INTERVENCIJE 2011
50. Nedelja, 27.11.2011, ob 11:08: PROMETNA NESREČA V HRPELJAH

Na glavni cesti pod železniškim mostom v Hrpeljah so verižno trčili trije vozniki osebnih avtomobilov. Dve osebi sta bili telesno poškodovani. Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ZD Hrpelje nudili prvo pomoč ponesrečencem in požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanki so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

49. Petek, 25.11.2011, ob 15:28: POŽAR DIMNIKA NA KOZINI

V objekti knjižnice na Kozini so se vnele saje v dimniku. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so s termovizijsko kamero pregledali tuljavo dimnika in ugotovili, da je ogenj že ugasnil. Druge aktivnosti niso bile potrebne.


48. Nedelja, 20.11.2011, ob 15:45: POMOČ POLICIJI PRI OGLEDU NAJDENEGA TRUPLA

Na travniku med Markovščino in Gradiščem je občan našel moško truplo. Policija, ki je obravnavala dogodek je gasilce zaprosila za pomoč pri razsvetljevanju kraja. Po pozivu ReCO so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so razsvetljevali kraj, kjer je policija opravljala kriminalistično tehnični ogled.


47. Četrtek, 17.11.2011, ob 14:51: POŽAR V NARAVI PRI PREŠNICI

Ob železniški progi med Kozino in Prešnico se je na treh mestih vnel požar. Zagorela je podrast in mešan gozd. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija in štiri ZGRS Sežana, ker pa se požar hitro širil so za pomoč zaprosili še gasilce iz PGD Divača in Senožeče. S skupnimi močmi so gasilci požar po dveh urah dokončno pogasili. Zgorelo je približno 1 ha površine. Na intervenciji so bili prisotni tudi predstavniki občinske civilne zaščite.


46. Torek, 01.11.2011, ob 15:25: POŽAR V NARAVI PRI PREŠNICI

Ob železniški progi pri Prešnici je bil opažen dim. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da domačin na svojem travniku kuri odpadlo vejevje. Ogenj je bil pod nadzorom, zato posredovanje ni bilo potrebno.


45. Nedelja, 23.10.2011, ob 13:07: POGREŠANA OSEBA MED MRŠAMI IN ODOLINO

V gozdu med Mršami in Odolino se je izgubil sprehajalec. Zaradi nizkih temperatur je obstajala nevarnost podhladitve. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo 18 gasilcev PGD Materija, ki so skupaj s policisti Policijske postaje Kozina in Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper izvedli iskalno akcijo. Pri iskanju je enotam pomagal tudi policijski helikopter. Po poldrugi uri intenzivnega iskanja je bila pogrešana oseba nepoškodovana najdena v gozdu pod Mršami. V iskalno akcijo so se prostovoljno vključili tudi domačini iz Atrviž.

44. Torek, 18.10.2011, ob 09:41: DELOVNA NESREČA V GOZDU PRI VASI BARKA

V gozdu pri vasi Barka se je pri podiranju dreves hudo poškodoval krajan in obležal na težko dostopnem terenu. Po pozivu ReCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so reševalcem NMP Sežana pomagali pri prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Gasilcem in reševalcem so pri transportu ponesrečenca priskočili na pomoč tudi krajani Barke.


43. Četrtek, 06.10.2011, ob 13:36: VELIK POŽAR V NARAVI V PREŠNICI

Ob železniški progi med Kozino in Prešnico se je na več mestih vnel požar. Zagorela je podrast in borov gozd. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ker pa se požar hitro širil in ogrožal gospodarsko poslopje v Prešnici so za pomoč zaprosili ostala društva Kraške gasilske zveze, Gasilske zveze Ilirska Bistrica, Postojna ter Obalne gasilske zveze. Zaradi izredno nedostopnega terena in burje je bil požar lokaliziran šele ob 24.00 uri, vendar pa se je v jutranjih urah ponovno razširil in tokrat ogrožal stanovanjski objekt v zaselku Brgod. Številni gasilci, katerim sta na pomoč priskočila tudi dva helikopterja Slovenske vojske, so požar dokončno pogasili ob 11.30 uri naslednjega dne. V dveh dneh je tako na požaru sodelovalo 239 gasilcev iz PGD Materija, Sežana, Lokev, Divača, Senožeče, Komen, Povir, Studenec, Razdrto, Šmihel, Veliko Ubeljsko, Studeno, Postojna, Ilirska Bistrica, Knežak, Podgrad, Pobegi, Movraž, Dekani, Babiči, Gradin, Osp ter ZGRS Sežana in GB Koper. Prav tako so bili na intervenciji prisotni predstavniki Občinske civilne zaščite, Zavoda za gozdove, policije in krajani Prešnice. Požar je zajel približno 41 ha površine, po obsežnosti (intervencija je nepretrgoma potekala 20 ur) pa je bila to največja intervencija na območju Občine Hrpelje – Kozina v zadnjih dveh letih.

