INTERVENCIJE 2009
49. Torek, 22.12.2009, ob 06:45: PROMETNA NESREČA PRI GOLCU

Na lokalni cesti pred vasjo Golac se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Voznik le-tega je zaradi poledenelega vozišča zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo na streho in tako tudi obstalo. V nesreči se je voznik lažje poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Izola. Na intervencijo so izvozili štirje gasilci PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so poskrbeli za požarno varovanje, do prihoda zdravstvenega osebja nudili ponesrečencu prvo nujno pomoč, izklopili vire energije in poskrbeli za odpravo posledic nesreče.

48. Ponedeljek, 07.12.2009, ob 00:05: PROMETNA NESREČA PRI MARKOVŠČINI

Na glavni cesti med Markovščino in odcepom za Skadanščino se je pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Voznik je bil huje telesno poškodovan in ostal ujet v prevrnjenem vozilu. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo devet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in štirje ZGRS Sežana z enim vozilom. Na kraju nezgode so gasilci pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve nujne pomoči in transportu poškodovanca v reševalno vozilo, izvedli požarno varovanje, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz prevrnjenega vozila ter osvetljevali kraj nezgode. Zaradi nezgode je bila približno eno uro cesta zaprta za ves promet.

47. Sobota, 28.11.2009, ob 14:29: PROMETNA NESREČA V OBROVU

Ob prihodu na kraj zgoraj opisane nezgode, so gasilci prejeli obvestilo RCO Postojna še o drugi nesreči, ki se je pred tem pripetila na glavni cesti v Obrovu. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo, v katerem sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Na intervencijo so izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije.


46. Sobota, 28.11.2009, ob 14:23: PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM V MARKOVŠČINI

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem se je pripetila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in eno kombinirano vozilo. V nesreči so bile tri osebe hudo telesno poškodovane, ena oseba pa je žal poškodbam podlegla. Ob silovitem trčenju je voznika in sopotnico vrglo iz vozila, dve osebi pa sta ostali ukleščeni v osebnih vozilih. Zaradi razlitja goriva in olja je obstajala tudi velika nevarnost vžiga. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in štirje ZGRS Sežana z enim vozilom, zaradi zahtevnosti intervencije pa so še štirje gasilci PGD Materija dežurali v gasilskem domu. Na kraju so gasilci pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve nujne pomoči in transportu poškodovancev v reševalna vozila, izvedli požarno varovanje, s tehničnim posegom rešili poškodovane osebe iz zverižene pločevine ter osvetljevali kraj nezgode. Zaradi nezgode je bila približno tri ure cesta zaprta za ves promet.

45. Sreda, 18.11.2009, ob 13:25: POŽAR OSEBNEGA AVTOMOBILA NA AC NA KOZINI

Na avtocesti, smer Koper – Ljubljana, pred odcepom za Kozino, je zaradi napake na motorju, med vožnjo zagorel osebni avtomobil. Na intervencijo je izvozilo devet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so požar uspešno pogasili in tako preprečili, da se je le-ta zajel celotno vozilo.

44. Torek, 20.10.2009, ob 12:10: POŽAR V NARAVI NA BEKI

Pri vasi Beka je zagorelo staro drevo, zaradi česar se je ogenj razširil še na podrast. Na intervencijo so izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili in izvedli požarno stražo. Škoda ni nastala.


43. Četrtek, 01.10.2009, ob 18:45: PROMETNA NESREČA NA AC PRI PETRINJAH

Na avtocesti Koper – Ljubljana, nad naseljem Petrinje, je prišlo do trčenja v katerem je bilo udeleženo tovorno in osebno vozilo. Voznik osebnega avtomobila je v nesreči dobil telesne poškodbe. Na intervencijo so izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so poskrbeli za požarno varovanje, izklop virov energije in odpravo posledic nesreče.

