TEKMOVANJA 2015
03.10.2015: ČLANSKO REGIJSKO TEKMOVANJE

V soboto, 3. oktobra 2015, je v Sežani potekalo tekmovanje Obalno-kraške regije. Iz našega društva se je le-tega udeležila ekipa članov A, ki je bila poleti druga na tekmovanju Kraške gasilske zveze. Tudi na regijskem tekmovanju so se naši člani dobro odrezali in osvojili odlično četrto mesto. Za uspešen nastop jim iskreno čestitamo. 


26.09.2015: PIONIRKE PGD MATERIJA REGIJSKE PRVAKINJE

V soboto, 26. septembra 2015, se je ekipa pionirk PGD Materija, ki je poleti zmagala na tekmovanju Kraške gasilske zveze, v Kopru udeležila tekmovanja Obalno-kraške regije in tam premagala vso konkurenco. Pionirke, ki so se na tekmovanje dalj časa aktivno pripravljale, so nastop izpeljale tako rekoč brez napak in s tem ponovno dokazale, da se vsak trud poplača. S svojim vrhunskim nastopom in osvojenim naslovom regijskih prvakinj so se uvrstile tudi na državno tekmovanje, ki bo potekalo prihodnje leto.

 

Zasluga za še eno odlično uvrstitev naših najmlajših gasilk gre nedvomno v prvi vrsti vsem mentoricam in mentorjem mladine, ki tudi na ta način skrbijo, da se za bodočnost gasilstva v Materiji ni bati. V PGD Materija je trenutno včlanjenih preko 40 šoloobveznih otrok, ki sodelujejo pri vseh tekmovalnih ter drugih aktivnostih, zato smo lahko na naš podmladek izredno ponosni.    

 

Pionirkam in njunima glavnima mentorjema Sabrini ter Dejanu ter vsem ostalim mentorjem iskreno čestitamo in jim želimo uspešen nastop na državnem tekmovanju.

 


16.05.2015: ODLIČNA UVRSTITEV PGD MATERIJA NA TEKMOVANJU KRAŠKE GASILSKE ZVEZE

V soboto, 16. maja 2015, se je osem ekip oz. kar 80 članic in članov PGD Materija, v Sežani udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, naše društvo pa so zastopale ekipe pionirk, pionirjev in mladincev. Od teh so se najbolje uvrstile pionirke, ki so dosegle prvo mesto, mladinci pa četrto. Kljub manjši smoli pionirjev, ki ji je botrovala močna burja, so se otroci pod vodstvom svojih zvestih mentoric in mentorjev v Materijo vrnili veseli ter ponosni na zmago svojih najmlajših predstavnic.     


V popoldanskem delu tekmovanja so se iz našega društva tekmovanja udeležili dve ekipi članov A poleg njih pa še ekipa članic A, članov B in veteranov. Od teh so se najbolje odrezali člani B, ki so osvojili prvo mesto, prva ekipa članov A je v izredno močni konkurenci zaseda odlično drugo mesto, ostale ekipe (druga ekipa članov A, članice in veterani) pa četrta mesta.

 

Z vsemi doseženimi rezultati je tako društvo ponovno dokazalo, da je gasilstvo v Materiji uspešno v vseh starostnih kategorijah. Pri tem je potrebno še posebej izpostaviti, da so se po nekaj letih premora tekmovanja letos ponovno udeležile članice, v kategoriji članov A, pa sta barve našega društva letos prvič zastopali dve ekipi.  

 

Vsem mentorjem in tekmovalkam ter tekmovalcem iskreno čestitamo!  


14.03.2015: TEKMOVNJE V GASILSKEM KVIZU

V soboto, 14. marca 2015, je v prostorih PGD Materija potekalo tekmovanje Obalno kraške regije v kvizu gasilske mladine. Letos je tekmovanje organizirala Kraška gasilska zveza, ki je za prizorišče izbrala gasilski dom našega društva. Vse ekipe so znanje najprej preverile v reševanju kviza, nato pa so svoje ročne spretnosti poskusile še pri vezanju vozlov. Na tekmovanju je sodelovalo 34 ekip, od tega 10 ekip pionirjev, 19 ekip mladincev in 5 ekip pripravnikov.