervoarja in do prihoda vzdrževalcev zavarovali območje.


47. Nedelja, 25.03.2012, ob 18:10: PROMETNA NESREČA V KRVAVEM POTOKU

Na glavni cesti v Krvavem potoku sta trčila voznika motornega kolesa in osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa telesno poškodovan. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so na vozilih izklopili vire energije in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanca so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

46. Sobota, 24.03.2012, ob 09:13: STAVBNI POŽAR V HRPELJAH

V kleti stanovanjske hiši v Hrpeljah ja zaradi kratkega stika prišlo do požara. Obstajala je velika nevarnost razširitve požara na preostali del objekta. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so s hitrim notranjim napadom in uporabo termovizijske kamere locirali požar in ga pravočasno pogasili. Stanovanjska hiša je bila po končani intervenciji prezračena. Požar je zajel pralnico v stanovanjski hiši, kjer sta zgorela dva pralna stroja in inštalacija.

45. Sreda, 14.03.2012, ob 06:47: POŽAR V NARAVI PRI TUNELU KASTELEC

Voznik osebnega avtomobila je pri tunelu Kastelec opazil dim. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija. Po prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da se je požar vnel območju Mestne občine Koper in so ga že pogasili tamkajšnji gasilci.


44. Torek, 13.03.2012, ob 04:30: TEHNIČNA POMOČ - ODPIRANJE VRAT V PETRINJAH

V Petrinjah je starejša gospa padla iz postelje in poškodovana obležala v zaklenjeni sobi. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prisotnosti policistov, s tehničnim posegom, odprli zaklenjena vrata in zdravstvenemu osebju omogočili nudenje prve pomoči. Poškodovanko so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.


43. Torek, 06.03.2012, ob 14:20: POŽAR V NARAVI V BREZOVICI

V Brezovici je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno 1 ha površine.


42. Torek, 06.03.2012, ob 11:33: PROMETNA NESREČA MED MARKOVŠČINO IN GRADIŠČEM

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini,silovito trčil v obcestno drevo. V nesreči je bila sopotnica telesno poškodovana. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ZD Hrpelje nudili prvo pomoč ponesrečenki in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanko so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

41. Sobota, 03.03.2012, ob 10:59: POŽAR V NARAVI V HRPELJAH

V Hrpeljah je občanu, ki je kuril na njivi požar ušel izpod nadzora. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so samo pregledali požarišče, saj je občanu požar uspelo pogasiti še pred njihovim prihodom. Škoda ni nastala.


40. Petek, 02.03.2012, ob 13:58: POŽAR V NARAVI PRI LETALIŠČU V DIVAČI

Pri letališču v Divači se je vnel večji požar v naravi, ki je zajel tudi mešan gozd. Zaradi razsežnosti požara so gasilci ZGRS Sežana in PGD Divača, ki so bili prvi na kraju, za pomoč zaprosili še ostala društva Kraške gasilske zveze. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma. S skupnimi močmi je gasilcem požar uspelo pogasiti v večernih urah istega dne. Zgorelo je približno 60 ha površine. Na intervenciji je sodelovalo preko 50 gasilcev.

39. Sreda, 29.02.2012, ob 13:42: POŽAR V NARAVI NAD BREZOVICO

Nad vasjo Brezovica je zagorela suha trava in grmičevje. Požar se je razširil v borov gozd. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in štiri ZGRS Sežana, ki so v poldrugi uri požar pogasili. Zgorelo je približno 5 ha površine.

38. Ponedeljek, 27.02.2012, ob 14:14: POŽAR V NARAVI V BAČU PRI MATERIJI

V Baču pri Materiji je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno 3 ha površine.

37. Nedelja, 19.02.2012, ob 07:48: POPLAVA BIVŠE TRGOVINE NA KOZINI

V objektu nekdanje trgovine na Kozini je počila vodovodna cev. Odtekajoča voda je poplavila kletne prostore. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija, ki zaprli glavni vodni ventil in do prihoda uslužbencev Kraškega vodovoda ter Elektra Primorske zavarovali območje.


36. Sobota, 18.02.2012, ob 10:48: POŽAR V NARAVI NA OSTROVICI

Na Ostrovici je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili. Škoda ni nastala.