42. Nedelja, 20.09.2009, ob 14:10: PROMETNA NESREČA PRI ODCEPU ZA HOTIČNIO

Na glavni cesti Kozina - Obrov, pri odcepu za Hotično, je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do prometne nezgode, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in tri osebe telesno poškodovane. Na intervencijo je izvozilo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencem, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu ponesrečencev v reševalno vozilo. Promet je bil zaradi nesreče cca. eno uro oviran.

41. Ponedeljek, 31.08.2009, ob 13:30: PROMETNA NESREČA V MATERIJI

Na glavni cesti pred odcepom za Rožice se je pripetila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini je zapeljal v obcestno drevo, zatem pa se je vozilo prevrnilo na bok in obstalo na vozišču. V nesreči je bil voznik telesno poškodovan. Na intervencijo je izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencu ter poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije. Cesta je bila zaradi nezgode nekaj časa zaprta za ves promet.

40. Petek, 28.08.2009, ob 14:46: VEČJI POŽAR V NARCVI V KRAŠKEM ROBU

V popoldanskem času se je na širšem območju Kraškega roba vnel večji požar v naravi, ki je ogrožal stanovalce tamkajšnjih vasi in zaselkov. Zaradi velike nevarnosti za življenje in premoženje ljudi je Obalna gasilska zveza zaprosila za pomoč društva Kraške gasilske zveze, poklicne gasilce ZGRS Sežana in helikoptersko enoto Slovenske vojske. Člani PGD Materija so na intervencijo izvozili s tremi vozili in 12-imi gasilci ter preostalim enotam pomagali pri gašenju. S skupnimi močmi je bil v večernem času požar dokončno pogašen. Na intervenciji pa je sodelovalo 133 gasilcev in dva helikopterja Slovenske vojske.


39. Petek, 28.08.2009, ob 03:45: POŽAR AVTOMOBILA V MATERIJI

Na glavni cesti v Materiji je zagorel osebni avtomobil, katerega voznik je vozil iz smeri Obrova proti Kozini. Požar sta opazila dva uslužbenca družbe Atech elektronika d.o.o., ki sta takoj pričela z gašenjem in preprečila širitev požara na celotno vozilo. Na intervencijo je izvozilo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, kateri so požar dokončno pogasili in izvajali požarno varovanje.


38. Sreda, 26.08.2009, ob 10:30: POŽAR V NARAVI V SLOPAH

Nad vasjo Slope je zaradi podtalnega tlitja ponovno zagorelo grmičevje in podrast. Na intervencijo je izvozilo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, kateri so požar pogasili in izvedli požarno varovanje.


37. Torek, 25.08.2009, ob 19:05: PROMETNA NESREČA V MATERIJI

Na glavni cesti pred Materijo se je pripetila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini je iz neznanega vzroka zapeljal z vozišča in čelno trčil v drevo. V nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani. Na intervencijo je izvozilo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma in trije gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom. Gasilci so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencem, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri oskrbi in transportu ponesrečenca v reševalno vozilo. Cesta je bila zaradi nezgode nekaj časa zaprta za ves promet.

36. Torek, 25.08.2009, ob 11:36: POŽAR V NARAVI V SLOPAH

Nad vasjo Slope je zaradi podtalnega tlitja ponovno zagorelo grmičevje in podrast. Na intervencijo so izvozili štirje gasilci PGD Materija, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje.


35. Ponedeljek, 24.08.2009, ob 18:30: ODSTRANJEVANJE SRŠENOV V OJSTROVICI

Na kmetijskem poslopju v vasi Ostrovica so sršeni postavili »roj«, zaradi česar je obstajala nevarnost, da bi napadli stanovalce. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo pet gasilcev PGD Materija, ki so sršene varno odstranili.

34. Ponedeljek, 24.08.2009, ob 15:45: POŽAR V NARAVI V SLOPAH

Nad vasjo Slope je zagorelo grmičevje in podrast. Na intervencijo je izvozilo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, ki so požar pogasili in izvedli požarno varovanje.


