TEKMOVANJA 2014
27.09.2014: BOLNIČARJI PGD MATERIJA NAJBOLJŠI V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI

Po osvojenem naslovu regijskih prvakov, se je ekipa PGD Materija v soboto, 27. 9. 2014, udeležila še državnega tekmovanja, ki je letos potekalo v Kopru. Na tekmovanju se je pomerilo 14 najboljših ekip iz Slovenije, ki so se preizkusile na sedmih delovnih točkah. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa OZ RKS Grosuplje, naša ekipa pa se je uvrstila na odlično peto mesto. S tem je dosegla tudi najboljšo uvrstitev ekip primorsko-notranjske regije in najboljšo uvrstitev vseh gasilskih ekip. Poleg osvojenega prvega mesta na državnem tekmovanju v Brežicah (v letu 2011), pa je to tudi najboljša uvrstitev ekip Občine Hrpelje - Kozina, ki so v zadnjih letih sodelovale na državnih tekmovanjih. Ekipo so sestavljali vsi novi člani, ki so tečaj za bolničarja opravili v lanskem letu, usposabljali pa so jih člani stare ekipe, ki zaradi udeležbe na evropskem tekmovanju letos še niso morali nastopati. Ekipo so zastopali: Andrej kljun (vodja), Tina Zec, Matej Fabjančič, Sandi Benčič, Alex Šiškovič, Alen Hrvatin, Boštjan Renko in Nejc Poles. ISKRENE ČESTITKE!  


13.09.2014: DRŽAVNO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI

V soboto, 13. septembra 2014 je v Prlekiji potekalo 17. tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino. Tri pionirji in šest mladincev PGD Materija se je s svojimi mentorji že na vse zgodaj zbralo pred gasilskim domom. Čakala jih je dolga in ne preveč sončna pot. Ampak nič zato, gasilce nič ne ustavi. Po nekaj urah vožnje smo prispeli v s soncem obsijan Sveti Jurij ob Ščavnici. Prijavili smo se komisiji, dobili bone za kosilo in že smo lahko začeli s prvo vajo. Po opravljeni vaji, so se ekipe ena za drugo hitro zbirale na startu in začele s tekmovanjem. Sodelovalo je 184 ekip iz cele Slovenije. Matarska mladina se je tovrstnega tekmovanja udeležila prvič v zgodovini društva. Dosegli so odlične rezultate. Mladinci Tadej Kljun, Tadej Babuder in Sven Orešnik so dosegli 23. mesto, enako pa tudi mladinke Lana Grk, Klara Bilješkovič in Anja Bradelj. Pri pionirjih pa so svoje orientacijske sposobnosti preverjali Rene Fabjančič, Jan Ivanovič in Aljaž Renko ter dosegli 26. mesto.

ČESTITKE MATARSKA MLADINA! SANDI MARINKA IN SABRINA SMO PONOSNI NA VAS!

 

 mentorji mladine

 


28.06.2014: PONOVITEV USPEHA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU V ORIENTACIJI

V soboto, 28. 6. 2014, je v Sežani potekalo regijsko tekmovanje iz orientacije. Zaradi izjemnih rezultatov na občinskem tekmovanju smo se odločili, da svoje pionirje in mladince odpeljemo na tekmovanje, kljub temu da smo bili v tem času na mladinskem taboru na Debelem Rtiču.

Tekmovanje se je pričelo ob 9.00. Prijavilo se je 39 ekip iz različnih regij. Sodelovale so GZ Ilirska Bistrica, OGZ Koper, GZ Postojna, GZ Piran in Kraška gasilska zveza. Tekmovanje je potekalo organizirano, držali smo se vrstnega reda na startnem listu. Z najmlajšimi - pionirji je tekel tudi po en mentor. Njihova proga je bila dolga 2 km. Mladinci in pripravniki pa so svojo orientacijo preizkusili kar sami. Mladinci so se podali na 3 km dolgo pot, pripravniki pa na zahtevnejšo 5 km dolgo pot. Vsi sodelujoči so se izkazali zelo dobro in prišli srečno in varno na cilj. Sledila je podelitev nagrad.

Skupno so tekmovale štiri ekipe pripravnikov, 10 mladincev, 10 mladink, 12 pionirjev in 7 pionirk. PGD Materija pa je na tekmovanje odpeljala šest ekip (dve ekipi pionirk, eno pionirjev, dve mladincev in eno mladink).

Naši varovanci so s svojim nastopom več kot presenetili, saj so se domov vrnili s kar štirimi pokali (tri druga mesta in eno tretje).

Naša mladina se je tovrstnega tekmovanja iz orientacije udeležila prvič. Na tekmovanje smo se aktivno pripravljali in pokazali da vaja dela mojstra. Ponosni smo na njih in želimo jim še veliko uspehov na naslednjih tekmovanjih.  