35. Petek, 17.02.2012, ob 13:18: POŽAR V NARAVI MED TATRAMI IN RJAVČAMI

Med vasjo Tatre in Rjavče je zagorela suha trava in grmičevje. Požar se je hitro širil proti gozdu. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili. Večja škoda ni nastala.


34. Nedelja, 12.02.2012, ob 13:42: POŠKODOVANA STREHA NA GASILSKEM DOMU V MATERIJI

Na objektu gasilskega doma v Materiji je močna burja odtrgala del kovinske obloge in poškodovala strešno kritino. Po pozivu ReCO Postojna je interveniralo 16 gasilcev PGD Materija, ki so kovinsko oblogo obtežili, ostrešje pa zasilno sanirali.


33. Sobota, 11.02.2012, ob 12:21: ODKRITA STREHA NA STANOVANJSKI HIŠI NA BEKI

Na stanovanjski hiši na Beki je močna burja odnesla del strešne kritine. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali.
32. Petek, 10.02.2012, ob 21:27: POŠKODOVANA STREŠNA ANTENA

Na stanovanjski hiši v Hrpeljah je močna burja poškodovala strešno anteno, zaradi česar je ta ogrožala mimoidoče. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija, ki so poškodovano anteno odstranili.


31. Četrtek, 09.02.2012, ob 11:39: POŽAR V NARAVI V HRPELJAH

Pri osnovni šoli v Hrpeljah je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili. Škoda ni nastala.

 

 
30. Četrtek, 09.02.2012, ob 07:21: POŠKODOVANA STREHA INDUSTRIJSKEGA OBJEKTA NA KOZINI

Na industrijskem objektu na Kozini je močna burja poškodovala del strešne kritine. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


29. Sreda, 08.02.2012, ob 12:09: POŠKODOVANA STREHA GARAŽE V HRPELJAH

Močna burja je poškodovala streho garaže v Hrpeljah. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so poškodovano ostrešje zasilno sanirali.


28. Sreda, 08.02.2012, ob 09:05: POŠKODOVANI OSTREŠJI DVEH STANOVANJSKIH HIŠ V HRPELJAH

Na dveh stanovanjskih hišah v Hrpeljah je močna burja poškodovala ostrešji. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešji zasilno obtežili.


27. Sreda, 08.02.2012, ob 08:33: POŠKODOVAN DIMNIK STANOVANJSKEGA BLOKA NA KOZINI

Na stanovanjskem bloku na Kozini je močna burja poškodovala dimnik. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so dimnik zasilno sanirali in odstranili odpadle dele.

26. Sreda, 08.02.2012, ob 00:25: ODTRGAN NADSTREŠEK BENCINSKEGA SERVISA NA KOZINI

Na objektu bencinskega servisa MOL na Kozini je močna burja odtrgala in odnesla na cesto del kovinskega nadstreška. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so nadstrešek odstranili in ga ustrezno obtežili.

25. Sreda, 08.02.2012, ob 00:15: IZRUVANO DREVO NA CESI KOZINA - RODIK

Na povezovalni cesti Kozina - Rodik je zarad imočne burje na vozišče padlo večje drevo in oviralo promet. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so drevo razžagali in ga odstranili iz vozišča.


24. Torek, 07.02.2012, ob 23:40: ODTRGANA STREHA GARAŽE V HRPELJAH

V Hrpeljah je močna burja odtrgala streho garaže in jo odnesla na cesto. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so streho odstranili in omogočili neoviran promet.


23. Torek, 07.02.2012, ob 22:48: POŠKODOVANA STREHA IN GARAŽA INDUSTRIJSKEGA OBJEKTA V HRPELJAH

Iz industrijskega objekta v Hrpeljah je močna burja odtrgala del ostrešja in ga odnesla na glavno cesto Kozina - Obrov. Prav tako je iz parkirišča objekta na cesto odnesla kovinsko garažo. Zaradi ovir na vozišču je bila cesta zaprta. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje in garažo odstranili ter omogočili neoviran promet.


22. Torek, 07.02.2012, ob 16:50: POŠKODOVANA STREŠNA KRITINA NA STANOVANJSKI HIŠI V OCIZLI

Na stanovanjski hiši v Ocizli je močna burja poškodovala strešno kritino. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali.