33. Sobota, 22.08.2009, ob 20:56: POŽAR V NARAVI V HOTIČNI

V borovem gozdu nad vasjo Hotična je prišlo do udara strele in posledično manjšega požara v naravi. Na intervencijo je izvozilo pet gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, ki pa so izvedli le požarno varovanje, saj je požar zaradi močnega dežja ugasnil sam.


32. Sreda, 12.08.2009, ob 10:15: POŽAR TOVORNEGA VOZILA V KAČIČAH

Na avtocesti Ljubljana - Koper, v bližini Divače, je zagorel motor tovornega vozila. Zaradi nevarnosti razširitve požara na tovorni del vozila je RCO Postojna poleg gasilcev ZGRS Sežana in PGD Divača, aktiviral tudi gasilce PGD Materija, kateri so izvozili s petimi gasilci. Ob hitri in učinkoviti intervenciji je bil požar pogašen še preden je zajel tovorni del vozila.

31. Petek, 07.08.2009, ob 07:10: PROMETNA NESREČA V TUBLJAH

Na glavni cesti v naselju Tublje se je pripetila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih šest vozil, štiri osebe pa so bile telesno poškodovane. Na intervencijo je izvozilo pet gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencem, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri oskrbi in transportu ponesrečencev v reševalna vozila. Cesta je bila zaradi nezgode cca. eno uro zaprta za ves promet.

30. Petek, 07.08.2009, ob 06:15: PROMETNA NESREČA NA AC V BLIŽINI KOZINE

Na avtocesti Koper – Ljubljana, v bližini cestninske postaje Kozina, je prišlo do verižnega trčenja v katerem so bila udeležena tovorno, kombinirano in osebno vozilo. Voznik kombiniranega vozila je dobil telesne poškodbe. Na intervencijo je izvozilo pet gasilcev PGD Materija in trije ZGRS Sežana, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečenki ter poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije.

29. Torek, 14.07.2009, ob 10:00: PROMETNA NESREČA V MARKOVŠČINI

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem se je pripetila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je pri vožnji iz smeri Obrova proti Kozini zapeljal s ceste, zaradi česar je prišlo do prevračanja vozila. V času nezgode so bile v vozilu štiri osebe, od katerih je ena dobila telesne poškodbe. Na intervencijo je izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencu, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu ponesrečenca v reševalno vozilo.

28. Sobota, 04.07.2009, ob 10:40: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V SLIVJU

Po pozivu RCO Postojna je šest gasilcev PGD Materija, z dvema voziloma, izvozilo na požar divjega odlagališča pri vasi Slivje. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno varovanje.


27. Nedelja, 21.06.2009, ob 13:40: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V HOTIČNI

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na požar divjega odlagališča pred vasjo Hotična, kjer so zagorele smeti. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.

26. Sobota, 20.06.2009, ob 09:55: ZALITJE STANOVANJA NA KOZINI

Zaradi močnega neurja je v stanovanjskem bloku na Kozini prišlo do zalitja enega izmed stanovanj. Devet gasilcev PGD Materija je izčrpajo vodo iz objekta in saniralo nastalo situacijo.

25. Ponedeljek, 15.06.2009, ob 12:30: POŽAR V NARAVI NA KOZINI

Po pozivu RCO Postojna je šest gasilcev PGD Materija izvozilo na manjši travniški požar ob cesti Kozina - Divača. Požar je bil uspešno pogašen, zatem pa so gasilci izvajali požarno stražo.


24. Sobota, 23.05.2009, ob 11:25: POŽAR V NARAVI V SKADANŠČINI

Pred vasjo Skadanščina je ponovno zagorela podrast in grmičevje. Požar je uspešno pogasilo enajst gasilcev PGD Materija, zatem pa izvajalo požarno stražo.


