TEKMOVANJA 2016
12.06.2016: DRŽAVNO GASILSKO TEKMOVANJE

V Kopru je 11. in 12. junija 2016 potekalo državno gasilsko tekmovanje, kjer so se pomerile vse najboljše ekipe v Republiki Slovenji. Naše društvo je tokrat zastopala ekipa pionirk, ki je lani zmagala tako na tekmovanju KGZ, kot tudi regijskem tekmovanju.

 

Priprave na državno tekmovanje so potekale dalj časa in terjale veliko prostega časa. Vse to pa je bilo poplačano z odlično uvrstitvijo, saj so naše najmlajše predstavnice od 49 sodelujočih ekip osvojile odlično 17 mesto in si tako prisvojile srebrno tekmovalno značko. To so prejele iz rok naše županje Saše Likavec Sveteljšek, ki jih je s svojo prisotnostjo še posebej razveselila. Našim gasilkam, zlasti pa njunima neumornima mentorjema Dejanu in Sabrini ISKRENO ČESTITAMO.  

 

Sicer pa je PGD Materija tri dni aktivno sodelovalo tudi pri pripravah in izvedbi državnega tekmovanja, ki je bilo letos zaupano Obalno-kraški regiji. Skupno mnenje vseh sodelujočih je bilo, da je tekmovanje potekalo na visokem strokovnem nivoju, zato gredo čestitke tudi vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri neposredni organizaciji največjega gasilskega tekmovanja v Sloveniji.   


28.05.2016: EKIPA PGD MATERIJA DRUGA NA TEKMOVANJU V PRVI POMOČI

Člani ekipe prve pomoči PGD Materija so znova dokazali, da sodijo med najboljše v primorsko-notranjski regiji. V soboto, 28. maja 2016, se je ekipa udeležila regijskega tekmovanja v prvi pomoči, ki je potekalo v Sežani in se uvrstila na odlično drugo mesto. Za prvo uvrščeno ekipo PGD Cerknica, ki ji za zasluženo zmago iskreno čestitamo, je naša ekipa zaostala le za pet točk. Sicer pa je bilo tekmovanje pod okriljem OZ RKS Sežana in URSZR Izpostava Postojna, organizirano na visokem strokovnem nivoju.

 


14.05.2016: TEKMOVANJE KRAŠKE GASILSKE ZVEZE

V soboto, 14. maja 2016, se je sedem ekip oz. kar 70 članic in članov PGD Materija, v Lokvi udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, od katerih so naše društvo zastopale ekipa pionirk, pionirjev in dve ekipi mladincev. Od teh so se najbolje uvrstile pionirke, saj so osvojile prvo mesto. Popoldanskega dela tekmovanja so se udeležili dve ekipi članov A in ekipa veteranov. Od teh so se najbolje odrezali veterani in domov prinesli pokal za osvojeno drugo mesto.

 

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter mentorjem iskreno čestitamo!