21. Torek, 07.02.2012, ob 16:15: POŠKODOVANA STREHA IN DIMNIK NA STANOVANJSKIH BLOKIH V HRPELJAH

Na dveh stanovanjskih blokih v Hrpeljah je močna burja poškodovala strešno kritino in porušila dimnik. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali in zavarovali okolico stanovanjskih blokov.

20. Torek, 07.02.2012, ob 14:45: POŠKODOVANA PROMETNA SIGNALIZACIJA V HRPELJAH

Močna burja je v Hrpeljah poškodovala prometno signalizacijo. Ta je visela nad voziščem in ogrožala promet. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki zavarovali kraj in obvestili vzdrževalce cest.


19. Torek, 07.02.2012, ob 14:20: POŠKODOVANA STREHA NA INDUSTRIJSKEM OBJEKTU V HRPELJAH

Na industrijskem objektu v Hrpeljah je močna burja poškodovala del kovinskega ostrešja. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so skupaj z delavci podjetja ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


18. Torek, 07.02.2012, ob 12:58: ODKRITA STREHA STANOVANJSKEGA BLOKA V HRPELJAH

Na stanovanjskem bloku v Hrpeljah je močna burja odlomila in odnesla stekleno ostrešje. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


17. Torek, 07.02.2012, ob 11:20: POŠKODOVAN DIMNIK STANOVANJSKE HIŠE V HRPELJAH

Na stanovanjski hiši v Hrpeljah je močna burja porušila dimnik. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki dimnik zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


16. Torek, 07.02.2012, ob 11:10: POŠKODOVANA STREHA NA INDUSTRIJSKEM OBJEKTU NA KOZINI

Na industrijskem objektu na Kozini je močna burja odnesla del strešne kritine. Leteči deli strehe so ogrožali promet. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so skupaj z delavci CPK zaprli del ceste ob poškodovanem objektu. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite


15. Torek, 07.02.2012, ob 10:35: POŠKODOVANA STREHA IN DIMNIK V KLANCU PRI KOZINI

Na dveh stanovanjskih hišah v Klancu pri Kozini je močna burja poškodovala del strešne kritine in porušila dimnik. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje in dimnik zasilno sanirali.Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


14. Torek, 07.02.2012, ob 10:13: POŠKODOVANA STREHA NA INDUSTRIJSKEM OBJEKTU NA KOZINI

Na industrijskem objektu na Kozini je močna burja poškodovala del strešne kritine. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


13. Torek, 07.02.2012, ob 08:30: POŠKODOVANA STENA HOTELA ADMIRAL NA KOZINI

Na objektu hotela Admiral na Kozini je močna burja poškodovala stekleno steno v prvem nadstropju. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so skupaj z uslužbenci hotela poškodovano steno zasilno sanirali. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


12. Torek, 07.02.2012, ob 08:17: IZRUVANO DREVO V VRHPOLJAH

V Vrhpoljah je močna burja izruvala drevo,ki je padlo na streho stanovanjske hiše in poškodovalo telefonski kabel. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj, vaščani Vrhpoljpa so drevo varno odstranili.


11. Torek, 07.02.2012, ob 06:18: ODKRITA STREHA NA BENCINSKEM SERVISU NA KOZINI

Na objektu bencinskega servisa MOL na Kozinije močna burja odnesla del strešne kritine. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali in zavarovali odpadli del strešne kritine. Na intervenciji so sodelovali tudi pripadniki občinske Civilne zaščite.


10. Ponedeljek, 06.02.2012, ob 09:40: ODKRITA STREHA V SLIVJU

Na stanovanjski hiši v Slivju je močna burja odnesla del ostrešja.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji sta sodelovala tudi pripadnika Civilne zaščite Občine Hrpelje - Kozina.

 


9. Ponedeljek, 06.02.2012, ob 07:27: ODKRITA STREHA NA MRŠAH

Na gospodarskem poslopju na Mršah je močna burja odnesla del ostrešja. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje zasilno sanirali. Na intervenciji sta sodelovala tudi pripadnika Civilne zaščite Občine Hrpelje - Kozina.


