TEKMOVANJA 2011
22.10.2011: PRVO MESTO PIONIRJEV PGD MATERIJA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU V SEŽANI

Tudi pionirji PGD Materija so letos presenetili. Na regijskem tekmovanju Obalno – Kraške regije, ki je v soboto, 22. oktobra 2011, potekalo v Sežani so z odličnim nastopom premagali vso konkurenco in osvojili zasluženo prvo mesto. To je bila tudi nagrada za ves trud, ki so ga pionirji pod vodstvom mentorja Sandija Fabjančiča in Saškota Mavriča zadnje mesece vlagali v usposabljanje. Sicer pa so si pionirji uvrstitev na regijsko tekmovanje priborili z drugim mestom na tekmovanju Kraške gasilske zveze, ki je maja potekalo v Komnu, s prvim mestom na regijskim tekmovanju pa so si prislužili še vstopnico na državno prvenstvo, ki bo naslednje leto.


08.10.2011: GASILCI IZ MATERIJE SO DRŽAVNI PRVAKI V PRVI POMOČI

Na državnem preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki se je odvijalo v soboto, 8. oktobra 2011, v Brežicah je bila med 13 ekipami najbolje ocenjena ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Materija iz občine Hrpelje - Kozina. Primorci bodo zastopali Slovenijo prihodnje leto na Irskem, na Evropskem festivalu prve pomoči. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Območne zveze Rdečega križa iz Ljubljane - Mušketirji, na tretje pa ekipa iz občine Šentjernej (povzetek iz prispevka URSZR).

Prvo mesto in zastopanje Slovenije na evropskem prvenstvu je za gasilce iz Materije in Občino Hrpelje – Kozina, največji uspeh v zgodovini, prav tako pa je to največji uspeh celotne Primorske regije. Ime Materije in Občine Hrpelje – Kozina bo tako prepoznano tudi v Evropi, kar je nedvomno edinstven uspeh. Ob prihodu v Materijo so člani društva in številni krajani udeležencem pripravili veličasten sprejem, katerega se je poleg ostalih gostov udeležil tudi župan Občine Hrpelje – Kozina Zvone Benčič Midre, celotna Materija pa je uspeh proslavljala še dolgo v noč. Ekipo so zastopali: Aljoša Sila, Marko Renko, Sandi Fabjančič, Damir Zec, Bojan Renko, Saško Mavrič, Ivan Babuder in Valter Fabjančič kot vodja ekipe.


01.10.2011: PRVO MESTO VETERANOV PGD MATERIJA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU V KOPRU

Veterani PGD Materija so ponovno presenetili. Na regijskem tekmovanju Obalno – Kraške regije, ki je v okviru Dnevov zaščite in reševanja, 1. oktobra 2011, potekalo v Kopru so z odličnim nastopom premagali konkurenco in osvojili zasluženo prvo mesto. To je bila nagrada za ves trud, ki so ga zadnje mesece vlagali v usposabljanje in tako ponovno dokazali, da so kljub svojim zrelim letom še vedno zagnani gasilci. Pred številnim občinstvom in visokimi gosti, med katerimi je bila tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, so tako prejeli zaslužene zlate medalje in pokal, kar je nedvomno edinstven uspeh in nepozaben dogodek. Sicer pa so si veterani uvrstitev na regijsko tekmovanje priborili s prvim mestom na tekmovanju Kraške gasilske zveze, ki je maja potekalo v Komnu, s prvim mestom na regijskim tekmovanju pa so si prislužili še vstopnico na državno prvenstvo, ki bo naslednje leto.


24.09.2011: REGIJSKO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

V soboto, 24. septembra 2011, se je v Ilirski Bistrici odvijalo regijsko tekmovanje ekip prve pomoči. Ekipa PGD Materija je na tekmovanju zbrala največ točk in suvereno zmagala. Z zmago si je prislužila tudi vstopnico na državno prvenstvo v Brežicah. To je bila za našo ekipo že četrta zaporedna zmaga na regijskem tekmovanju, kar je izreden uspeh tako društva, kot tudi Občine Hrpelje - Kozina. Sicer pa so ekipo PGD Materija sestavljali: Aljoša Sila, Marko Renko, Bojan Renko, Damir Zec, Saško Mavrič, Sandi Fabjančič, Ivan Babuder in Valter Fabjančič. Člane ekipe sta na tekmovanje pripravljali naši zvesti podpornici, in sicer dr. med. Vlasta Počkaj ter medicinska sestra Bojana Rolih, za kar se jima člani PGD Materija iskreno zahvaljujemo.


14.05.2011: TEKMOVANJE KRAŠKE GASILSKE ZVEZE V KOMNU

Kot vsako leto smo se tudi letos gasilci in gasilke PGD Materija udeležili medobčinskega tekmovanja Kraške gasilske zveze. Tekmovanje je potekalo v soboto 14.05.2011 v Komnu. Tekmovalo je kar sedem ekip našega društva, kar pomeni več kot 60 članov. V dopoldanskem času so tekmovali najmlajši gasilci - pionirji ter mladinci in mladinke. Tako sta se v Komen odpeljali kar dve ekipi pionirjev in ena ekipa mladincev ter seveda njihovi mentorji: Sandi Fabjančič, Alen Hrvatin, Saško Mavrič ter Sebastjan Benčič, ki so mlade vztrajno pripravljali za čimboljšo uvrstitev.
V Materijo so mladi prinesli dva pokala. Ekipa pionirjev je zasedla drugo mesto, drugi ekipi pa so za las ušle stopničke, tako da so zasedli četrto mesto. Mladinci pa so na koncu pristali na šestem mestu. Med mladimi je bilo v skupnem seštevku najuspešnejše prav naše društvo tako, da so že tretjič zapored osvojili prehodni pokal. Čestitamo! Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Osnovni šoli Hrpelje, saj je našim otrokom opravičila izostanek od pouka, ki je potekal prav v soboto, ko je bilo organizirano tudi gasilsko tekmovanje.
Ko so se mladi vrnili iz Komna, smo se prav tja odpravili še člani in članice A, člani B ter veterani. Tekmovanje je potekalo brez težav in na koncu smo že vsi nestrpno pričakovali razglasitev rezultatov. Prav tako kot zjutraj smo tudi popoldne Matarci odnesli domov dva pokala. Naši najstarejši člani - veterani so se odlično odrezali, saj so zasedli prvo mesto v svoji kategoriji, prav tako so prvo mesto zasedli člani B. Člani A so zasedli šesto mesto, članice A pa četrto. Prvo, drugo in tretje uvrščeni so se tako uvrstili na regijsko tekmovanje. Gasilsko druženje v Komnu je ob hrani in pijači trajalo še pozno v noč.
za PGD Materija, Tina Babuder