42. Nedelja, 02.10.2011, ob 12:33: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

Na glavni cesti pri bencinski črpalki na Kozini so trčili trije vozniki motornih koles in voznik osebnega avtomobila. Vsi udeleženci so vozili iz smeri Kopra proti križišču pred cestninsko postajo Videž. V nesreči sta bila dva voznika motornih koles telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki požarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na motornem kolesu. Poškodovana motorista so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

41. Petek, 16.09.2011, ob 22:51: POŽAR V NARAVI PRI HOTIČNI

Pred vasjo Hotična so na divjem odlagališču ponovno zagorele smeti. Požar se je razširil še na grmičevje in drevesa, ki so v neposredni bližini divjega odlagališča. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so po dveh urah požar pogasili.


40. Torek, 13.09.2011, ob 07:21: POŽAR V NARAVI PRI HOTIČNI

Pred vasjo Hotična so na divjem odlagališču ponovno zagorele smeti. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili.

39. Ponedeljek, 12.09.2011, ob 15:40: POŽAR V NARAVI PRI HOTIČNI

Pred vasjo Hotična so na divjem odlagališču zagorele smeti. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in preprečili širitev na bližnji mešan gozd.

38. Sreda, 07.09.2011, ob 11:50: POŽAR V NARAVI V POVŽANAH

V vasi Povžane so na divjem odlagališču zagorele smeti. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili.


37. Sreda, 31.08.2011, ob 05:12: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

V križišču glavne ceste pri Hotelu Admiral na Kozini je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Krvavega potoka proti Kozini, zdrsnil po vozišču in se pri tem telesno poškodoval. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so požarno zavarovali kraj nesreče. Poškodovanega motorista so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

36. Petek, 19.08.2011, ob 10:35: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA KLANEC

V križišču lokalne in glavne ceste pri odcepu za Klanec pri Kozini, sta trčila voznika osebnih avtomobilov. V nesreči je bil voznik, ki je vozil iz smeri Kozine proti Kopru telesno poškodovan. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

35. Torek, 09.08.2011, ob 10:07: POŽAR OSEBNEGA AVTOMOBILA NA AC PRED CESTNINSKO POSTAJO VIDEŽ

Na avtocesti pred cestninsko postajo Videž na Kozini je zagorel osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Kopra proti Ljubljani. Voznik je vozilo pravočasno zaustavil in z gasilnim aparatom pričel gasiti požar, v predelu motorja. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana požar dokončno pogasili in odklopili akumulator vozila. Večja škoda ni nastala.


34. Nedelja, 07.08.2011, ob 09:43: PROMETNA NESREČA V PETRINJAH

Na glavni cesti v Petrinjah sta trčila voznika osebnega avtomobila in motornega kolesa. V nesreči je bil voznik motornega kolesa telesno poškodovan. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zdravstvenemu osebju pomagali pri oskrbi poškodovanca in požarno zavarovali kraj nesreče.


33. Petek, 29.07.2011, ob 10:34: POŽAR V NARAVI NA KOZINI

Ob železniški progi na Kozini je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija in dva ZGRS Sežana, ki so požar pravočasno pogasili in preprečili razširitev na borov gozd. Požar je zajel približno 200 m2 površine.

32. Sreda, 27.07.2011, ob 22:17: PROMETNA NESREČA NA AC PRI CESTNINSKI POSTAJI VIDEŽ

Na avtocesti se je pri cestninski postaji Videž na Kozini zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Kopru je neposredno pred cestninsko postajo trčil v kovinsko odbojno ograjo, zatem pa se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. V nezgodi je bil voznik telesno poškodovan. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

31. Sobota, 23.07.2011, ob 07:07: ISKANJE POGREŠANE OSEBE V OKOLICI VASI GOLAC

Gasilci iz Gasilke brigade Buzet (Republika Hrvaška) so slovenske kolege zaprosili za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na obmejnem območju, v okolici vasi Golac. Po pozivu RCO Postojna so se iskanja udeležili člani PGD Materija, ki so pregledali območje od vasi Golac do meje z Republiko Hrvaško. Po približno dveh urah iskanja so gasilci iz Buzeta našli truplo pogrešane osebe v bližini Buzeta, s čemer je bila iskalna akcija zaključena.