 

                                   mentorji mladine


21.06.2014: EKIPA PGD MATERIJA PRVA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU V PP

V soboto, 21. 6. 2014, se je po dveh letih premora ekipa PGD Materija ponovno udeležila regijskega tekmovanja v prvi pomoči, ki je potekalo v Podgradu in z veliko prednostjo premagala vso konkurenco. Zmaga je plod večmesečnega aktivnega usposabljanja, zlasti pa zagnanosti in truda vseh članov ekipe, ki so s tem ponovno dokazali, da se vsak trud poplača. Ekipo so namreč sestavljali vsi novi člani, ki so tečaj za bolničarja opravili v lanskem letu, usposabljali pa so jih člani stare ekipe, ki zaradi udeležbe na evropskem tekmovanju, letos še niso smeli nastopati. Zmagovalno ekipo so zastopali: Andrej kljun (vodja), Tina Zec, Matej Fabjančič, Sandi Benčič, Alex Šiškovič, Alen Hrvatin, Boštjan Renko in Nejc Poles. ISKRENE ČESTITKE!  


08.06.2014: ODLIČNA UVRSTITEV NA TEKMOVANJU IZ ORIENTACIJE

V nedeljo, 8. 6. 2014, je v Podgradu potekalo mladinsko tekmovanje iz orientacije, na katerem je sodelovalo 49 ekip iz Gasilske zveze lirska Bistrica, Postojna in Kraške gasilske zveze. Naše društvo je na tovrstnem tekmovanju letos sodelovalo prvič, kljub temu pa doseglo odlične rezultate.

 

Na tekmovanje smo odpeljali dve ekipi pionirk, eno pionirjev, eno mladink in dve mladincev. Rezultati so bili nad vsemi pričakovanji, saj so naši najmlajši v vseh kategorijah dosegli najboljše uvrstitve. Pionirke in mladinci so osvojili prvo ter drugo mesto, pionirji in mladinke pa ravno tako prvo. Med potjo domov so mentorji svojo mladino peljali še na sladoled in se tako osvežili po vročem in aktivnem dnevu. Verjamemo, da se bodo tako dobro izkazali tudi na regijskem tekmovanju, ki bo 28. 6. 2014 v Sežani.

 

PGD Materija je ponosno na svojo mladino, ki vsak dan dokazuje, da se za bodočnost gasilstva v Materiji ni bati.

 

Hvala vam spoštovane mentorice in mentorji ter poklon naši mladini! 


17.05.2014: ZGODOVINSKA UVRSTITEV EKIPE PIONIRJEV NA DRŽAVNEM MLADINSKEM TEKMOVANJU

V Ormožu je v soboto, 17. maja 2014, potekalo državno mladinsko gasilsko tekmovanje, na katerem so se pomerile vse najboljše ekipe v Republiki Slovenji. Naše društvo sta tokrat zastopali ekipi pionirk in pionirjev, ki sta v priprave vložili ogromno prostega časa. In kot vedno je tudi tokrat trud mentorjev ter naših najmlajših obrodil sadove. Ekipa pionirjev se je domov vrnila z doseženim najboljšim rezultatom v zgodovini našega društva in s tem ponovno dokazala, da se za bodočnost gasilstva v Materiji ni bati. V konkurenci 50-ih ekip je namreč zasedla odlično sedmo mesto in osvojila zlato tekmovalno značko. Z doseženim sedmim mestom pa je ekipa pionirjev dosegla tudi najboljšo uvrstitev med vsemi nastopajočimi ekipami Kraške gasilske zveze in Obalno-kraške regije. Ekipa pionirk se je uvrstila na 26. mesto, tudi na njihovo uvrstitev pa smo ponosni, saj so pionirke letos prvič zastopale naše društvo na državnem tekmovanju.

 

Našim najmlajšim predstavnikom gasilstva v Materiji in njihovim mentorjem: Sandiju, Dejanu, Sabrini, Marinki, Tini, Alenu, Saškotu ter Sebastjanu ISKRENO ČESTITAMO.  

 

Naj živi in se razvija Gasilsko društvo Materija!


10.05.2014: TEKMOVANJE KRAŠKE GASILSKE ZVEZE

V soboto, 10. maja 2014, se je pet ekip PGD Materija udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze, ki je potekalo v Sežani. V dopoldanskem času so tekmovali najmlajši in dosegli odlične rezultate. Ekipa pionirk je osvojila prvo, mladincev tretje, pionirjev pa peto mesto.

 

V popoldanskem delu tekmovanja sta naše društvo zastopali ekipi članov A in veteranov. Slednji so premagali vso konkurenco in osvojili prvo, člani A pa deveto mesto.

 

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter njihovim mentoricam in mentorjem iskreno čestitamo.