8. Ponedeljek, 06.02.2012, ob 06:50: POŠKODOVANA STREHA V OCIZLI

Na stanovanjski hiši v Ocizli je močna burja poškodovala del strešne kritine. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ostrešje sanirali. Na intervenciji sta sodelovala tudi pripadnika Civilne zaščite Občine Hrpelje - Kozina.


7. Nedelja, 05.02.2012, ob 07:00: POŽAR DIMNIKA NA KOZINI

V objektu knjižnice na Kozini so se vnele saje v dimniku. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija, ki so s termovizijsko kamero pregledali tuljavo dimnika in ugotovili, da je ogenj že ugasnil. Druge aktivnosti niso bile potrebne.


6. Sobota, 04.02.2012, ob 07:56: ODKRITI STREHI V SLIVJU

Na dveh stanovanjskih hišah v Slivju je močna burja odnesla del ostrešij. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so ostrešji zasilno sanirali. Na intervenciji sta sodelovala tudi pripadnika Civilne zaščite Občine Hrpelje -Kozina.

5. Petek, 03.02.2012, ob 17:33: POŽAR V NARAVI V PETRINJAH

V Petrinjah je zagorela suha trava. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 11 gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje. Škoda ni nastala.


4. Četrtek, 02.02.2012, ob 23:44: STAVBNI POŽAR V PRELOŽAH

V Vasi Prelože(Občina Ilirska Bistrica) je zagorelo gospodarsko poslopje. Požar se je hitro širil in zajel še ostrešji dveh stanovanjskih hiš. Pri gašenju so sodelovala vsa društva Gasilske zveze Ilirska Bistrica, zaradi razsežnosti požara pa so za pomoč zaprosili tudi gasilce PGD Materija in ZGRS Sežana. Zaradi izrednih vremenskih razmer (-15 oC in močna burja) je bil požar pogašen šele v jutranjih urah. Nastala je velika premoženjska škoda, saj je požar popolnoma uničil dve etažno gospodarsko poslopje, kurilnico, osebni avtomobil in različno kmetijsko mehanizacijo, Požar ostrešij dveh stanovanjskih hišah je gasilcem uspelo pogasiti. Pri gašenju je sodelovalo skupno 67 gasilcev iz PGD Ilirska Bistrica, Podgrad, Knežak, Vrbovo, Podgora-Podgraje, Pivka, Zagorje, Koritnice,Materija in ZGRS Sežana.

3. Sreda, 01.02.2012, ob 12:09: STAVBNI POŽAR V HRPELJAH

V večstanovanjskem bloku v Hrpeljah so zagorele saje v dimniku. Zaradi visokih temperatur je v zgornjem stanovanju dimniška tuljava počila, požar pa se je nato razširil na kuhinjsko omarico in plinsko jeklenko, ki je bila v njeni neposredni bližini.Policist Policijske postaje Kozina in član PGD Materija, ki je bil prvi na kraju je plinsko jeklenko pravočasno odstranili na varno mesto. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so požar dokončno pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero.Zahvaljujoč hitri in učinkoviti intervenciji večja škoda ni nastala.

2. Sreda, 25.01.2012, ob 11:13: POŽAR DIMNIKA V BREZOVICI

Na stanovanjski hiši v Brezovici so zagorele saje v dimniku. Priseben lastnik hiše se je z gasilnim aparatom takoj lotil gašenja in požar pravočasno omejil. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 11 gasilcev PGD Materija, ki so dimnik dokončno pogasili, očistili tuljavo in objekt pregledali s termovizijsko kamero.


1. Torek, 17.01.2012, ob 17:56: POŽAR DIMNIKA V POLJANAH

Na stanovanjski hiši v Poljanah so zagorele saje v dimniku. Zaradi visokih temperatur je dimniška tuljava počila in zanetila požar v prvem nadstropju, kjer je zagorel strešni tram, ki se je dotikal dimnika ter lesena obloga. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 11 gasilcev PGD Materija, ki so s hitrim posredovanjem uspeli požar pogasiti, še preden se je ta razširil na objekt. Očistili so tudi tuljavo dimnika in objekt pregledali s termovizijsko kamero.