30. Torek, 19.07.2011, ob 13:36: POŽAR V NARAVI PRI ODCEPU ZA ROŽICE

Ob glavni cesti Kozina - Obrov, pri odcepu za Rožice, je zagorela podrast in grmičevje. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija, ki so požar uspešno pogasili. Požar je zajel približno 500 m2 površine.


29. Ponedeljek, 18.07.2011, ob 05:24: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA HOTIČNO

Na glavni cesti Kozina – Obrov, pri odcepu za Hotično, se je zgodila prometna nesreča. Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Obrovu je zapeljala iz vozišča in trčila v obcestna drevesa. V nezgodi je bila voznica telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenki nudili prvo pomoč, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in reševalcem NMP Sežana pomagali pri prenosu ponesrečenke v reševalno vozilo.

28. Petek, 15.07.2011, ob 16:06: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV V HRPELJAH

Na balkonu stanovanja v Hrpeljah so sršeni postavili »roj« in s tem ogrožali stanovalce. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so »roj« varno odstranili.


27. Petek, 15.07.2011, ob 06:19: POŽAR AVTOBUSA PRI ODCEPU ZA PREŠNICO

Na glavni cesti Koper – Kozina, pri odcepu za vas Prešnica, je zagorel avtobus, ki je vozil iz smeri Petrinj proti Kozini. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana požar uspešno pogasili. Iz rezervoarja avtobusa je izteklo tudi cca. 100 nafte, katero so gasilci v sodelovanju z vzdrževalci cest ustrezno zavarovali in tako preprečili iztekanje v naravo. Zaradi požara je bila glavna cesta med Kozino in Petrinjami več ur zaprta. Intervencija je bila zaključena ob 14.00 uri.

26. Sreda, 13.07.2011, ob 11:21: VEČJI POŽAR V NARAVI NA KOZINI

Ob železniški progi med Rodikom Kozino se je na več mestih vnel požar. Zagorela je podrast in grmičevje, zaradi izredno visokih temperatur (35 oC) pa se je požar hitro razširil in zajel tudi borov gozd. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo 17 gasilcev PGD Materija, ki so takoj ob prihodu na kraj zaprosili za pomoč ostala društva Kraške gasilske zveze in Gasilske zveze Ilirska Bistrica, kasneje pa še društva Obalne gasilske zveze Koper. Pri gašenju je tako sodelovalo skupno 66 gasilcev iz PGD Materija, Sežana, Komen, Podgrad, Ilirska Bistrica, Movraž, Babiči, Pobegi – Čežarji ter ZGRS Sežana. S skupnimi močmi so plamene uspeli pogasiti ob 19.30 uri, ponoči in v dopoldanskem času naslednjega dne pa so člani PGD Materija izvajali še požarno stražo. Požar je zajel skupno cca. 10 ha površine, zaradi gašenja in gostega dima je bila lokalna cesta Kozina – Rodik nekaj časa zaprta.

25. Nedelja, 26.06.2011, ob 18:39: PROMETNA NESREČA NA AC MED DIVAČO IN KOZINO

Na avtocesti med Divačo in Kozino se je zgodila prometna nesreča. Trčila sta voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila iz smeri Ljubljane proti Kopru. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno, saj je šlo le za manjšo prometno nesrečo. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan.


24. Nedelja, 26.06.2011, ob 03:14: PROMETNA NESREČA MED MARKOVŠČINO IN GRADIŠČEM

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem pri Materiji se je zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu je v useku ceste zapeljal v obcestno brežino na desni strani, od koder je vozilo odbilo na nasprotno brežino. Zaradi silovitega trka se je nato vozilo prevrnilo in več metrov drselo po vozišču, na koncu pa obstalo na kolesih. V nezgodi sta bila voznik in sopotnik telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečencem nudili prvo pomoč in skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, očistili razlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Oba poškodovana so v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prevzeli reševalci NMP Sežana.

23. Sobota, 25.06.2011, ob 17:04: PROMETNA NESREČA NA AC MED DIVAČO IN KOZINO

Na avtocesti med Divačo in Kozino se je zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Kopru je na ravnem delu ceste zapeljal v odbojno ograjo. Zaradi silovitega trka je nato vozilo odbilo na prehitevalni vozni pas, kjer je tudi obstalo. V nezgodi sta bila voznik in sopotnik telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in očistili razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovana udeleženca so pred transportom v bolnišnico oskrbeli reševalci NMP Sežana.