23. Četrtek, 21.05.2009, ob 14:40: VEČJI POŽAR V NARAVI V DIVAČI

Po pozivu RCO Postojna je enajst gasilcev PGD Materija izvozilo na večji požar v bližini letališča Divača in nudilo pomoč ostalim gasilcem Kraške gasilske zveze in ZGRS Sežana. Po dveh urah je bil požar uspešno pogašen.

22. Četrtek, 21.05.2009, ob 13:09: POŽAR V NARAVI V SKADANŠČINI

Pred vasjo Skadanščina je zagorela podrast in grmičevje. Požar je uspešno pogasilo enajst gasilcev PGD Materija, zatem pa izvajalo požarno stražo.


21. Ponedeljek, 18.05.2009, ob 18:30: POŽAR V KLANCU PRI KOZINI

Pri vasi Klanec se je zaradi pomladanskega čiščenja polja vnel požar, katerega domačini niso uspeli sami pogasiti. Na intervencijo je izvozilo sedem gasilcev PGD Materija, ki so požar dokončno pogasili in izvajali požarno stražo.


20. Ponedeljek, 18.05.2009, ob 13:30: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V BAČU PRI MATERIJI

Po pozivu RCO Postojna je pet gasilcev PGD Materija izvozilo na požar divjega odlagališča nad vasjo Bač pri Materiji, kjer so zagorele smeti. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.


19. Nedelja, 17.05.2009, ob 16:00: POŽAR V NARAVI NA SOCERBU

V bližini grada Socerb se je na območju R Italije vnel večji požar v naravi. Po pozivu RCO Postojna so na intervencijo izvozil gasilci PGD Materija, ki so zavarovali območje, vendar je gasilcem iz Italije uspelo požar omejiti še preden je prežel državno mejo.


18. Četrtek, 14.05.2009, ob 11:10: TRAVNIŠKI POŽAR V OBROVU

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na travniški požar pri lovski koči v Obrovu. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.


17. Torek, 12.05.2009, ob 12:21: POŽAR V NARAVI V SLIVJU

Pri vasi Slivje je zagorela suha trava in podrast. Požar so pogasili štirje gasilci PGD Materija.


16. Ponedeljek, 11.05.2009, ob 15:53: POŽAR V NARAVI V SKADANŠČINI

Pred vasjo Skadanščina je zagorela podrast in grmičevje. Požar je uspešno pogasilo šest gasilcev PGD Materija, zatem pa izvajalo požarno stražo.


15. Nedelja, 03.05.2009, ob 13:57: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V BAČU PRI MATERIJI

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na požar divjega odlagališča nad vasjo Bač pri Materiji, kjer so zagorele smeti in grmičevje. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.


14. Petek, 01.05.2009, ob 21:16: DIMNIŠKI POŽAR V RODIKU

Na stanovanjski hiši v vasi Rodik se je vnel dimnik, pri čemer je obstajala nevarnost razširitve požara na ostrešje objekta. Požar je uspešno pogasilo pet gasilcev PGD Materija in štirje ZGRS Sežana, ki so poskrbeli tudi za kasnejše požarno varovanje.


13. Petek, 01.05.2009, ob 12:00: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V BAČU PRI MATERIJI

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na požar divjega odlagališča nad vasjo Bač pri Materiji, kjer je zagorelo grmičevje. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.


12. Nedelja, 26.04.2009, ob 18:16: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V HOTIČNI

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na požar divjega odlagališča pred vasjo Hotična, kjer so zagorele smeti. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.
11. Ponedeljek, 20.04.2009, ob 17:25: POŽAR DIVJEGA ODLAGALIŠČA V SLOPAH

Po pozivu RCO Postojna so gasilci PGD Materija izvozili na požar divjega odlagališča pred vasjo Slope, kjer so zagorele smeti. Gasilci so požar pogasili in izvajali požarno stražo.


