TEKMOVANJA 2013
12.10.2013: ODLIČNA UVRSTITEV PGD MATERIJA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU

V soboto, 12. oktobra 2013, so najmlajši gasilci PGD Materija ponovno dokazali, da trud vedno obrodi sadove. Po številnih pripravah so se udeležili regijskega mladinskega tekmovanja, ki je letos potekalo v Ilirski Bistrici in dosegli odlične rezultate. Ekipa pionirk, pod vodstvom mentorja Dejana Mezgeca in Sabrine Boštjančič je dosegla prvo mesto v Obalno Kraški regiji, pionirji, ki sta jih vodila Sandi Fabjančič in Saško Mavrič pa drugo. Z odličnim nastopom sta si obe ekipi priborili tudi uvrstitev na državno tekmovanje, ki se bo odvijalo naslednje leto.

Najmlajšim gasilcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!


11.05.2013: USPEŠNI NASTOPI NA TEKMOVANJU KRAŠKE GASILSKE ZVEZE

V soboto, 11. maja 2013, se je sedem ekip oz. 70 članic in članov PGD Materija udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze, ki je letos potekalo v Sežani. V dopoldanskem času so tekmovali najmlajši in tako sta se v Sežano odpeljali dve ekipi pionirjev in dve mladincev ter seveda njihovi mentorji: Sandi, Alen, Saško, Sebastjan, Tina, Marinka, Sabrina in Dejan, ki so mlade vztrajno pripravljali za čim boljšo uvrstitev. In trud se je obrestoval. V Materijo so nadobudneži prinesli kar tri pokale. Obe ekipi pionirjev (dečki in deklice) sta zasedli prvi mesti, ekipi mladincev pa četrto in sedmo mesto. S seštevkom vseh rezultatov pa si je društvo prislužilo tudi prehodni pokal.


V popoldanskem delu tekmovanja so naše društvo zastopale tri ekipe in ravno tako zasedle odlične rezultate. Člani A so v izredno močni konkurenci zasedli četrto mesto, člani B tretje, veterani pa odlično drugo mesto.

 

In tako je naše društvo ponovno dokazalo, da se za bodočnost gasilstva v Materiji ni bati. Dokazali pa smo tudi, da vsak trud obrodi sadove. Številne vaje, ki so zadnje tedne pred tekmovanjem potekale tako rekoč vsak dan, so se naposled obrestovale in na koncu prinesle veselje vseh generacij matarskih gasilcev.