22. Torek, 21.06.2011, ob 08:00: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA ROŽICE

Na glavni cesti, v bližini odcepa za Rožice, se je zgodila prometna nesreča. Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Obrova proti Kozini je zapeljala iz vozišča in trčila v obcestno drevo, zaradi česar se je vozilo prevrnilo. V nezgodi je bila voznica telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so poskrbeli za požarno varovanje kraja nesreče.

21. Četrtek, 26.05.2011, ob 09:38: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V HOTIČNI

Pred vasjo Hotična so na divjem odlagališču zagorele smeti. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili.

20. Ponedeljek, 23.05.2011, ob 16:49: POŽAR V NARAVI V HOTIČNI

Pred vasjo Hotična so na divjem odlagališču zagorele smeti, nato pa se je požar razširil še na travnato pobočje. Po pozivu RCP Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili.


19. Nedelja, 01.05.2011, ob 15:38: PROMETNA NESREČA NA AC PRI SENOŽEČAH

Na avtocesti med Senožečami in Divačo se je zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Kopru je na ravnem delu ceste zapeljal v odbojno ograjo, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. V nezgodi je bil voznik telesno poškodovan. Zaradi prvotne napačne informacije, da je prometna nesreča na območju Občine Hrpelje – Kozina, je RCO Postojna aktiviral tudi gasilce PGD Materija. Ti so izvozili s sedmimi gasilci, ki so skupaj z gasilci ZGRS Sežana poskrbeli za požarno varovanje in odstranili prevrnjeno vozilo iz vozišča.

18. Nedelja, 24.04.2011, ob 14:13: PROMETNA NESREČA V BAČU PRI MATERIJI

Na lokalni cesti Gradiščica – Materija, v Baču pri Materiji, se je zgodila prometna nesreča. Voznik kolesa z motorjem je v levem ovinku padel in se telesno poškodoval. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo šest gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so do prihoda reševalcev ponesrečencu nudili prvo nujno pomoč, poskrbeli za požarno varovanje in pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu ponesrečenca v reševalo vozilo.


17. Nedelja, 24.04.2011, ob 11:39: PROMETNA NESREČA V PETRINJAH

Na regionalni cesti v Petrinjah se je zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini je v desnem ovinku zapeljal iz vozišča na obcestno brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V nezgodi sta bila voznik in sopotnica telesno poškodovana. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so poskrbeli za požarno varovanje in pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu ponesrečencev v reševalo vozilo.

16. Četrtek, 21.04.2011, ob 18:06: DIMNIŠKI POŽAR V HOTIČNI

Na stanovanjski hiši v Hotični so zagorele saje v dimniku. Obstajala je nevarnost razširitve požara na objekt. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in očistili tuljavo dimnika.

15. Sobota, 16.04.2011, ob 21:42: POŽAR V NARAVI PRI PETRINJAH

Pri naselju Petrinje je zagorela suha trava. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje. Škoda ni nastala.


14. Četrtek, 14.04.2011, ob 16:22: DIMNIŠKI POŽAR V BAČU PRI MATERIJI

Na stanovanjski hiši v Baču pri Materiji so zagorele saje v dimniku. Obstajala je nevarnost razširitve požara na objekt. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in očistili tuljavo dimnika.


13. Torek, 12.04.2011, ob 15:31: POŽAR V NARAVI V OBROVU

V vasi Obrov je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje. Škoda ni nastala.


12. Ponedeljek, 11.04.2011, ob 11:18: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

Na regionalni cesti med Kozino in Divačo, v bližini avtocestne baze, sta trčila voznika tovornega avtomobila in motornega kolesa. Voznik motornega kolesa se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so poskrbeli za požarno varovanje kraja nesreče in pomagali pri odstranjevanju posledic.

11. Petek, 08.04.2011, ob 09:06: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

V križišču glavne ceste pred trgovino Tuš na Kozini sta trčila voznika osebnega avtomobila in motornega kolesa. V nesreči je bil voznik motornega kolesa telesno poškodovan. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so poskrbeli za požarno varovanje kraja nesreče.

