TEKMOVANJA 2009
17.10.2009: REGIJSKO TEKMOVANJE MLADINE V POSTOJNI

Obalno kraška regija je v soboto 17. 10. 2009 v Postojni organizirala regijsko tekmovanje mladine. Pionirji in mladinci PGD Materija so na nastopih prikazali zelo dobro pripravljenost in oboji osvojili odlično tretje mesto. Mentorja Sašo Mavrič in Sandi Fabjančič sta bila z uvrstitvijo zelo zadovoljna, z mislimi pa sta že na državnem tekmovanju, ki bo spomladi prihodnje leto.


03.10.2009: DRŽAVNO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

Sobota, 3. 10. 2009 je bila za PGD Materija in Občino Hrpelje – Kozina izrednega pomena. Ekipa prve pomoči, ki je pred tem osvojila prvo mesto na regijskem tekmovanju je na državnem tekmovanju v Kranju osvojila odlično peto mesto med ekipami prve pomoči iz cele Slovenije in prvo mesto med vsemi gasilskimi ekipami. Gre za zgodovinski dosežek, saj je dosežen rezultat plod več letnega truda in usposabljanja operativnih članov, ki svoje znanje velikokrat uporabljajo tudi v realnih situacijah. Za dosežen rezultat je društvo prejelo številne čestitke in pohvale, saj je bila odlična uvrstitev odmevna tudi v medijih. Po tekmovanju smo v Primorskih novicah zasledili sledeč članek: "Sodeč po rezultatih državnega preverjanja znanja ekip prve pomoči so vozniki na cesti od Obrova do Krvavega Potoka v primeru nesreče med najbolj varnimi v državi. Ekipa gasilcev iz Materije je namreč na tekmovanju zasedla absolutno peto mesto, od gasilskih pa prepričljivo prvo. Ker na prizorišče hujših prometnih nesreč v veliki večini prihitijo prvi prav gasilci, imajo največ možnosti, da jim gasilci nudijo eno najboljših prvih pomoči v državi."


18.09.2009: TEKMOVANJE ZA ZNAČKO MLADEGA GASILCA V PODGRADU

PGD Materija se je z dvema ekipama udeležilo tekmovanja za Značko mladega gasilca, ki je potekalo v Podgradu. Na tekmovanju sta ekipi dosegli peto in šesto mesto, kar je dober rezultat, saj smo se prvič udeležili tovrstnega tekmovanja.


15.09.2009: REGIJSKO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

Letos že 15. preverjanje znanja iz prve pomoči je v soboto, 15. 9. 2009 potekalo v Materiji. Tekmovanje je organizirala Postojnska izpostava za zaščito in reševanje ter sežansko združenje Rdečega križa, ob pomoči številnih članov PGD Materija. Ekipa PGD Materija, ki je zastopala barve Občine Hrpelje - Kozina je na tekmovanju zbrala največ točk in si tako prislužila vstopnico na državno prvenstvo. Sicer pa se je na tekmovanju pomerilo 12 ekip, ki so opravljale preizkuse znanja na petih prizoriščih nesreč. Poleg naše ekipe so se tekmovanja udeležile še ekipe iz Povirja, Idrije, Cerknice, Postojne, Pivke, Reke, Buj, Pulja ter enota za reševanje na vodi združenja društev Rdečega križa Primorsko-goranske županije. Ocenjevalno komisijo je sestavljalo kar 18 zdravnikov in zdravnic, njihova predsednica pa je bila dr. Vlasta Počkaj. Matarski gasilci so zmagali z veliko prednostjo in s tem pokazali vrhunsko znanje, pripravljenost in hitrost pri izvedbi reševalnih akcij. To je bila za našo ekipo tudi tretja zaporedna zmaga na regijskem tekmovanju.


16.05.2009: TEKMOVANJE KGZ V SEŽANI

V soboto, 16. 5. 2009 je Kraška gasilska zveza v Sežani organizirala občinsko gasilsko tekmovanje. PGD Materija se je tekmovanja udeležila s šestimi ekipami, od katerih je v dopoldanskem delu ekipa pionirjev osvojila drugo, ekipa mlajših mladincev tretje in ekipa starejših mladincev drugo mesto. Prav tako je mladina na podlagi največjega seštevka točk osvojila še prehodni pokal. V popoldanskem delu so veterani osvojili prvo, člani B pa tretje mesto.