10. Sobota, 11.04.2009, ob 09:38: VEČJI POŽAR V NARVI V JAVORJU

Pred vasjo Javorje prišlo do večjega požara v naravi, kateri je zajel cca. 3 ha podrasti in grmičevja. Po pozivu RCO Postojna je na intervencijo izvozilo 12 gasilcev PGD Materija s štirimi vozili, zaradi hitrega širjenja požara pa so jim na pomoč priskočili tudi gasilci PGD Podgrad. Čez cca. 2 uri je bil požar lokaliziran in kasneje tudi dokončno pogašen.

9. Sreda, 01.04.2009, ob 05:30: PROMETNA NESREČA V OBROVU

Na glavni cesti pred vasjo Obrov je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih avtomobilov. V nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencema, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu poškodovancev v reševalno vozilo.

8. Petek, 20.03.2009, ob 10:00: PROMETNA NESREČA NA KOZINI

Na gradbišču Brinje na Kozini se je na glavno cesto prevrnil gradbeni tovornjak iz katerega je iztekalo gorivo. Pri nesreči se je voznik tovornjaka telesno poškodoval, promet pa je bil več ur močno oviran. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so poskrbeli za izklop virov energije in požarno varovanje ter prečrpali iztekajoče gorivo.

 

7. Četrtek, 12.03.2009, ob 16:36: TRAVNIŠKI POŽAR V RODIKU

Pri čiščenju polja v Rodiku je prišlo do manjšega travniškega požara, katerega so občani že pred prihodom gasilcev omejili. Na intervencijo je po pozivu RCO Postojna izvozilo osem gasilcev PGD Materija in dokončno pogasilo požar ter izvedlo požarno stražo.


6. Nedelja, 01.03.2009, ob 00:38: PROMETNA NESREČA V OBROVU

Na glavi cesti pred vasjo Obrov se je pripetila hujša prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal z vozišča, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na streho. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Na intervencijo je izvozilo osem gasilcev PGD Materija, ki so nudili prvo nujno pomoč ponesrečencu, poskrbeli za požarno varovanje in izklop virov energije ter pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu ponesrečenca v reševalno vozilo.

5. Torek, 24.02.2009, ob 13:35: POŽAR PODRASTI V DIVAČI

Ob železniški progi pred Divačo je prišlo do vžiga podrasti. Gasilci PGD Materija, Divača in ZGRS Sežana so požar uspešno pogasili in izvedli požarno stražo.


4. Nedelja, 15.02.2009, ob 16:26: PROMETNA NESREČA PRED TUBLJAMI

Po pozivu RCO Postojna je deset gasilcev PGD Materija izvozilo na prometno nesrečo, ki se je zgodila na glavni cesti med odcepom za vas Rožice in Tubljami. V nesreči je bilo udeleženo eno vozilo, katerega voznik je bil telesno poškodovan. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so poskrbeli za izklop virov energije, nudenje prve nujne pomoči ponesrečencu, požarno varovanje ter pomagali zdravstvenemu osebju pri transportu poškodovanca v reševalno vozilo.

3. Nedelja, 25.01.2009, ob 13:57: POŽAR BAL SENA V PETRINJAH

Pri vasi Petrinje je prišlo do ponovnega vžiga bal sena, zaradi česar so gasilci PGD Materija ponovno izvozili in požar uspešno pogasili.


2. Nedelja, 25.01.2009, ob 09:43: POŽAR BAL SENA V PETRINJAH

Pri vasi Petrinje je prišlo do vžiga večjega števila zloženih bal sena. Gasilci PGD Materija so s pomočjo domačinov požar pogasili in izvedli požarno stražo.


1. Ponedeljek, 12.01.2009, ob 16:39: TRAVNIŠKI POŽAR NA KOZINI

Po pozivu RCO Postojna je devet gasilcev PGD Materija izvozilo na manjši travniški požar na Kozini, vendar je bila intervencija še pred prihodom na kraj preklicana.