10. Četrtek, 07.04.2011, ob 12:11: POŽAR V NARAVI MED ZASELKOM BRGOD IN KOZINO

Ob železniški progi, med zaselkom Brgod in Kozino, je zagorel mešan gozd in podrast. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so po prihodu na požarišče zaprosili za pomoč še PGD Divača in Lokev, saj se je požar hitro širil. Zaradi izredno zahtevnega terena je bil dokončno pogašen šele ob 18.00 uri, zajel pa je dva ha površine. Ker je obstajala nevarnosti ponovitve požara so člani PGD Materija do 21.00 ure izvajali še požarno stražo. Skupno je bilo na intervenciji prisotnih 29 gasilcev.


9. Nedelja, 20.03.2011, ob 12:10: POŽAR V NARAVI NAD VASJO GOLAC

Nad vasjo Golac, v smeri zaselka Zarad je zagorela suha trava in grmičevje. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija in pet ZGRS Sežana, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje. Ogenj je zajel cca. 2 ha površine.


8. Sobota, 19.03.2011, ob 07:15: ISKANJE POGREŠANE OSEBE V HRPELJAH

Po pozivu RCO Postojna se je pet članov PGD Materija pridružilo policistom Policijske postaje Kozina in lovcem Lovske družine Videž pri iskanju pogrešane osebe v Hrpeljah. Skupaj so pregledali območje v smeri Rodika, vendar pa pogrešana oseba ni bila najdena. Intervencija je bila zaključena ob 12.00 uri.

 
7. Četrtek, 10.03.2011, ob 05:19: STAVBNI POŽAR V HRPELJAH

V kotlovnici stanovanjske hiše v Hrpeljah se je vnel požar in se hitro razširil na ostrešje objekta. Požar so opazili trije uslužbenci podjetja v Obrtni coni Hrpelje, med katerimi sta bila tudi dva člana PGD Materija, ki sta takoj pričela z gašenjem in omejevanjem požara. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija in štirje poklicni gasilci ZGRS Sežana, ki so požar dokončno pogasili in zavarovali pogorišče. Požar je uničil kurilni sistem v kotlovnici, del ostrešja in del fasade stanovanjske hiše.

6. Nedelja, 13.02.2011, ob 03:57: PROMETNA NESREČA V HRPELJAH

Na glavni cesti pred naseljem Hrpelje se je zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Tubljam je v levem ovinku zapeljal iz vozišča in trčil v drevo, nato pa je vozilo odbilo na obcestno brežino. V nezgodi je bil voznik telesno poškodovan. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so poskrbeli za požarno varovanje in pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu poškodovanca v reševalo vozilo.

5. Torek, 08.02.2011, ob 12:09: POŽAR V NARAVI V RITOMEČAH

V vasi Ritomeče je zagorela suha trava in grmičevje. Zaradi burje se je požar naglo širil proti gospodarskim objektom. Prisebni domačini Ritomeč so takoj pričeli z gašenjem in požar uspešno omenili, dokončno pa je plamene pogasilo osem gasilcev PGD Materija, ki so na intervencijo izvozili z dvema voziloma.

4. Ponedeljek, 24.01.2011, ob 21:16: POŽAR V NARAVI V PREŠNICI

Ob železniški progi med Prešnico in Črnotičami je zagorela suha trava. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija s tremi vozili, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje.


3. Petek, 21.01.2011, ob 22:46: DIMNIŠKI POŽAR V HRPELJAH

Na stanovanjski hiši v Hrpeljah so zagorele saje v dimniku. Zaradi visokih temperatur je dimniška tuljava počila in zanetila požar na podstrešju hiše, vnela pa se je tudi lesena kuhinjska napa. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, ki so s hitrim posredovanjem uspeli požar pogasili še preden se je ta razširil. Očistili so tudi tuljavo dimnika in odstranili zažgano kuhinjsko napo. Intervencija je bila zaključena ob 03.00 uri.

2. Četrtek, 20.01.2011, ob 17:03: DIMNIŠKI POŽAR V SLIVJU

Na stanovanjski hiši v Slivju so zagorele saje v dimniku. Obstajala je nevarnost razširitve požara na objekt. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo 10 gasilcev PGD Materija, ki so požar pogasili in očistili tuljavo dimnika.

1. Ponedeljek, 17.01.2011, ob 06:19: DIMNIŠKI POŽAR V BAČU PRI MATERIJI

Na stanovanjski hiši v Baču pri Materiji so zagorele saje v dimniku. Obstajala je nevarnost razširitve požara na objekt. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so požar uspešno pogasili in izvedli požarno varovanje.